Μια ημέρα τυπικής συντήρησης τεχνητής οδοντοστοιχίας.

Μια-ημέρα-τυπικής-συντήρησης-τεχνητής-οδοντοστοιχίας.
0
Η τεχνητή οδοντοστοιχία σας παρέχει τόσο πολλά σε ό,τι αφορά την άνεση και την αυτοπεποίθηση, που είναι καιρός να της προσφέρετε κι εσείς κάτι σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό και την καθημερινή συντήρηση. Πώς θα το κάνετε αυτό;

  • Καθαρίστε την καθημερινά. Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα για τεχνητές οδοντοστοιχίες, ξεπλύνετε και βουρτσίστε την οδοντοστοιχία σας, κατά προτίμηση με καθαρό, χλιαρό νερό. Έπειτα, τοποθετήστε τη σε καθαριστικό διάλυμα για να διατηρηθεί λευκή κι αστραφτερή και να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων.

  • Βουρτσίστε απαλά. Έτσι, θα αποφύγετε να βλάψετε τα πλαστικά ή μεταλλικά μέρη της οδοντοστοιχίας, ενώ αν θέλετε να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί, μπορείτε να βρέξετε την οδοντόβουρτσα πριν τη χρησιμοποιήσετε.

  • Βουρτσίστε και το στόμα σας. Πρέπει να βουρτσίζετε τα ούλα, τη γλώσσα και τα φυσικά δόντια σας με μια φθοριούχο οδοντόκρεμα όπως η Oral-B. Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνετε την πλάκα, θα ενισχύσετε την κυκλοφορία και θα προστατεύσετε τη στοματική σας υγιεινή.

  • Ξεπλύνετε. Μετά το βούρτσισμα, δώστε στο στόμα σας αίσθηση δροσιάς με ένα στοματικό διάλυμα.

  • Αντισταθείτε στα «μαστορέματα». Προσπαθώντας να προσαρμόσετε οι ίδιοι την τεχνητή οδοντοστοιχία σας, ενδέχεται να βλάψετε το στόμα σας. Εμπιστευτείτε τη γνώμη του οδοντιάτρου ή του προσθετολόγου σας και ρωτήστε τους για ό,τι σας απασχολεί σχετικά με τη στοματική σας υγιεινή.

  • Αποφύγετε το καυτό νερό. Μην βυθίζετε την τεχνητή οδοντοστοιχία σας σε καυτό ή βραστό νερό, καθώς μπορεί να βλάψετε το υλικό.

Τέλος, φροντίστε να κρατάτε την τεχνητή οδοντοστοιχία σας υγρή, διότι, αν στεγνώσει, ενδέχεται να χάσει τη φόρμα της. Αν η τεχνητή οδοντοστοιχία σας διαθέτει μεταλλικά εξαρτήματα, είναι πιο ασφαλές να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας σχετικά με τη συντήρησή της.

Όπως ήδη αναφέραμε, με λίγη αγάπη, φροντίδα και με τα αγαπημένα σας προϊόντα για τεχνητές οδοντοστοιχίες, η οδοντοστοιχία σας θα σας αποζημιώσει, επιτρέποντάς σας να τρώτε, να χαμογελάτε και να μιλάτε με αυτοπεποίθηση.

0

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies