Αποτρέψτε την ουλίτιδα

Αποτρέψτε-την-ουλίτιδα
0
Οι σωστές συμβουλές και τα κατάλληλα βήματα για να αποφύγετε την ουλίτιδα.

Υπάρχουν πολλά προληπτικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε την ουλίτιδα ή, σε μερικές περιπτώσεις, να αναστρέψετε τα αποτελέσματα μετά τη διάγνωσή της. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προστατευτείτε ενάντια σε πιο σοβαρές μολύνσεις των ούλων (όπως η περιοδοντίτιδα), στην τερηδόνα και άλλες παθήσεις.

4 βήματα για πιο υγιή ούλα

Το συχνό βούρτσισμα των δοντιών με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral-B εξασφαλίζει αποδεδειγμένα καλύτερα αποτελέσματα και βελτιώνει τη στοματική σας υγιεινή σε σύγκριση με μια απλή οδοντόβουρτσα. Υιοθετήστε τις παρακάτω καθημερινές συνήθειες για καλύτερη προστασία ενάντια στην ουλίτιδα.

  1. Να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές τη μέρα για δύο λεπτά, με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και αντιβακτηριδιακή οδοντόπαστα για να αφαιρέσετε την πλάκα και να μειώσετε την συσσώρευσή της. Μην ξεχνάτε επίσης να καθαρίζετε τα ούλα με απαλές μαλάξεις.
  2. Να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, με τις σωστές τεχνικές καθαρισμού, για να απαλλαγείτε από υπολείμματα τροφής και την πλάκα που παγιδεύεται ανάμεσα στα δόντια.
  3. Να ξεπλένετε το στόμα με στοματικό διάλυμα για να αποφύγετε την πλάκα και να σκοτώσετε τα μικρόβια που προκαλούν την ουλίτιδα.
  4. Να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας κάθε 6 μήνες για έναν εξονυχιστικό καθαρισμό και ένα τσεκ-απ.

Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για την ουλίτιδα

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο ίσως σας τρομάζει, όμως μόνο εκείνος μπορεί να βγάλει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη στοματική υγιεινή. Αν ανησυχείτε για την ουλίτιδα, σας προτείνουμε μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να του κάνετε:

  • Θεωρείτε πως η ουλίτιδα ευθύνεται για τα συμπτώματά μου;
  • Χρειάζεται να κάνω εξετάσεις; Αν ναι, ποιες;
  • Τι μπορώ να κάνω για να διατηρήσω τα ούλα και τα δόντια μου υγιή;

 

0

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies