Αντισύλληψη μετά τον τοκετό

Αντισύλληψη μετά τον τοκετό

Έχει περάσει καιρός από τότε που έπρεπε να σκεφτείς την αντισύλληψη. Παρακάτω ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός με τις επιλογές που έχεις


Ως νέα μαμά θα είσαι σίγουρα απασχολημένη και η αντισύλληψη θα είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σου. Ωστόσο, με τον έμμηνο κύκλο σου να ξεκινά και πάλι, θα πρέπει και πάλι να αρχίσεις να τη σκέφτεσαι – εκτός αν θέλεις να μείνεις έγκυος σύντομα ξανά!

Μην ξεχνάς ότι, ακόμα κι αν ήδη σκέφτεσαι το επόμενο μωρό, είναι σημαντικό να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να επανέλθει από την εγκυμοσύνη και τη γέννα.

Μπορείς να μείνεις έγκυος ενώ θηλάζεις!

Από όλους τους μύθους, ο πιο ανησυχητικός είναι αυτός ο παλαιομοδίτικος που λέει ότι δεν μπορείς να μείνεις έγκυος ενώ θηλάζεις. Φυσικά και μπορείς!

Οι ορμόνες και η παραγωγή γάλακτος στους μαστούς καθορίζουν πότε θα έχεις την πρώτη σου περίοδο και πάλι. Αν δεν θηλάζεις ή δεν έχεις θηλάσει για καιρό, η περίοδός σου θα επιστρέψει μετά από 6 με 13 εβδομάδες. Μπορεί όμως να χρειαστούν και μήνες. Ο γενικός κανόνας λέει ότι η περίοδος επιστρέφει σε διάστημα 3 μηνών από τότε που σταματάς να θηλάζεις.

Αντισύλληψη

Ο γυναικολόγος σου θα σου μιλήσει για την αντισύλληψη πριν φύγεις από το μαιευτήριο, αλλά εκείνη τη στιγμή είναι μάλλον το τελευταίο που μπορείς να σκεφτείς! Καλύτερα να μιλήσεις με το γιατρό σου όταν είσαι πιο εύκαιρη.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Υπάρχουν πολλές επιλογές αντισύλληψης, από προφυλακτικά μέχρι αντισυλληπτικά, οπότε η επιλογή είναι δική σου.

Αν θηλάζεις, θα πρέπει να σκεφτείς διπλά τι θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, το αντισυλληπτικό χάπι, μπορεί να επηρεάσει τη ροή του γάλατος, οπότε μάλλον δεν είναι καλή ιδέα. (Το χάπι με προγεστερόνη δεν επηρεάζει τη ροή του γάλατος, αλλά μια μικρή και άκακη ποσότητα προγεστερόνης θα περάσει στο μωρό σου μέσα από το γάλα.)

Αλλαγές στον κύκλο σου

Μετά την εγκυμοσύνη, ο κύκλος σου ενδέχεται να αλλάξει αρκετά. Η περίοδος μπορεί να γίνει πιο έντονη ή πιο ήπια ή πιο άστατη.

Δες τις συμβουλές μας σχετικά με τον έμμηνο κύκλο σου μετά τη γέννα.

Πες μας τη γνώμη σου

Αν έχεις κάτι να μοιραστείς από την εμπειρία σου με την αντισύλληψη μετά τη γέννα, θα χαρούμε να σε ακούσουμε.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα