Πώς θα μάθουν τα παιδιά μας να τρώνε σωστά

Πώς θα μάθουν τα παιδιά μας να τρώνε σωστά

Η ισορροπημένη διατροφή είναι ανάγκη για κάθε ηλικία – στην περίπτωση των παιδιών, όμως, είναι η μεγαλύτερη επένδυση για την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους ως ενήλικες.


Ένα από τα σημαντικότερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στο παιδί σας είναι να το εκπαιδεύσετε από νωρίς να τρώει σωστά. Όταν έρθει η στιγμή που θα αποκτήσει άποψη για το περιεχόμενο του πιάτου του, μη χάσετε την ψυχραιμία σας, μην υποκύψετε σε πείσματα και, κυρίως, μην ξεχνάτε ότι το σημαντικότερο είναι το παράδειγμα σας.

Φροντίστε η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη και να χαρακτηρίζεται από ποικιλία

Προσπαθήστε όσο γίνεται να έχετε σταθερές ώρες γευμάτων και ένα, τουλάχιστον, να συγκεντρώνει την οικογένεια στο τραπέζι.

Δώστε από νωρίς τη σημασία που πρέπει στο πρώτο γεύμα της ημέρας.

Αποφύγετε το αλάτι (παίρνει όσο χρειάζεται από τις τροφές), τη ζάχαρη (θέστε όρια με τα γλυκά) και τα τηγανιτά.

Ζωγραφίστε σε ένα χάρτινο πιάτο τι πρέπει να συμπεριλαμβάνει η διατροφή του και εξηγήστε γιατί, με απλά λόγια, ανάλογα με την ηλικία του.

Εμπλέξτε το με διάθεση παιχνιδιού στη διαδικασία του φαγητού, από τα ψώνια ως το μαγείρεμα, συζητώντας μαζί του για τη σημασία της διατροφής.

 

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Πείτε του για παράδειγμα, ότι τα δημητριακά του δίνουν ενέργεια για να παίζει, ότι το κρέας το βοηθά να μεγαλώσει, τα φρούτα και το ψάρι να μην αρρωσταίνει. Με τον καιρό, βάλτε στο λεξιλόγιό σας τα ωφέλιμα στοιχεία που περιέχονται στις τροφές (πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) και βρείτε εικόνες με τρόφιμα που θα μοιράσετε σε ομάδες, για να «γεμίζετε» μαζί το πιάτο που θα ήθελε για την επόμενη μέρα.

Αν, πάλι, αρνείται συστηματικά κάποιες τροφές, μπορείτε να τις καμουφλάρετε! Τα φρούτα γίνονται γλυκός χυμός, το γάλα milkshake φράουλα, το κρέας θρεπτική σούπα με παιδικά ζυμαρικά, τα λαχανικά κρύβονται σε μια μυρωδάτη πίτσα και τα όσπρια γίνονται πολύχρωμη σαλάτα. Τα «δύσκολα» στο φαγητό παιδιά, είναι συχνά κίνητρο για να πειραματιστεί η μαμά, εξελίσσοντας εντυπωσιακά τις μαγειρικές της ικανότητες!

 

Εμπλουτίστε τις συνταγές σας με μικρά tips που μεγιστοποιούν το όφελος: στίψτε λίγο πορτοκάλι στις φακές ή λεμόνι στη φασολάδα. Περιέχουν βιταμίνη C που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου των οσπρίων.

Οι εποχές πρέπει να καθρεφτίζονται στο οικογενειακό μενού – είναι και αυτό κομμάτι της εκπαίδευσης.

Και όταν έρθει η στιγμή για το σχολείο, συνηθίστε το από την αρχή σε σπιτικές νόστιμες παραλλαγές δεκατιανού, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις αγορές από την καντίνα.

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω