Πόσο συχνά αφήνετε κάτι "για αύριο";

Πόσο συχνά αφήνετε κάτι "για αύριο";

Είναι φυσικό να αναβάλετε κάποιες δουλειές, αν όμως έχετε φτάσει στο σημείο να τρέχετε και να μην προλαβαίνετε, τότε σίγουρα έχει έρθει η ώρα να οργανωθείτε.


Δεν είναι πολύ ευχάριστο όταν σας ζητούν να ολοκληρώσετε μία δουλειά που έπρεπε ήδη να είχατε κάνει. Εκτός του ότι εκνευρίζετε τους συνεργάτες και τους φίλους σας, οι αργοπορίες και οι αναβολές δε βοηθούν ούτε την πνευματική σας ηρεμία αλλά ούτε και την καριέρα, τη φήμη και τις σχέσεις σας.

Γιατί αναβάλετε;

Ίσως γιατί είστε κουρασμένες ή σας λείπει το κίνητρο. Συχνά όμως, η αναβλητικότητα οφείλεται στο άγχος και το φόβο. Το άγχος και ο φόβος εξαφανίζουν τη δημιουργικότητά σας και καταλήγετε να μην κάνετε τίποτα. Με άλλα λόγια, ενώ προσπαθείτε να αποφύγετε αρνητικά και άβολα αισθήματα αναβάλλοντας μία δουλειά, την ίδια στιγμή, αυτή η αναβολή σας προκαλεί άγχος, φόβο και ανασφάλεια.

Πώς το καταλαβαίνετε;

Όταν ξεπερνάτε τις προθεσμίες σας, όταν σας ξεφεύγουν ευκαιρίες, όταν η δουλειά σας είναι βιαστική ή ημιτελής και όχι στο επίπεδο που έχετε συνηθίσει τους συνεργάτες σας. Ακόμα όταν νιώθετε άσχημα, όταν αισθάνεστε ένοχες, νευριασμένες και ίσως ντροπιασμένες, τότε, μάλλον αναβάλετε και χρονοτριβείτε.

Στην εργασία, είναι πολύ ενοχλητικό, αντιεπαγγελματικό και εγωιστικό όταν δεσμεύεστε για κάτι και δεν το πραγματοποιείτε. Όταν δεν κάνετε κάτι που είστε υποχρεωμένες να κάνετε και αφήνετε τους άλλους να περιμένουν. Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση σας.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Με τέτοια στάση και αντιμετώπιση, δεν θα μπορέσετε να έχετε υψηλά ποσοστά επιτυχίας, εκτός και αν αλλάξετε, και προχωρήσετε μπροστά. Μην απασχολείτε το μυαλό σας με πράγματα του χθες. Πάει, πέρασαν αυτά. Ασχοληθείτε με το μέλλον, βάλτε νέους στόχους και αποκτήστε ξανά τον έλεγχο του εαυτού σας και του χρόνου σας.

Βάλτε έναν στόχο και ξεκινήστε από την αρχή. Αναλογιστείτε την τωρινή σας κατάσταση και φτιάξτε το πλάνο σας. Σπάστε το σε μικρά βήματα και αρχίστε με τη σειρά, ένα-ένα.

Το βράδυ κάντε μία ανασκόπηση της ημέρας και δείτε αν είστε ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα. Αν όχι, τότε παρακολουθείτε καθημερινά την πρόοδό σας, μέχρι το αποτέλεσμα να σας ικανοποιήσει.

Μερικές φορές κάποιοι άνθρωποι, ιδίως εκείνοι που είναι παρορμητικοί από τη φύση τους, θέλουν να έχουν και μία δεύτερη οπτική. Σε τέτοιες περιπτώσεις η αναβολή μας βοηθά να κερδίσουμε χρόνο, μέχρι να αποφασίσουμε το επόμενο βήμα μας. Ή απλά μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε κάποια άλλη ιδέα ή επιλογή. Η ουσία είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην παρορμητικότητα και την απραξία.

4 συμβουλές για τη σωστή αξιοποίηση του χρόνου σας

  1. Κρατάτε ημερολόγιο
  2. Φτιάξτε ημερήσιο, εβδομαδιαίο και μηνιαίο πρόγραμμα
  3. Δώστε προτεραιότητα στις σημαντικές εργασίες
  4. Μάθετε να λέτε «όχι» ή να αναθέτετε σε άλλους τις όχι τόσο επείγουσες εργασίες

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω