Οι συμβουλές της μητέρας

Οι συμβουλές της μητέρας

Πώς να υποστηρίξεις την κόρη σου καθώς περνά την εφηβεία


Η εφηβεία είναι ένα κρίσιμο στάδιο στη ζωή των κοριτσιών, όλο σύγχυση και αμφιβολία. Για την ακρίβεια, μία πρόσφατη έρευνα της Always έδειξε ότι πάνω από τα μισά κορίτσια (1 στα 2 ή 56%) χάνουν την αυτοπεποίθησή τους κατά την εφηβεία.

Για να κατανοήσει ότι αυτό είναι ένα απολύτως φυσιολογικό στάδιο στη ζωή της, η κόρη σου θα χρειαστεί πολλή επιβεβαίωση και υποστήριξη από εσένα. Συζητήσεις σχετικά με αυτά που την απασχολούν θα βοηθήσουν την κόρη σου να νιώσει περήφανη για το σώμα της και να κάνει υγιεινές επιλογές, ενώ παράλληλα θα σας επιτρέψουν να καταλάβετε καλύτερα η μία την άλλη.

Δώσε της να καταλάβει ότι είσαι πάντα δίπλα της

Φρόντισε να χτίσεις ένα καλό πλαίσιο επικοινωνίας με την κόρη σου. Ξεκίνα λέγοντάς της ότι πάντα είσαι εκεί για να μιλήσετε. Και να θυμάσαι, ότι, το να μιλήσετε μπορεί συχνά και να σημαίνει να ακούσεις αυτά που έχει να σου πει.

Προσπάθησε να θυμηθείς τι ήταν αυτά που σε απασχολούσαν όταν εσύ ήσουν στην εφηβεία. Για ποιο θέμα ντρεπόσουν να μιλήσεις; Τι εύχεσαι η μητέρα σου να σου είχε πει τότε; Ή τι έκανε εκείνη τότε για να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα; Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τη φάση που περνά τώρα η κόρη σου. Μιλώντας ανοιχτά μαζί της για όλα τα θέματα της εφηβείας, θα τη βοηθήσεις να γίνει πιο υπεύθυνη ως προς την υγεια-για-τη-γυναικα της και να κάνει καλές επιλογές ενώ μεγαλώνει.

Έχουμε πολλές συμβουλές να σου δώσουμε για το πώς να μιλήσεις με την κόρη σου για την εφηβεία καθώς και για τις ερωτήσεις που μπορεί εκείνη να σου απευθύνει.

Ξεκίνα έγκαιρα

Όλοι οι άνθρωποι τείνουν να χειρίζονται καλύτερα τα πράγματα αν αισθάνονται προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουν. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να αρχίσεις να μιλάς με την κόρη σου για την εφηβεία όσο πιο έγκαιρα γίνεται. Έτσι δεν θα πάρει «τις πληροφορίες» της από τις συνομήλικές της (που, όπως και να το κάνουμε, δεν ξέρουν και πολλά σε αυτή τη φάση!)

Προφανώς αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό αν η κόρη σου μπει στην εφηβεία από σχετικά μικρή ηλικία. Κι ενώ δεν μπορείς να ξέρεις πότε ακριβώς η κόρη σου θα έχει την πρώτη της περίοδο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα κορίτσια μπορεί να έχουν έμμηνο ρύση από τα 8 τους.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Τόνωσε την αυτοπεποίθησή της

Αναμφίβολα θα θυμάσαι από τη δική σου εφηβεία ότι η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση για το σώμα σου είναι δύο πονεμένα ζητήματα. «Το στήθος μου είναι πολύ μικρό», «Το στήθος μου είναι πολύ μεγάλο», «Αμάν! Μυρίζουν οι μασχάλες μου!», «Πού έχουμε τρίχες;»

Δυστυχώς δεν μπορείς με ένα μαγικό ραβδί να εξαφανίσεις όλες τις ανασφάλειες της κόρης σου, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τονώνεις την αυτοπεποίθησή της με κάθε ευκαιρία. Μπορείς επίσης να τη βοηθήσεις με πιο πρακτικά ζητήματα, όπως να βρείτε μαζί ένα αποσμητικό ή το κατάλληλο σουτιέν.

Ζήτημα βάρους

Σίγουρα μπορείς να βοηθήσεις την κόρη σου με τις αλλαγές που φέρνει η εφηβεία.

Από όλες αυτές, ίσως αυτή που βασανίζει τα κορίτσια όσο καμία άλλη είναι το βάρος τους. Είναι πολύ σημαντικό να καθησυχάσεις την κόρη σου εξηγώντας της ότι η πρόσληψη βάρους είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και ότι εκ φύσεως οι γυναίκες έχουν περισσότερο λίπος από τα κορίτσια.

Αυτό που θα πρέπει να την απασχολεί είναι η σωστή διατροφή και η συστηματική άσκηση και όχι αν έχει περισσότερες καμπύλες.

Έχεις συμβουλές να δώσεις;

Θα θέλαμε πολύ να μας πεις πώς εσύ υποστηρίζεις την κόρη σου κατά την εφηβεία. Έχεις σκεφτεί ότι οι συμβουλές σου μπορεί να βοηθήσουν κι άλλες μαμάδες;

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Σερβιετάκια

Always Σερβιετάκια

Always

€0,70

έκπτωσης στο κατάστημα

Οι πληροφορίες για τα προϊόντα αυτά θα είναι διαθέσιμες σύντομα

Για να εκτυπώσετε τα κουπόνια σας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με εκτυπωτή

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα