Τα προβλήματα των δοντιών και πώς τα αντιμετωπίζουμε

Τα προβλήματα των δοντιών και πώς τα αντιμετωπίζουμε

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, έλεγε ότι το να προλαβαίνεις κάτι είναι καλύτερο από το να το θεραπεύεις και αυτό άλλωστε είναι και το σωστό.


Οι κανόνες της σωστής στοματικής υγιεινής θέλουν γερά κατάλευκα δόντια τα οποία να στηρίζονται σε δυνατά, υγιή ούλα, χωρίς απώλειες και κακοσμία.

Στις μέρες μας είμαστε πολύ τυχεροί γιατί μπορούμε να έχουμε όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα! Οι επιστήμονες εξηγούν ότι συνήθεις εχθροί των δοντιών μας είναι η τερηδόνα, η μικροβιακή πλάκα, η ουλίτιδα, η περιοδοντίτιδα και τα αποστήματα.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα τους αναχαιτίσουμε:

Τερηδόνα

Συνδέεται με το τι τρώμε, τι πίνουμε, αλλά και με το πόσο συχνά πλένουμε τα δόντια μας. Εάν δεν την προλάβουμε έγκαιρα, μπορεί να χαλάσει τα δόντια μας, να καταστρέψει το σμάλτο στην επιφάνειά τους, να νεκρώσει τα ευαίσθητα νεύρα που βρίσκονται στο κέντρο τους ή να δημιουργήσει ενδοδοντική μόλυνση.

Πώς αντιμετωπίζεται: Μόνο ο γιατρός μπορεί να την ανακαλύψει, αφού η τερηδόνα «κρύβεται» κάτω από τα δόντια. Ο καλός οδοντιατρικός καθαρισμός μία φορά το χρόνο (εάν δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα) και το συχνό βούρτσισμα με προϊόντα στοματικού καθαρισμού που περιέχουν fluoride μας εγγυώνται υγιή δόντια.

Ουλίτιδα

Φλεγμονή στα ούλα που φέρνει αιμορραγία ακόμα και με το πιο ήπιο βούρτσισμα, λόγω της συγκέντρωσης οδοντικής πλάκας, η οποία περιέχει πολλά μικρόβια που παράγουν οξέα και ερεθίζουν τα ούλα. Εάν δεν θεραπευτεί, εξελίσσεται σε περιοδοντίτιδα, με αποτέλεσμα την απώλεια δοντιών.

Πώς αντιμετωπίζεται: Με οδοντιατρικό καθαρισμό μία φορά το χρόνο σωστό καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών, αλλά και των ούλων με μέτρια ή μαλακή οδοντόβουρτσα, καθώς και με τη χρήση στοματικού διαλύματος.

Οι επαναφορτιζόμενες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες Oral-B Vitality αφαιρούν έως και δύο φορές περισσότερη οδοντική πλάκα, σε σχέση με μια κοινή οδοντόβουρτσα, ενώ παράλληλα προστατεύουν το σμάλτο των δοντιών, τα λευκαίνουν και τα προφυλάσσουν από την ουλίτιδα.

Oral B Pro Expert
Oral-B Pro-Expert οδοντόκρεμα
(814)

Καμιά άλλη οδοντόκρεμα δεν προσφέρει καλύτερη προστασία σε όλες τις περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι.

ανακαλύψτε τώρα

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα