Ελαφριά αιμορραγία κατά την εγκυμοσύνη

Ελαφριά αιμορραγία κατά την εγκυμοσύνη

Τι να κάνεις αν παρατηρήσεις ελαφριά αιμορραγία κατά την εγκυμοσύνη;


Η ελαφριά αιμορραγία κατά την εγκυμοσύνη δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, ειδικά το πρώτο διάστημα. Ωστόσο, μπορεί να είναι και ένδειξη μίας επικίνδυνης κατάστασης, οπότε, θα πρέπει πάντα να ενημερώνεις άμεσα το γυναικολόγο σου.

Ελαφριά αιμορραγία στο πρώτο διάστημα της εγκυμοσύνης

Πολλές γυναίκες έχουν ελαφριά αιμορραγία στις αρχές της εγκυμοσύνης τους. Είναι σημαντικό να επισκεφτείς το γυναικολόγο σου άμεσα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αποβολής ή της εξωμήτριας κύησης.

Ωστόσο, προσπάθησε να μην ανησυχείς. Μια τέτοια ελαφριά αιμορραγία μπορεί να τύχει στην αρχή καθώς το ωάριο εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας και πολλές γυναίκες που αιμορραγούν σε αυτό το στάδιο, συνεχίζουν κανονικά κι έχουν έναν επιτυχημένο τοκετό.

Κάποιες γυναίκες βιώνουν τέτοιου είδους αιμορραγία πάνω από μία φορά κατά την εγκυμοσύνη. Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε ερεθισμένο τράχηλο, ειδικά μετά από σεξουαλική επαφή.

Ελαφριά αιμορραγία στο τελικό διάστημα της εγκυμοσύνης

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Οποιαδήποτε αιμορραγία στο τελικό διάστημα της εγκυμοσύνης θα πρέπει να αναφέρεται στο γυναικολόγο σου αμέσως. Ενώ συχνά μπορεί να μην είναι κάτι το ανησυχητικό, υπάρχει και η περίπτωση να είναι ένδειξη προβλήματος με τον πλακούντα και να πρέπει να λυθεί.

Ο γιατρός σου θα σε ρωτήσει αν έχεις άλλα συμπτώματα, όπως πόνους ή ζαλάδες, ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνεις κάποια εξέταση στον κόλπο σου ή στο πυελικό έδαφος, έναν υπέρηχο και εξετάσεις αίματος.

Αν και είναι λογικό να νιώσεις ανησυχία, προσπάθησε να μην αγχωθείς πολύ. Πολλές γυναίκες με αιμορραγία κάποια στιγμή στην εγκυμοσύνη τους, συνεχίζουν κανονικά και έχουν ένα επιτυχημένο τοκετό.

Σου έχει τύχει να έχεις ελαφριά αιμορραγία κατά την εγκυμοσύνη;

Αν έχεις συμβουλές ή σχόλια που μπορούν να βοηθήσουν άλλες γυναίκες, μη διστάσεις να τα μοιραστείς μαζί μας.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα