Υπό πίεση

Υπό πίεση

Ο αθλητικός ανταγωνισμός προκαλεί νεύρα – και όχι μόνο στα παιδιά. Πώς αντεπεξέρχονται οι μαμάδες στην πίεση που συνεπάγεται το να βλέπουν τα παιδιά τους να κερδίζουν ή να χάνουν;


Εάν ανήκετε σε αυτές που έχουν κάτσει με τις ώρες σε μια εξέδρα σφίγγοντας τις παλάμες τους από αγωνία, τότε ξέρετε πόσο αγχωτικά συναισθήματα μπορεί να βιώσει μια μαμά όταν το παιδί της αθλείται σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος αυτό, όχι μόνο για το δικό σας καλό αλλά και για το καλό του παιδιού σας. Τα παιδιά σας μαθαίνουν από το παράδειγμά σας – μπορεί να μην κάνουν πάντοτε αυτά που τους λέτε, αλλά σίγουρα μιμούνται αυτά που κάνετε.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Δυστυχώς πολλές μαμάδες φροντίζουν όλους τους άλλους και παραμελούν τον εαυτό τους. Για να είστε σε θέση να αντέξετε κάθε πίεση – από το να δείτε τον γιο σας να χάνει ένα πολύ σημαντικό γκολ έως το να προλάβετε μια προθεσμία στη δουλειά σας – μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας όπως πρέπει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κοιμάστε αρκετά, να ασκείστε συστηματικά, να κάνετε υγιεινή διατροφή, να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο και να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση ουσιών όπως η καφεΐνη και η ζάχαρη που αυξάνουν τη νευρικότητα.

Επίσης, πέρα από το σώμα δεν πρέπει να ξεχνάτε και το πνεύμα. Ο διαλογισμός αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμος σε πολύ κόσμο, αλλά ακόμα και το να ξεκλέψετε δέκα λεπτά ησυχίας από τον υπόλοιπο κόσμο βοηθά.

Μην ξεχνάτε να αναπνέετε σωστά

Σε στιγμές άγχους, πολλοί από εμάς δεν αναπνέουμε «σωστά». Δοκιμάστε το εξής: βάλτε το χέρι σας στην κοιλιά σας και εισπνεύστε από τη μύτη. Η κοιλιά σας πρέπει να κινείται ενώ αναπνέετε. Κρατήστε την αναπνοή σας για μερικά δευτερόλεπτα και εκπνεύστε αργά.

Δώστε το καλό παράδειγμα

Ένας πραγματικός πρωταθλητής φαίνεται από την ικανότητά του να ξεπερνά μια απογοητευτική επίδοση και να μην τα παρατά, όσο δύσκολες κι να είναι οι συνθήκες. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας σε αυτή την πολύ σημαντική πτυχή της αθλητικής του ανάπτυξης δίνοντάς του το καλό παράδειγμα. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να τα καταφέρετε:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

-          Να επευφημείτε όλα τα παιδιά και όχι μόνο το δικό σας

-          Να βάζετε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση

-          Δείξτε στην πράξη ποια είναι η σωστή συμπεριφορά, διατηρώντας την ψυχραιμία και το θετικό σας πνεύμα και στα θετικά και στα αρνητικά αποτελέσματα

-          Μην υπονομεύετε ποτέ τη θέση του προπονητή – ακόμη κι όταν πιστεύετε ότι ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟ πέναλτι!

-          Μην προσπαθείτε να ζήσετε το δικό σας αθλητικό όνειρο μέσα από το παιδί σας

-          Φροντίστε το παιδί σας να νιώθει σίγουρο για την αγάπη σας, ό,τι κι αν γίνει

Μοιραστείτε τις συμβουλές σας με άλλες μαμάδες

Έχετε έναν εκκολαπτόμενο ολυμπιονίκη στην οικογένειά σας; Τρώγεστε με τα ρούχα σας από το άγχος στις εξέδρες ή παραμένετε ψύχραιμη όποιο κι αν είναι το σκορ; Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τις ιστορίες και τις συμβουλές σας.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω