Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγουμε το καλοκαίρι για να μην "βάψουμε" το χαμόγελο μας

Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγουμε το καλοκαίρι για να μην "βάψουμε" το χαμόγελο μας

Ένα λαμπερό χαμόγελο περιλαμβάνει υγιή λευκά δόντια και χείλη απαλά και ενυδατωμένα και με υπέροχο ζωντανό χρώμα. Μην αφήνετε τίποτα να χαλάσει αυτή την εικόνα.


Πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε σωστά για τον οργανισμό μας γενικά το γνωρίζουμε όλοι. Κάποιες από τις τροφές που μπορεί να είναι θρεπτικές και πεντανόστιμες, μπορεί όμως, να εμπεριέχουν κινδύνους για τα δόντια ειδικά. Και μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικοί ώστε να τις απαρνηθούμε, μιας και δεν επηρεάζουν την υγεία των δοντιών τόσο- αλλά είναι αρκετοί, ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας για να αποκαθιστούμε άμεσα τη «ζημιά» που προκαλούν. Αναφερόμαστε, φυσικά, στις χρωστικές που μπορεί να δημιουργήσουν κάποιες τροφές στα δόντια αν δεν τις προσέξουμε, αλλά και στο πρόσκαιρο βάψιμο των δοντιών και των χειλιών από κάποιες μικρές γευστικές απολαύσεις.

Δυστυχώς, το λευκό χρώμα των δοντιών μας αλλοιώνεται καθώς ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, πολλά ποτά και τα κάποια αναψυκτικά εισχωρούν εκεί που δεν θα έπρεπε και αφήνουν το σημάδι τους! Μπορεί να μας δροσίζουν και να μας ευχαριστούν πρόσκαιρα αλλά αν επιλέξουμε να καταναλώσουμε κάποιο από αυτά, είναι καλύτερα να πλύνουμε άμεσα τα δόντια με μία οδοντόκρεμα που βοηθά στην λεύκανση, όπως η Crest, για να επαναφέρουμε την κατάσταση στην στοματική κοιλότητα στο σωστό σημείο.

Μία σειρά τροφών όπως τα παντζάρια, τα κόκκινα φρούτα, οι κόκκινες σάλτσες και το ξίδι, φέρουν μερίδιο ευθύνης για κάποιους από τους λεκέδες που δημιουργούνται . Το βλέπουμε ξεκάθαρα και στα χείλη που «βάφουν» με κάποια από αυτά. Επειδή, λοιπόν, το μόνο χρώμα που επιθυμούμε στα χείλη μας είναι ένα ζουμερό φούξια lip-gloss ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικές. Τίποτα δεν απαγορεύεται, αλλά για όλα οφείλουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας.

Γι’ αυτό, ας βάλουμε πολύ νερό στη διατροφή του καλοκαιριού κι ας αφήσουμε απ’ έξω όσα αλλοιώνουν το πιο λαμπερό μας πρόσωπο: το χαμόγελο μας!

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα