Τα "Πρέπει" και τα "Δεν Πρέπει" για τους γονείς εφήβων

Τα "Πρέπει" και τα "Δεν Πρέπει" για τους γονείς εφήβων

Οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να πορευτείτε στους γεμάτους εμπόδια δρόμους της εφηβείας.


Η εφηβεία μπορεί να είναι μια περίοδος γεμάτη προκλήσεις για εσάς και την οικογένειά σας. Το αγαπησιάρικο, τρυφερό παιδάκι σας είναι τώρα έφηβος που αρνείται να επικοινωνήσει. Εσείς ως γονέας, πώς μπορείτε να προστατεύετε το παιδί σας και παράλληλα να ενισχύετε την ανάπτυξη και την ανεξαρτησία του; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και ξεπεράστε «ανώδυνα» τα εμπόδια της εφηβικής ηλικίας!

Πρέπει: να τους αφήνετε χώρο

Ο σεβασμός της ιδιωτικότητας συμβάλλει στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Εάν υποψιάζεστε την εμπλοκή του εφήβου σε κάποια επιβλαβή δραστηριότητα, ρωτήστε τον σχετικά, αλλά με τρόπο που φανερώνει ενδιαφέρον και όχι έλεγχο.

Πρέπει: να είστε καλοί ακροατές

Τείνετε ευήκοα ώτα και μην κρίνετε. Μην ξεχνάτε ότι το 21% των εφήβων εμφανίζει κατάθλιψη.

Πρέπει: να επαγρυπνείτε για περιστατικά εκφοβισμού

Τα τελευταία χρόνια έχουν τριπλασιαστεί οι αναφορές για περιστατικά ηλεκτρονικού εκφοβισμού μεταξύ των έφηβων κοριτσιών. Αντιθέτως, για τα αγόρια, τα περισσότερα περιστατικά εκφοβισμού εκδηλώνονται στο σχολείο.

Πρέπει: να λέτε καληνύχτα στο κινητό τηλέφωνο

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Οι έρευνες αναφέρουν ότι τα παιδιά κοιμούνται καλύτερα όταν δεν ασχολούνται με το κινητό τους πριν πέσουν για ύπνο.

Δεν πρέπει: να είστε ο καλύτερος φίλος τους

Η δική σας δουλειά είναι να τα αγαπάτε, να τα φροντίζετε και να τα προσέχετε. Να κινείστε με γνώμονα το τι είναι καλύτερο για το παιδί σας και όχι τι θα το κάνει να σας συμπαθεί περισσότερο.

Δεν πρέπει: να χάνετε την ψυχραιμία σας

Σύμφωνα με μελέτες, οι μισοί γονείς προσπαθούν να επιβάλλουν την πειθαρχία με ύφος που διακατέχεται από θυμό. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η μορφή τιμωρίας επιδεινώνει τη συμπεριφορά των εφήβων αντί να την βελτιώνει.

Δεν πρέπει: να παραβλέπετε την αγενή συμπεριφορά

Οι έφηβοι οφείλουν να συμπεριφέρονται με σεβασμό. Φερθείτε τους με τον τρόπο που θέλετε να σας φέρονται: δίκαια και πολιτισμένα.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω