Προετοιμάζοντας την κόρη σου για την πρώτη της περίοδο

Προετοιμάζοντας την κόρη σου για την πρώτη της περίοδο

Η πρώτη περίοδος αποτελεί ένα κρίσιμο στάδιο στη ζωή ενός κοριτσιού. Εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να προετοιμάσεις την κόρη σου!


Ως μαμά, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες για την κόρη σου είναι να ανησυχεί ή να φοβάται, ειδικά για κάτι απολύτως φυσιολογικό, όπως η πρώτη της περίοδος.

Εδώ θα βρεις το δεκάλογο που χρειάζεται να ξέρει για ό,τι συμβαίνει στο σώμα της.

  

Το σώμα αλλάζει 

Η εφηβεία είναι το στάδιο όπου εξελίσσεσαι από κορίτσι σε γυναίκα: η κόρη σου θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα και το σώμα της θα αποκτήσει μια πιο γυναικεία μορφή. Το στήθος της θα αναπτυχθεί και θα εμφανιστεί τριχοφυΐα. Όλο αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό!

 

Η πρώτη περίοδος 

Η πρώτη περίοδος μπορεί να έρθει περίπου 2 χρόνια μετά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης του στήθους, στην ηλικία των 11 με 13 ετών. Προτού συμβεί αυτό, πιθανώς να παρατηρήσει κίτρινες ή λευκές κηλίδες στο εσώρουχό της. Αυτή είναι μια κολπική έκκριση, απαραίτητη για να εμποδίσει την ξηρότητα του κόλπου και να την προστατεύσει από μολύνσεις. Είναι απολύτως φυσιολογικό εκτός εάν παρουσιάσει συμπτώματα όπως άσχημη μυρωδιά ή πόνο, μυϊκό πόνο ή κνησμό στην ευαίσθητη περιοχή (όπου πιθανώς να χρειαστεί τη συμβουλή γιατρού).

 

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Πώς να το σχεδιάσεις

Η κόρη σου ίσως θέλει να χρησιμοποιήσει σερβιετάκια κάθε μέρα καθώς περιμένει να έρθει η περίοδός της. Θα ήταν μια καλή λύση να έχει μαζί της μια σερβιέτα στη τσάντα της στο σχολείο μαζί με ένα καθαρό εσώρουχο.

 

Πόνοι περιόδου

Πολλά κορίτσια υποφέρουν από κράμπες κατά την περίοδο. Απλές υγιεινές συνήθειες άσκησης, καλού φαγητού προλαμβάνουν τον πόνο. 

Μη χάσετε τους πέντε καλύτερους τρόπους για την αντιμετώπιση των πόνων περιόδου

 

Θα θέλαμε πολύ να σε ακούσουμε 

Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να μάθεις πριν σου ερχόταν η πρώτη σου περίοδος;

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία