Αντιμετωπίζοντας την κυκλοθυμία της εφηβείας

Αντιμετωπίζοντας την κυκλοθυμία της εφηβείας

Μερικές φορές στην εφηβεία οι συναισθηματικές μεταπτώσεις της έφηβης κόρης σου αποτελούν το μόνιμο πρόβλημα, εδώ όμως θα βρεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να «είσαι πάντα εκεί» για την κόρη σου και να απολαμβάνεις την οικογενειακή γαλήνη.


Για κάποιους από εμάς, τα χρόνια της εφηβείας σημαδεύτηκαν από ομηρικούς καβγάδες.  Αλλά ακόμα και αν διατηρούσαμε  πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς μας και τους φίλους μας, η όλη περίοδος της εφηβείας ήταν γεμάτη συναισθηματικές μεταπτώσεις. Θυμήσου πώς νιώθει η κόρη σου  και να είσαι βέβαιη ότι μπορείς να την βοηθήσεις αν είσαι δίπλα της ακόμα και αν δε στο πει ποτέ!

 

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις

  1. Η εφηβεία στα κορίτσια συνοδεύεται από έντονα συναισθήματα, αλλά καθησύχασε την ότι θα περάσει.  Επισήμανέ τις περιπτώσεις φίλων ή ξαδέρφων της που σέβεται και οι οποίοι πέρασαν την εφηβεία.
  2. Βεβαιώσου ότι φροντίζει τον εαυτό της. Ο υγιεινός τρόπος διατροφής είναι ζωτικής σημασίας, βοήθα την να αποφεύγει διατροφικές ατασθαλίες δίνοντάς της πολλά φρούτα και λαχανικά.
  3. Παρότρυνέ την να γυμνάζεται. Βοηθά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική της κατάσταση. Διοχετεύοντας το θυμό της στο τέννις  ή στο τρέξιμο επανακτά την παλιά καλή της διάθεση.
  4. Εάν δε θέλει να μιλήσει σε σένα, βεβαιώσου ότι υπάρχει κάποιος ενήλικας με τον οποίον περνάει χρόνο, νιώθει άνετα και τον εμπιστεύεται. Δε χρειάζεται να ξέρεις τι λένε, απλά ότι έχει κάποιον να μοιραστεί τις σκέψεις της και τις ανησυχίες της. Έχοντας κάποιον με τον οποίον θέλει να μοιραστεί τα συναισθήματά της τη βοηθά να αναπτύξει συναισθηματική νοημοσύνη επίσης. 
  5. Μεγάλωσέ την προσφέροντάς της μια ζωή γεμάτη με σχολικές δραστηριότητες  και χόμπυ – το μυαλό της αναπτύσσεται και αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει.  Δημιουργικές εξωσχολικές δραστηριότητες αποτελούν έναν τρόπο έκφρασης συναισθημάτων.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία