Το στρες: μια συνήθεια που πρέπει να κόψουμε!

Το στρες: μια συνήθεια που πρέπει να κόψουμε!

Το στρες έχει πάρει πρωταγωνιστική θέση στη ζωή σας και κυριεύει σχεδόν κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητάς σας. Μήπως ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από αυτό;


Έχετε αναρωτηθεί μήπως είστε εσείς αυτή η στρεσαρισμένη γυναίκα που πάντα τρέχει για να προλάβει κάθε επαγγελματική και οικογενειακή υποχρέωση και που αναλαμβάνει χίλια πράγματα την ίδια στιγμή εγκλωβίζοντας το πρόγραμμά της με χίλιες υποχρεώσεις;

Κι όμως είναι γεγονός πως ο τρόπος που βλέπουμε το στρες έχει αλλάξει. Δεν ντρεπόμαστε πια να το παραδεχτούμε γιατί είμαστε εξοικειωμένες με την ιδέα του άγχους. Μια εξοικείωση που έχει κοινωνικά γίνει αποδεκτή και που πολλές φορές μας κάνει να νιώθουμε χρήσιμες, ενεργές και πιο «ζωντανές» από ποτέ.

Η αίσθηση περηφάνιας που συνοδεύει το στρες.

Ο δυτικός πολιτισμός και η εξέλιξη μίας κοινωνίας δίνει μεγάλη σημασία στην διεκπεραίωση πραγμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσα περισσότερα πράγματα έχετε να κάνετε, τόσο πιο σημαντικές είστε. Αν προσθέσετε την πίεση της δουλειάς μέχρι αργά, το φόβο ότι οι άλλοι κάνουν στη ζωή τους περισσότερα από ότι εμείς, τη σχεδόν «αλλεργική» αντίδραση της κοινωνίας σε κάθε ίχνος τεμπελιάς, και το αίσθημα ικανοποίησης που σας πλημμυρίζει όταν σας συγχαίρουν για τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα που κάνετε ώστε να τα προλάβετε όλα...τότε το αποτέλεσμα είναι ένας διαρκής διαγωνισμός για το πιο θα αναδειχθεί η «Πιο Στρεσαρισμένη»!

Έχετε εθιστεί στο στρες;

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Εκείνο που ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια να φανείτε σημαντική ή να γίνετε απαραίτητη (στη δουλειά ή στην προσωπική σας ζωή), μπορεί να μετατράπηκε σε εθισμό στις πανίσχυρες ορμόνες (την αδρεναλίνη) που απελευθερώνει το σώμα σας για να ανταποκριθεί στο συνεχές στρες. Είναι εύκολο να εθιστείτε σε αυτό το συναίσθημα. Όταν συνηθίσετε την έκρηξη της αδρεναλίνης, σιγά - σιγά αρχίζετε να πιστεύετε ότι αυτή είναι η φυσιολογική κατάσταση.

Υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια ότι είσαστε στο σημείο εμφάνισης εθισμού στο στρες (ή έχετε ήδη πληγεί από αυτό). Ποια είναι αυτά; σε συζητήσεις, κλείνετε τους διακόπτες γιατί σκέφτεστε άλλα πράγματα, όπου κι αν βρίσκεστε νιώθετε πνιγμένες ή αισθάνεστε άβολα γιατί ξέρετε ότι θα έπρεπε να κάνετε κάτι άλλο, κάπου αλλού, είστε ανήσυχη ή νευρική όταν δεν έχετε να κάνετε κάτι που πρέπει να γίνει «τώρα»!

Αποχαιρετίστε τον ανταγωνισμό

Το πρόβλημα με το ανταγωνιστικό στρες, είναι ότι εκτός από την πιθανή εξάρτηση από αυτό, κινδυνεύετε να δείξετε ότι δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές πιέσεις της ζωής. Γι’ αυτό...

  • Μην διηγείστε στους φίλους σας τα πράγματα που έχετε να κάνετε στη δουλειά. Και αντί να προσπαθείτε να συγκρίνετε το πόσο απασχολημένες είστε σε σύγκριση με τους υπόλοιπους καλύτερα είναι να τους «συλλυπηθείτε» τους και ρωτήστε τους πότε σκοπεύουν να βάλουν σε τάξη το πρόγραμμα τους.
  • Φυσικά κάθε προσωπική επιτυχία επιβεβαιώνει και την αξία μας οπότε και είναι λογικό να αισθάνεστε την ανάγκη να δείτε πόσα πολλά πράγματα πετυχαίνετε (και είναι πάντα ικανοποιητική η διαπίστωση ότι ολοκληρώσατε πολλά διοικητικά καθήκοντα), κάντε έναν κατάλογο και με έντονο κόκκινο στυλό διαγράψτε κάθε δουλειά που τελειώσατε.
  • Σκεφτείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε μοιράζοντας με τους φίλους σας στο Facebook ότι «Το σημερινό τρέξιμο δεν παίζεται!». Έτσι θα διαπιστώσετε ότι όταν καθημερινά ξοδεύετε πάνω από μία ώρα στο διαδίκτυο τότε προφανώς κι υπάρχει κάποιο περιθώριο ελεύθερου χρόνου.
  • Αντιμετωπίστε τη λέξη στρες σαν μία λέξη που θέλετε να διαγράψετε από το λεξιλόγιό σας. Προσπαθήστε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα σε λέξεις όπως ελεύθερος χρόνος, χαλάρωση, διασκέδαση.

Σύντομα το στρες θα αποτελεί μόνο μία περιστασιακή κατάσταση δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε όσα σας χαλαρώνουν, σας ξεκουράζουν και σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα στην καθημερινότητά σας.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Αυτό θα το θυμάμαι όποτε ακούω κλάψα στο γραφείο..... Μην διηγείστε στους φίλους σας τα πράγματα που έχετε να κάνετε στη δουλειά. Και αντί να προσπαθείτε να συγκρίνετε το πόσο απασχολημένες είστε σε σύγκριση με τους υπόλοιπους καλύτερα είναι να τους «συλλυπηθείτε» τους και ρωτήστε τους πότε σκοπεύουν να βάλουν σε τάξη το πρόγραμμα τους.

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω