Βοήθεια! Το μωρό μου γεννήθηκε, αλλά το σώμα μου συνεχίζει να αλλάζει!

Βοήθεια! Το μωρό μου γεννήθηκε, αλλά το σώμα μου συνεχίζει να αλλάζει!

Μερικές φορές, μετά τη γέννα, το σώμα σου μπορεί να κάνει πράγματα που δεν τα περίμενες. Παρακάτω μερικές αλήθειες για τις πιο συνηθισμένες ανησυχίες


Γέννησες, λοιπόν, το μωρό σου και περιμένεις πως και πως το σώμα σου να επανέλθει στα φυσιολογικά του, έτσι απλά. Έλα, όμως, που δεν είναι έτσι! Αρχικά, υπάρχει η αιμορραγία. Έπειτα, υπάρχει περίπτωση η ουροδόχος κύστη σου να γίνει πιο ευαίσθητη.

Πώς να χειριστείς τη μεταγεννητική αιμορραγία (λοχία)

Μετά τη γέννα, θα έχεις μία ροή που λέγεται λοχία και η οποία περιλαμβάνει το αίμα και τον ιστό που κάλυπτε τη μήτρα σου. Η κατάσταση αυτή συμβαίνει είτε γέννησες με φυσιολογικό τοκετό είτε με καισαρική.

Το χρώμα της λοχίας αλλάζει με τον καιρό. Αρχικά είναι κόκκινο για 3 με 4 μέρες, πριν γίνει ροζ-καφέ. Η ποσότητα της ροής μειώνεται όσο περνούν οι μέρες μέχρι που την τρίτη εβδομάδα μετά τη γέννα γίνεται πλέον πιο ήπια.

Αν παρατηρήσεις στη λοχία μεγάλους θρόμβους, μίλησε στο γυναικολόγο σου καθώς αυτό μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου θέματος. Επίσης, φύλαξε τη σερβιέτα με τους θρόμβους καθώς μπορεί ο γυναικολόγος να θέλει να εξετάσει τη λοχία σου.

Ευαίσθητη ουροδόχος κύστη

Η ακράτεια από πίεση είναι μία μορφή ευαίσθητης ουροδόχου κύστης. Η εγκυμοσύνη και η γέννα μπορούν να προκαλέσουν ακράτεια από την πίεση που προκαλούν στο πυελικό έδαφος.

Σε αυτή τη φάση, γυναίκες με ακράτεια αισθάνονται μια μικρή διαρροή ούρων όταν γελούν ή φτερνίζονται.

Πώς θα ξέρεις αν έχεις ευαίσθητη ουροδόχο κύστη;

Always Dailies Singles Servietakia Kolpiki Ekkrisi SI02
Always Dailies Singles Σερβιετάκια
(514)

Ανακάλυψε τα σερβιετάκια Always Dailies Singles

ανακαλύψτε τώρα

Είναι πιθανό ότι έχεις ευαίσθητη ουροδόχο κύστη αν έχεις κάποιο από αυτά τα συμπτώματα:

  • Πηγαίνεις στην τουαλέτα πάνω από 10 φορές την ημέρα
  • Έχεις μικρές διαρροές ούρων όταν γελάς, βήχεις, φτερνίζεσαι ή γυμνάζεσαι
  • Έχεις μικρές διαρροές ούρων και/ή μειωμένη ευαισθησία κατά την σεξουαλική επαφή
  • Πηγαίνεις συχνά στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Συμβουλές για τη φροντίδα της ευαίσθητης ουροδόχου κύστης

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις τα συμπτώματα της ευαίσθητης ουροδόχου κύστης: Πρόσεχε τι πίνεις

Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό (αν είναι από τη βρύση, καλύτερα με φίλτρο) αντί για αναψυκτικά με ανθρακικό και ζάχαρη. Προτίμησε τον καφέ χωρίς καφεΐνη και το τσάι. Διάλεξε καλύτερα ποτά χωρίς αλκοόλ ή με μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ – για παράδειγμα, ένα ποτήρι αφρώδες κρασί είναι καλύτερο από ένα κανονικό κρασί.

Πρόσεξε τι τρως
Μία διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες θα βοηθήσει την πέψη σε καθημερινή βάση και θα βοηθήσει στη μείωση της πίεσης που δέχεται η ουροδόχος κύστη.

Ενδυνάμωσε τους μυς σου στο πυελικό έδαφος
Ενδυνάμωσε τους μυς σου στο πυελικό έδαφος καθημερινά με συγκεκριμένες ασκήσεις και μάθε πώς να πετυχαίνεις τη συστολή τους όταν το χρειάζεσαι περισσότερο, όπως όταν βήχεις ή γελάς.

Δοκίμασε τα ειδικά σερβιετάκια
Για να είσαι σίγουρη ότι θα είσαι καθαρή και φρέσκια όλη μέρα, μπορείς να χρησιμοποιείς σερβιετάκια ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητη ουροδόχο κύστη, όπως τα Always ProFresh

Ποια ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη που βίωσες στο σώμα σου μετά τη γέννα; Έχεις κάποια συμβουλή ή σχόλιο που θα μπορούσε να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες;

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Σερβιετάκια

Always Σερβιετάκια

Always

€0,70

έκπτωσης στο κατάστημα

Οι πληροφορίες για τα προϊόντα αυτά θα είναι διαθέσιμες σύντομα

Για να εκτυπώσετε τα κουπόνια σας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με εκτυπωτή

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα