Συμβουλές για την σχολική τσάντα

Συμβουλές για την σχολική τσάντα.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και η αναζήτηση σχολικής τσάντας είναι το κύριο μέλημα για όλους τους μαθητές.


Είναι  όμως όλες  κατάλληλες  για  να  μεταφέρουν  το  υπερβολικό  κάποιες  φορές  βάρος   των  βιβλίων; Κρατούν  σωστά  οι  μαθητές  την σχολική  τσάντα;  Για το λόγο αυτό θα αναφερθούμε  πως  μπορούμε  να  αποφύγουμε  την  εμφάνιση  τυχόν  προβλημάτων  που  μπορεί  να προκαλέσει  η  λάθος  χρήση  της  σχολικής  τσάντας καθώς  και  η μεταφορά  της.  Θ’ απαντήσουμε   σε αυτά  τα  ερωτήματα  και  σε άλλα  που  ίσως  να σάς  απασχολούν .                                      

Πώς θα επιλέξω την σωστή σχολική τσάντα

 • Να διαθέτει εύκαμπτο σκελετό και μαλακή πλάτη.
 • Να υπάρχει ζώνη που να την δένει στην μέση ώστε μέρος από το βάρος της να στηρίζεται και στην λεκάνη αντί να επιβαρύνει μόνο τους ώμους και την σπονδυλική στήλη του παιδιού.
 • Οι ιμάντες της  θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενοι για την σωστή προσαρμογή της.
 • Να έχει ενσωματωμένους τροχούς ώστε αν υπάρχει υπερβολικό βάρος να σύρει την  σχολική τσάντα.
 • Οι  υφασμάτινες είναι πιο ελαφριές από τις δερμάτινες.
 • Η σχολική τσάντα θα πρέπει να αλλάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μην χρησιμοποιεί την ίδια το παιδί για χρόνια.

 Πως θα τοποθετήσω σωστά τα πράγματα μου

 • Τοποθετήστε τα πιο βαριά βιβλία κοντά στην πλάτη του παιδιού και τα πιο ελαφριά πιο μακριά.
 • Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούνται όλες οι θήκες της τσάντας, έτσι ώστε το βάρος να καταμερίζεται.
 • Η  σχολική τσάντα θα πρέπει να ζυγίζει το 10% του σωματικού βάρους του παιδιού.
 • Τα αιχμηρά αντικείμενα να τοποθετούνται σε θήκες και στις ενδιάμεσες θέσεις της σχολικής τσάντας, ώστε να μην προεξέχουν από αυτήν.

 Πως θα μεταφέρω σωστά την σχολική τσάντα και την τσάντα τρόλεϋ

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!
 • Να έχει περασμένους το παιδί τους ιμάντες και από τους δυο ώμους, ποτέ μόνον από τον έναν ώμο.
 • Να είναι σωστά ρυθμισμένοι οι ιμάντες της σχολικής τσάντας, ώστε το κάτω μέρος της να βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την μέση.
 • Η σχολική τσάντα να εφαρμόζει απόλυτα με την πλάτη του παιδιού ώστε να μην «χτυπάει» ,κατά την βάδιση, την πλάτη και τη μέση του παιδιού.
 • Εαν το παιδί μεταφέρεται με σχολικό ή εάν έχει πολλά σκαλιά στην διαδρομή του, μπορεί η τσάντα τρόλεϋ να αντενδείκνυται.

Αν το παιδί αναγκάζεται να σκύψει μπροστά όταν  την μεταφέρει, αυτό σημαίνει η πως δεν έχει τοποθετηθεί σωστά η πως έχει υπερβολικό βάρος άνισα κατανεμημένο.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει καταλάβει πως πρέπει να χρησιμοποιεί την σχολική του τσάντα σωστά και για ποιους λόγους. Σε αυτό το σημείο ξεκάθαρο θα πρέπει να είναι πως ακόμα και η λανθασμένη χρήση της σχολικής τσάντας δεν μπορεί να προκαλέσει από μόνη της σκολίωση ή άλλες σκελετικές παραμορφώσεις, όμως σε περίπτωση που υπάρχει προδιάθεση στο παιδί μας μπορεί να επιβαρύνει το πρόβλημα η να εμφανίσει μια απλή κόπωση η και ήπιας μορφής οσφυαλγία κάποιες φορές. Σε περίπτωση που θα θέλατε λεπτομερή ενημέρωση η για τυχόν παραπάνω ερωτήματα που έχετε η συμβουλή του ειδικού είναι χρήσιμη.

 ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Επιμέλεια Κειμένου:

Dr. (PhD) Σωκράτης Ηλιάδης                                                                     PT. Ντακόλια Έφη

Manual Therapist  MT - Φυσικοθεραπευτής                                           Φυσικοθεραπεύτρια

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω