Υπέυθυνη κατανάλωση στο σπίτι

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από πολλές «κινήσεις» που θεωρούμε δεδομένες και είναι! Πλένουμε τα πιάτα, βάζουμε πλυντήριο, βουρτσίζουμε τα δόντια, πλενόμαστε κ.ο.κ. Πόσοι όμως πραγματικά γνωρίζουμε ότι κάθε μία από αυτές τις δράσεις μπορεί να επηρεάσει το ενεργειακό μας αποτύπωμα; Τι επιπτώσεις προκαλούμε στο περιβάλλον; Σύμφωνα με τους ειδικούς… πολλές!

Η κλιματική αλλαγή δεν θα πάψει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Υπάρχει λοιπόν κάτι που μπορούμε να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά; Σίγουρα ναι και αυτό είναι οι ΜΙΚΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ! Μέσα από κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, συμμετέχουμε με τον τρόπο μας στην προστασία του περιβάλλοντος, για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας!

Γιατί όμως να ξεκινήσουμε από το σπίτι;
Γιατί όμως να ξεκινήσουμε από το σπίτι;

Γιατί η μεγάλη σπατάλη ενέργειας, νερού και πλαστικού που αυξάνει συνολικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, γίνεται στον προσωπικό μας χώρο. Για παράδειγμα:

Icon 1

Οι ηλεκτρικές μας συσκευές καταναλώνουν το 35% της συνολικής τους ενέργειας όταν είναι κλειστές.

Icon 2

Μία βρύση που στάζει μπορεί να σπαταλήσει μέχρι και 5.000 λίτρα νερό τον χρόνο.

Icon 3

Μόλις το 11.3% των πλαστικών απορριμμάτων ανακυκλώνεται ετησίως.

Το συμπέρασμα; Όλα τα παραπάνω αφορούν κινήσεις που έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε! Να προσαρμόσουμε δηλαδή την καθημερινότητά μας με μία συμπεριφορά φιλική προς το περιβάλλον, φροντίζοντας παράλληλα για τις ανάγκες της οικογένειάς μας αλλά και του σπιτιού.

Με σύμμαχο την P&G
Με σύμμαχο την P&G

Μέσα από τα προϊόντα μας, αγγίζουμε καθημερινά 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειάς τους. Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά μέσα από την υπεύθυνη κατανάλωση και αυτή η μεγάλη ευθύνη είναι προτεραιότητά μας. Αρκεί να σκεφτούμε ότι:

Icon 4

Έως και 60%* του αποτυπώματος άνθρακα σε κάθε πλύση ρούχων προέρχεται από τη θερμοκρασία πλύσης. Κάθε φορά που χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 30°C και με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου απορρυπαντικού που έχει σχεδιαστεί για εξαιρετική απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως είναι οι κάψουλες Ariel, έχουμε τέλεια καθαριότητα, με 35% λιγότερη ενέργεια. Αν όλοι χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία πλύσης στους 30°, θα μπορούσαμε να μειώσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη σαν να εξαφανίζαμε 2 εκ. αυτοκίνητα με μία κίνηση.

Icon 5

Σήμερα, χάρη στην τεχνολογία, μπορούμε να αποφύγουμε το ξέβγαλμα των πιάτων πριν μπουν στο πλυντήριο. Προϊόντα όπως οι κάψουλες πιάτων Fairy, καθαρίζουν αποτελεσματικά τα πιάτα χωρίς να χρειάζονται ξέβγαλμα, κάτι που βοηθά να εξοικονομήσουμε νερό.

Και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας ΣΗΜΕΡΑ για έναν καλύτερο πλανήτη ΑΥΡΙΟ.
Και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας ΣΗΜΕΡΑ για έναν καλύτερο πλανήτη ΑΥΡΙΟ.

* Aπλοποιημένη ανάλυση LCA έρευνας, βασισμένης σε ευρωπαϊκούς μέσους όρους.