Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Η επιδερμίδα στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να είναι πιο ευαίσθητη από άλλα σημεία του σώματος, ειδικά όταν έχεις την περίοδό σου. Ακολουθεί ένας οδηγός με μερικές συμβουλές για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.


Φρόντισε την ώστε να παραμένει καθαρή

Καθάρισε την ευαίσθητη περιοχή σου με χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας ένα μαλακό σφουγγάρι, τα χέρια σου ή απλά ξέβγαλε απαλά την περιοχή όταν κάνεις ντους. Απέφυγε προϊόντα που μπορούν να αλλάξουν το PH του κόλπου σου. Χρησιμοποίησε χλιαρό προς ζεστό νερό.

Διατήρησέ την στεγνή

Είναι σημαντικό να διατηρείς την επιδερμίδα σου καθαρή και στεγνή. Για παράδειγμα, μετά από κολύμβηση ή άθληση, βγάλε άμεσα το βρεγμένο μαγιό ή τα ιδρωμένα ρούχα.

Διάλεξε τα κατάλληλα εσώρουχα

Προτίμησε να φοράς εσώρουχα από βαμβάκι.

Διάλεγε χαλαρά ρούχα

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Ρούχα με στενή εφαρμογή μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική σου υγιεινή. Οπότε προσπάθησε να αποφεύγεις τα πολύ εφαρμοστά ρούχα όταν γυμνάζεσαι και διάλεξε αυτά που επιτρέπουν στο σώμα σου να αναπνέει.

Άλλαζε τακτικά την προστασία σου τις δύσκολες μέρες

Ανάλογα με τη ροή σου, να αλλάζεις τη σερβιέτα ή το ταμπόν σου κάθε 3 με 4 ώρες ή πριν μουλιάσει. Έτσι θα μπορέσεις να αποφύγεις ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή (όπως φαγούρα και σωματική δυσφορία) καθώς και δυσάρεστες οσμές

Συμβουλεύσου τον γυναικολόγο σου

Αν ευαίσθητη περιοχή ή η επιδερμίδα της παρουσιάζει ευαισθησία με την αφή, κοκκινίλες, πρήξιμο και φαγούρα, τότε έχεις κάποιον ερεθισμό στην περιοχή και είναι πιθανό να έχεις και κάποια μόλυνση. Η λύση μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το να αλλάξεις το σαπούνι που χρησιμοποιείς. Καλό, όμως, θα ήταν να επισκεφθείς το γυναικολόγο σου για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία και η κατάλληλη θεραπεία.

Έχουμε ξεχάσει κάτι;

Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε από την εμπειρία σου. Έχεις κάποια καλή συμβουλή που μπορεί να βοηθήσει και άλλες γυναίκες;

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα