Η περίοδος σου μετά την εγκυμοσύνη

Η περίοδος σου μετά την εγκυμοσύνη

Μετά τον τοκετό, πότε θα έχεις ξανά περίοδο και τι να περιμένεις όταν επανέλθει;


Η εγκυμοσύνη αλλάζει το σώμα σου με πολλούς τρόπους και ο έμμηνος κύκλος σου είναι συχνά διαφορετικός σε σχέση με πριν.

Μεταγεννητική αιμορραγία

Πριν δούμε τι γίνεται με την περίοδο, ας μιλήσουμε για το θέμα της ροής που θα έχεις ακριβώς μετά τον τοκετό. Ονομάζεται λοχία και είναι ουσιαστικά το αίμα και ο ιστός που υπήρχε μέσα στη μήτρα σου. Η λοχία συμβαίνει είτε είχες φυσιολογικό τοκετό είτε έκανες καισαρική.

Έχουμε πολλές συμβουλές να σου δώσουμε σχετικά με τη μεταγεννητική αιμορραγία. Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό να θυμάσαι είναι ότι αν έχεις θρόμβους, θα πρέπει να μιλήσεις στο γυναικολόγο ή στη μαία σου αμέσως.

Πότε θα έχω και πάλι περίοδο μετά την εγκυμοσύνη;

Αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, ενώ μπορεί να επηρεαστεί και από το αν θηλάζεις ή όχι. Αν δεν θηλάζεις, το πιο πιθανό είναι να έχεις και πάλι περίοδο μετά από 6 με 13 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αν θηλάζεις, η περίοδός σου μπορεί να μην επανέλθει για αρκετές εβδομάδες, μήνες ή και να επανέλθει τελικά μόνο όταν σταματήσεις να θηλάζεις. Άλλο ένα καλό του θηλασμού!

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Πώς θα είναι η περίοδός μου μετά την εγκυμοσύνη;

Μερικές γυναίκες έχουν πιο έντονη περίοδο, πιο άστατη και πιθανώς και πιο επίπονη από ό,τι είχαν πριν.

Ενημέρωσε το γιατρό σου αν έχεις πολύ έντονη ροή και πρέπει να αλλάζεις σερβιέτα ή ταμπόν κάθε μία ή δύο ώρες για πολλές συνεχόμενες ώρες, αν έχεις ξαφνικά ξεσπάσματα στη ροή σου, αν παρατηρείς θρόμβους ή αν νιώθεις πόνο πέρα από τις φυσιολογικές κράμπες περιόδου.

Πες μας την γνώμη σου

Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε την εμπειρία σου για την περίοδο μετά την εγκυμοσύνη. Μήπως έχεις κάποια συμβουλή που μπορεί να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες;

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Όντως το διάστημα που ξαναέρχεται η περίοδος μετά τη γέννα, διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό. Γέννησα με καισαρική τον μικρό μου Γενάρη, θήλασα για τρεις μήνες και η περίοδος ήρθε ενάμιση μήνα μετά. Μόνο την πρώτη μέρα η ροή ήταν παραπάνω από αρκετή και είχα και λίγο πόνο.

  • Αναφορά

Καλησπερα σας! Η περίοδος μου ηρθε την 37 ημέρα. Δεν θηλάζω και εχω γεννήσει με καισαρική! Η περίοδος μου εχει βελτιωθεί απ την άποψη οτι πριν πονούσα παρα πολυ και έκανα εμετό ειδικά την πρώτη ημέρα ενω τωρα δεν εχω τιποτα

  • Αναφορά

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο. Παρακαλούμε υπολογίστε μία καθυστέρηση περίπου 6 βδομάδων μέχρι να παραλάβετε τον δοσομετρητή σας.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα