Ροζ εκκρίσεις – Τι σημαίνουν;


Ευ Ζην
28/09/2022

Ροζ εκκρίσεις


Όλο το περιεχόμενο αυτής της σελίδας έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από τον

Dr David Nunns, Σύμβουλο Γυναικολόγο


# Αποκωδικοποιώντας τις ροζ εκκρίσεις


Οι περισσότερες γυναίκες είναι συνηθισμένες να βλέπουν σημάδια διαυγών ή λευκών εκκρίσεων στα εσώρουχά τους, αλλά μερικές φορές μια μικρή ποσότητα ροζ εκκρίσεων μπορεί να προκαλέσει σοκ! Ποια είναι όμως τα αίτια και πότε υπάρχει λόγος ανησυχίας;


# Ροζ εκκρίσεις και περίοδος

Οι ροζ εκκρίσεις συνήθως αποτελούν σημάδι ότι ξεκινά η περίοδός σας, επομένως μπορεί να τις εντοπίσετε λίγες μέρες πριν την έναρξη του κύκλου σας, καθώς κηλίδες αίματος αναμιγνύονται με τη βλέννα των εκκρίσεων δίνοντάς της μια ελαφρώς ροζ απόχρωση.


Επίσης, οι ροζ εκκρίσεις μετά την περίοδο είναι φυσιολογικές. Συνήθως προκαλούνται από υπολείμματα νεκρών κυττάρων και βακτηρίων που δεν απομακρύνθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου, αλλά μέσω των εκκρίσεων. Εάν εντοπίσετε κάτι τέτοιο, επιλέξτε σερβιετάκια Always καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου σας και για μερικές επιπλέον ημέρες μετά, για να διατηρήσετε την ευαίσθητη περιοχή σας στεγνή και καθαρή.


Άλλα αίτια που μπορεί να προκαλούν ροζ εκκρίσεις


- Η έναρξη μιας νέας μεθόδου αντισύλληψης μπορεί να προκαλέσει προσωρινή σύγχυση στο σώμα σας και να εμφανίσει αίμα στις εκκρίσεις, καθώς το σώμα προσαρμόζεται στις νέες τεχνητές ορμόνες.


Για τον ίδιο λόγο, το να παραλείψετε το αντισυλληπτικό χάπι για μερικές συνεχόμενες ημέρες μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες σας και να προκαλέσει ροζ εκκρίσεις.

Εάν είστε έγκυος, το σώμα μπορεί να απελευθερώσει μια μικρή ποσότητα αίματος τη στιγμή που το ωάριο προσκολλάται στην επένδυση της μήτρας και αυτό μπορεί να επηρεάσει το χρώμα των εκκρίσεων.


Εάν έχετε ορμονική ανισορροπία – δηλαδή πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή ποσότητα οιστρογόνων ή προγεστερόνης – αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ροζ εκκρίσεις. Άλλο αίτιο μπορεί να είναι η ακανόνιστη ή η βαριά περίοδος.


Μερικές γυναίκες εντοπίζουν ροζ εκκρίσεις μετά τη σεξουαλική επαφή, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από ελαφρά αιμορραγία κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε ορμονική αντισύλληψη. Τοποθετήστε ένα σερβιετάκι Alwaysστο εσώρουχό σας για τις επόμενες ώρες και να είστε σίγουρη ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για λεκέδες.

Οι κρεμώδεις ροζ εκκρίσεις, γνωστές ως λόχια, συχνά απελευθερώνονται από το σώμα τις ημέρες μετά τον τοκετό, καθώς απομακρύνονται το αίμα και οι ιστοί.


Πηγαίνετε για έναν ιατρικό έλεγχο και βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.