10 πράγματα που κάνουν καθημερινά οι επιτυχημένες γυναίκες


Ευ Ζην
24/06/2019
Είναι πολλοί οι ορισμοί της επιτυχίας αλλά οι μαμάδες ξέρουν ότι είναι απλά μια συνήθεια. Δείτε τι κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες!

Είτε είστε full-time μαμά είτε εργαζόμενη μητέρα, το σίγουρο είναι ότι τρέχετε και δεν φτάνετε! Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με την τελειότητα, αλλά με τις καθημερινές μας συνήθειες. Διαβάστε λοιπόν την παρακάτω λίστα με τα δέκα πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες!

1. Ζητούν βοήθεια

Για να φτάσουμε στην επιτυχία, χρειάζεται ομαδική δουλειά και αλληλοϋποστήριξη. Οι επιτυχημένες γυναίκες δεν φοβούνται να βασιστούν στους γύρω τους, είτε πρόκειται για τον σύζυγο, μια φίλη ή έναν έμπιστο συνάδελφο.

2. Βάζουν προτεραιότητες

Θα μπορούσαμε να κάνουμε τα πάντα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι επιτυχημένες γυναίκες. Είναι σημαντικό να θέτουμε προτεραιότητες και να βάζουμε κάποια πράγματα στο συρτάρι.

3. Πιστεύουν στον εαυτό τους

Σίγουρα, για όλες μας υπάρχουν στιγμές που έχουμε τις αμφιβολίες μας, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο. Βαθιά μέσα τους, οι επιτυχημένες γυναίκες γνωρίζουν ότι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

4. Φροντίζουν τον εαυτό τους

Στο αεροπλάνο ίσως έχετε ακούσει την αεροσυνοδό να λέει ότι, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πρώτα πρέπει να τοποθετούμε τη δική μας μάσκα οξυγόνου και μετά να βοηθάμε τους γύρω μας. Οι επιτυχημένες γυναίκες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν κανέναν αν δεν φροντίσουν πρώτα τον εαυτό τους. Η προσωπική φροντίδα, η άσκηση και η καλή διατροφή έχουν μεγάλη σημασία! 

5. Είναι δεκτικές απέναντι στις μικρές αποτυχίες

Το να επιδιώκουμε συνεχώς την τελειότητα μπορεί να μας κάνει να σπαταλάμε άδικα όλη μας την ενέργεια, ενώ το να αποδεχόμαστε τις ατέλειες και τις μικρές αποτυχίες μπορεί να αποδειχτεί απελευθερωτικό. Οι επιτυχημένες γυναίκες λειτουργούν αποτελεσματικά μόνο και μόνο επειδή έχουν την ικανότητα να βλέπουν με θετικό μάτι τις ατέλειες και τις μικρές απογοητεύσεις της καθημερινότητας.

6. Απολαμβάνουν τις μικρές χαρές

Η ζωή είναι γεμάτη μικρές χαρές: φροντίστε να μην τις παραβλέπετε. Αντίθετα, χαρείτε με τα μικρά πράγματα και αυτό σίγουρα θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσετε. Ακόμα και στις δύσκολες μέρες της περιόδου, εσείς μπορείτε να απολαμβάνετε όσα θέλετε με την έως και 100% προστασία από τις διαρροές που σας εξασφαλίζει η Always Sensitive με απαλό κάλυμμα σαν βαμβάκι.

7. Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους

Η καθεμιά από εμάς έχει τις δικές της, ξεχωριστές δυνατότητες και το να συγκρινόμαστε με τους άλλους δεν οδηγεί πουθενά. Αντίθετα, το να εστιάζουμε στις προσωπικές μας δυνατότητες, αλλά και αδυναμίες, μπορεί να μας οδηγήσει στην επιτυχία. 

8. Δεν στενοχωριούνται για πράγματα που δεν διορθώνονται

Όλοι μας κάνουμε λάθη. Οι επιτυχημένες γυναίκες αποδέχονται τα λάθη τους και προσπαθούν να μαθαίνουν από αυτά.

9. Ξέρουν να λένε «όχι»

Η καθημερινότητα είναι πιεστική και γεμάτη δραστηριότητες και προτάσεις. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να λέμε «ναι» σε όλα. Το να μπορούμε να λέμε «όχι» και να επικεντρωνόμαστε σε λίγα πράγματα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

10. Μοιράζονται τις εμπειρίες τους

Χαρακτηριστικό των επιτυχημένων γυναικών είναι το ομαδικό πνεύμα. Μοιράζονται τις εμπειρίες τους και εμπνέουν τους γύρω τους, δίνοντας συμβουλές και ενθαρρύνοντας άλλες γυναίκες πιο νεαρής ηλικίας. Αυτοί είναι λοιπόν μερικοί τρόποι για να εμπνεύσετε την κόρη σας.