Η Always βοηθάει τα κορίτσια σε όλον τον κόσμο!


Ευ Ζην
24/06/2019
Η Always συνεργάζεται με πολλές οργανώσεις οι οποίες βοηθούν κορίτσια από όλο τον κόσμο που είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των κοριτσιών, η Always συνεργάζεται με περισσότερες από 30 οργανώσεις που βοηθούν τα κορίτσια που είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους, όπως π.χ. Save The Children και ΟΗΕ Γυναίκες (UN Women - μονάδα των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών).

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε συμβάλλει σε προγράμματα σε περισσότερες από 45 χώρες και έχουμε προσφέρει περισσότερες από 70 εκατομμύρια σερβιέτες σε κορίτσια που τις έχουν περισσότερο ανάγκη.

Σας παρουσιάζουμε ορισμένες δράσεις μας σε μερικά μόνο από τα προγράμματά μας:

Αφρική - Η Always βοηθά τα κορίτσια να μείνουν στο σχολείο!

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 2 εκατομμύρια κορίτσια ηλικίας 7-12 στις αναπτυσσόμενες χώρες αναγκάζονται να χάσουν τα μαθήματά τους στη διάρκεια της περιόδου τους επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε προϊόντα υγιεινής. Η Always συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πάνω από 8 εκατομμύρια σερβιέτες, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό για την εφηβεία και την υγιεινή, προσφέρθηκαν σε 100.000 κορίτσια.

78% των σχολείων αναφέρουν μείωση των απουσιών των κοριτσιών.

Νιγηρία, Νεπάλ, Μεξικό - Πρόγραμμα Health & Hygiene

Η περίοδος της εφηβείας μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στα κορίτσια, ιδιαίτερα όταν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και πρόσβασης σε εγκαταστάσεις και προϊόντα υγιεινής, τόσο στις οικογένειές τους όσο και στις κοινότητες όπου ζουν. Η Always συνεργάζεται με την οργάνωση Save the Children για να αλλάξει τα δεδομένα και να βοηθήσει τα κορίτσια να μείνουν στο σχολείο και να διαπρέψουν.

Με το πρόγραμμα Health & Hygiene, οι σχολικές απουσίες μειώθηκαν από 73% σε 30%.

Ευρώπη - Προστασία για τα κορίτσια-πρόσφυγες

Η κρίση στη Συρία έχει συμπληρώσει πλέον 6 χρόνια και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Τα κορίτσια ανήκουν στις ομάδες αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο, καθώς μεγάλο ποσοστό δεν έχει πρόσβαση σε σχολεία και οι νεαρές γυναίκες δεν μπορούν να εργαστούν και να συμβάλλουν στο εισόδημα της οικογένειάς τους. Αυτά τα κορίτσια δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και παράλληλα έχουν συχνά να αντιμετωπίσουν φυλετικά στερεότυπα που τις κρατούν στο σπίτι. Σε συνεργασία με την UNESCO, τη Save the Children και άλλες οργανώσεις, η Always ενδυναμώνει και εμψυχώνει τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες με τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

 •Από το 2015 έχουν προσφερθεί περισσότερες από 2 εκατομμύρια σερβιέτες

•Περισσότερα από 1000 κορίτσια επωφελούνται από προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για βιοτικές δεξιότητες στην Ιορδανία.

Ελλάδα – Συνεργασία με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για τα κορίτσια στον αθλητισμό

Η Always και η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ υποστηρίζουν αθλητικές ομάδες νεαρών κοριτσιών σε όλη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας την προσπάθειά τους και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση γύρω από το φόβο της αποτυχίας που βιώνουν στην εφηβεία. Αποστολή του προγράμματος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες εξοπλισμού για 6 αθλητικές ομάδες εφήβων κοριτσιών ώστε να συνεχίσουν την αθλητική τους δραστηριότητα με αυτοπεποίθηση, ξεπερνώντας τα εμπόδια που συναντούν.