#HairHasNoGender

Το PANTENE συνεχίζει να είναι ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

Το Pantene συνεχίζει να προσφέρει έμπνευση και στήριξη στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Εκτός από την καμπάνια #HairHasNoGender και την επαναλειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ,
το Pantene είναι περήφανος platinum χορηγός του Athens Pride 2022 που θα λάβει χώρα από τις 10 έως τις 18 Ιουνίου.

Έλα να γιορτάσουμε και να διεκδικήσουμε, για μια ακόμη χρονιά μαζί, την αποδοχή, την ορατότητα και την ισονομία που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι άνευ όρων,
στην Παρέλαση Υπερηφάνειας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 19:00 με σημείο εκκίνησης στη Βουλή.

#HairHasNoGender

Μέσα από μια καμπάνια ιδιαίτερη και ξεχωριστή για τα ελληνικά δεδομένα, το Pantene ως υπερήφανος υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, θέλει να εμπνεύσει, να αφυπνίσει, αλλά και να συμβάλλει στην κατάρριψη στερεοτύπων σχετικά με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Πρωταγωνιστές της είναι 5 queer άτομα, αληθινά μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, τα οποία με περηφάνια και ειλικρίνεια μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες και μας μιλούν για ενδυνάμωση και ορατότητα, αναφερόμενα στα εντυπωσιακά και λαμπερά μαλλιά τους!

Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία αυτής της καμπάνιας, αποτέλεσε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Pantene σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γέιλ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, τα μαλλιά αποτελούν σημαντική προέκταση και έκφραση της ταυτότητας του κάθε ατόμου. Ο αντίκτυπος που έχουν τα μαλλιά στην ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία του ατόμου είναι τόσο ισχυρός που συχνά ξεφεύγει από το πλαίσιο της εξωτερικής εικόνας. Αυτή η διαπίστωση βρίσκει ακόμα συχνότερη εφαρμογή στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπου τα μαλλιά συχνά αποτελούν το πρώτο στάδιο σε ζητήματα coming out, αυτοπροσδιορισμού, φυλομετάβασης κ.ά..

Ό,τι μαλλιά λοιπόν και αν ονειρεύεσαι, το Pantene είναι δίπλα σου και σε στηρίζει!

Δήμος

«Φράντζα, κεφάλι ψηλά!» αναφωνεί ο Δήμος, που είναι cis gay αγόρι.

Νικόλ

«Στις δουλειές πρέπει να αλλάζουν τα μυαλά και όχι τα μαλλιά» διαπιστώνει η Νικόλ, που είναι cis gay κορίτσι.

Καίτη

«Πρώτα μάκρυνα τα μαλλιά μου και μετά είπα στους δικούς μου “αισθάνομαι, είμαι γυναίκα”» θυμάται η Καίτη, που είναι trans κορίτσι.

LEX

«Δεν υπάρχουν “αντρικά” ή “γυναικεία” μαλλιά» διαπιστώνει η/το LEX, που είναι non-binary άτομο.

Holly

«Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι έτσι κρύβομαι, αλλά εγώ έτσι εκφράζομαι» εξηγεί ο Θέμης, μέσω της drag περσόνας του, Holly Grace.

11528 - Δίπλα Σου

Το λανσάρισμα της καμπάνιας #HairHasNoGender συμπίπτει με την επαναλειτουργία της γραμμής ψυχολογικής στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», χάρη στη χορηγία της Procter & Gamble και του Pantene! Γιατί η επαναλειτουργία αυτή είναι τόσο σημαντική; Πρόκειται για μια υπηρεσία που έχει σταθεί δίπλα στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών τους. Διατηρώντας λοιπόν το υψηλό επίπεδο επιστημονικής εγκυρότητας και επαγγελματισμού, το «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» ξεκίνησε και πάλι με αμείωτη αφοσίωση το έργο του και επαναλειτουργεί με νέο ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 12:00 και έως τις 18:00, παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης και παρέμβασης στην κρίση.
Τόσο οι τηλεφωνικές όσο κι οι τηλεματικές κλήσεις τηρούν τις αρχές δεοντολογίας και είναι εμπιστευτικές κι ανώνυμες.

Η υπηρεσία λειτουργεί με την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων
που φιλοξενεί τη δομή σε εγκαταστάσεις του.

H ισότητα είναι στο DNA της P&G

Το 1992, η P&G ήταν ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες παγκοσμίως που περιέλαβε τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο μανιφέστο της για τη διαφορετικότητα. Σήμερα, η εταιρεία έχει περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε 39 χώρες σε όλη την υφήλιο.

Επίσης, η P&G είναι ένα από τα 12 ιδρυτικά μέλη της πρώτης παγκόσμιας συμμαχίας (Καμπάνια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) και έχει δεσμευθεί για τη διαφορετικότητα και την ένταξη επί δεκαετίες εσωτερικά και εξωτερικά, προάγοντας την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στον χώρο εργασίας παγκοσμίως.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

lead with love P&G logo

Επίλεξε το σκοπό, ανέβασε την απόδειξή σου με προϊόντα P&G και κάνε το καλό!