Εφηβεία στα κορίτσια- Εξηγώντας τις αλλαγές

Εφηβεία στα κορίτσια- Εξηγώντας τις αλλαγές

H κάθε μια από εμάς φοβάται τις αμήχανες προσωπικές συζητήσεις. Αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει, με μία ματιά, να επιλέξεις τις κατάλληλες λέξεις ούτως ώστε η κόρη σου να γνωρίζει ότι φροντίζοντάς τη κατανοείς την εφηβεία και τις αλλαγές που έρχεται αντιμέτωπη.


Γνωρίζοντας για το τι μιλάμε θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και αυτό  θα κάνει την κόρη σου να νιώσει άνετα επίσης, βοηθώντας τη να μην ντρέπεται.

 

Τι είναι ακριβώς η εφηβεία ;

• Η εφηβεία είναι το στάδιο όπου ένας άνθρωπος από παιδί γίνεται ενήλικας

• Η προφανής αλλαγή κατά τη διάρκεια της εφηβείας στα κορίτσια είναι η ανάπτυξη των σωματικών χαρακτηριστικών – στήθος, τριχοφυΐα και περίοδος .

• Όταν η εφηβική ηλικία ολοκληρωθεί, ένα κορίτσι μπορεί να αποκτήσει παιδί.


ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ: Οι σωματικές μεταβολές και η συναισθηματική ανάπτυξη δε συμβαδίζουν πάντα.  Είναι πιθανό να ξεκινήσεις να ωριμάζεις συναισθηματικά πριν συμβούν οι σωματικές αλλαγές . Με άλλα λόγια, ίσως νιώθεις μεγάλη αλλά ακόμα μοιάζεις σαν παιδί ή ακόμα νιώθεις πολύ παιδί αλλά φαίνεται σαν να έχεις μεγαλώσει. Τουλάχιστον εάν είσαι ενημερωμένη για το τι συμβαίνει θα είναι πιο εύκολο να το αντιμετωπίσεις.

 

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Πότε αρχίζει η εφηβεία ;

• Η εφηβεία ξεκινά κάπου μεταξύ ανάμεσα στην ηλικία των 8 και των 16 (αλλά συνήθως από την ηλικία των 11 μέχρι των 13).

• Γενικά , η πρώτη περίοδος συνήθως συμβαίνει δύο χρόνια μετά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης του στήθους και μέσα σε ένα χρόνο ή λίγο αργότερα μετά την ανάπτυξη της τριχοφυΐας

• Πριν την πρώτη περίοδο, θα υπάρξουν κάποιες ενδείξεις κολπικών εκροών

 (άσπρο ή διαφανές υγρό) .

 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ: Είναι απολύτως φυσιολογικό για τα κορίτσια που έχουν αναπτυχθεί νωρίτερα από τις φίλες τους να ντρέπονται και για εκείνες που άργησαν να αναπτυχθούν να νιώθουν ότι «έμειναν πίσω».  Η διαφορά ηλικίας έναρξης των αλλαγών είναι απολύτως φυσιολογική γιατί κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης και αυτές οι αλλαγές θα συμβούν είτε λίγο νωρίτερα είτε λίγο αργότερα.

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία