Μητρότητα Ο πιο όμορφος ρόλος της ζωής μας

Μητρότητα: Ο πιο όμορφος ρόλος της ζωής μας!

Μια νέα μητέρα μάς μιλά για το πόσο απαιτητική αλλά και πόσο υπέροχη είναι η μητρότητα.


Όταν ήμουν μικρή, αν με ρωτούσατε πόσα παιδιά θέλω να κάνω, θα είχα απαντήσει: «έξι έως οκτώ». Προφανώς, δεν είχα καμία αίσθηση του τι σημαίνει να είσαι μητέρα.

Ακόμη και όταν έγινα μητέρα για πρώτη φορά, δεν είχα ιδέα για το τι σημαίνει να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο.

Είχα μόλις αρχίσει να ανακαλύπτω την πόλη μου. Δεν είχα προλάβει καν να γνωρίσω άλλους τόπους. Πώς λοιπόν ένα νεαρό κορίτσι που προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί, ξαφνικά κάνει μια στροφή και πραγματοποιεί μια μεγάλη δέσμευση;

Στο μυαλό μου φάνταζε σαν ένα μεγάλο εμπόδιο, σαν κάτι που θα ανέκοπτε τη μέχρι τότε πορεία μου και θα άλλαζε την ταυτότητά μου: θα γινόμουν «μαμά». Ήταν όμως η καλύτερη αλλαγή που μου συνέβη ποτέ.

Η μητρότητα είναι θείο δώρο. Ξεκινά με την αποδοχή των αλλαγών στο σώμα και καταλήγει στην συναισθηματική ωρίμανση, την οποία είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς εκ των προτέρων.

Η μητρότητα έβγαλε προς τα έξω τον καλύτερό μου εαυτό. Φροντίζω τη διατροφή μου και προσέχω τι λέω. Πλέον σκέφτομαι τα πράγματα από μια άλλη οπτική ώστε να μπορώ να τα εξηγώ απλά και κατανοητά στην κόρη μου όταν με ρωτάει πώς ή γιατί συμβαίνει κάτι. Αναβάλλω κάποιες δουλειές του σπιτιού, ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε λίγο περισσότερο.

Μπορώ πλέον να ηρεμώ και να παίρνω τον χρόνο μου, ειδικά στις βόλτες. Η κόρη μου με κάνει να δω και να εκτιμήσω πτυχές της ζωής τις οποίες είχα ξεχάσει μεγαλώνοντας…

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Με τη μητρότητα βιώνω υπέροχες στιγμές γεμάτες συναισθήματα που εντυπώνονται βαθιά στη μνήμη μου και πιστεύω ότι στους άλλους θα φαντάζουν σχετικά ασήμαντες: όταν βλέπω την κόρη μου να κοιμάται, όταν της χαϊδεύω τα μαλλιά, όταν την είδα να βουτάει τα ποδαράκια της στη θάλασσα για πρώτη φορά, όταν την πιάνουν τα πείσματά της και όταν έβαλε κρυφά στο σπίτι ένα γατάκι.

Είναι για μένα μια αστείρευτη πηγή τρυφερότητας και χαράς ακόμη και όταν λερώνεται από την κορυφή μέχρι τα νύχια παίζοντας ή όταν με κρατά ξάγρυπνη όλη τη νύχτα.

Το να νιώθεις ότι σε χρειάζονται και σ' αγαπούν είναι μια υπέροχη αίσθηση. Και η αγάπη που μου δίνει δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο.

Ποτέ άλλοτε δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι με τη μητρότητα θα έβγαινε προς τα έξω ο καλύτερός μου εαυτός. Πρέπει να πω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι δεν θεωρώ ότι είμαι η καλύτερη μαμά του κόσμου. Ωστόσο, αυτό μου δίνει κίνητρο να προσπαθώ να βελτιώνομαι.

Η κόρη μου είναι μόλις τριών ετών και ήδη με έχει δοκιμάσει, με έχει τρομάξει, με έχει προκαλέσει, με έχει κοροϊδέψει και μου έχει δώσει κουράγιο. Και όλα αυτά άθελά της· είμαι σίγουρη γι' αυτό.

Αυτή τη στιγμή, παίρνει τον απογευματινό της υπνάκο στο καινούριο της κρεβατάκι. Είμαι περήφανη για την κορούλα μου και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη. Αυτό που λατρεύω στη μητρότητα είναι ότι με ολοκληρώνει σαν άνθρωπο.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω