Μιλήστε ελεύθερα

Μιλήστε ελεύθερα

Σας κυριεύει ο πανικός όταν πρέπει να μιλήσετε μπροστά σε κόσμο; Μιλήστε ελεύθερα.


Οι περισσότερες από εμάς τρέμουμε στη σκέψη ότι θα μιλήσουμε μπροστά σε άλλους και αποφεύγουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Όμως σε κάποια στιγμή στη ζωή μας θα χρειαστεί να μιλήσουμε δημόσια, είτε σε κάποια συνάντηση γονέων -δασκάλων, ή σε κοινωνικές περιστάσεις ή όταν κάνουμε μια παρουσίαση σε πελάτες ή συναδέλφους. Το καλό είναι ότι μπορείτε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αναπτύξετε αυτήν την δεξιότητα.

Καταπολεμήστε τον φόβο

  • Ελέγξτε την αναπνοή σας. Όταν δίνετε προτεραιότητα στην αναπνοή, δεν έχετε χρόνο για να αγχώνεστε. Όταν αγχωνόμαστε, συνήθως παίρνουμε πολύ κοφτές αναπνοές, κι αυτό μπορεί να κάνει την ομιλία μας ακανόνιστη. Προτού μιλήσετε πάρτε τρεις αργές βαθιές αναπνοές από τη μύτη, φουσκώνοντας την κοιλιά σας.
  • Επαναλάβετε μία σύντομη φράση (mantra) πριν από την ομιλία, όπως «Είμαι ήρεμη, ελέγχω την κατάσταση». Η επανάληψη σας βοηθάει να χαλαρώσετε και δεν αφήνει χώρο για αρνητική αυτοκριτική.
  • Συχνά σημασία δεν έχει τι λέμε, αλλά πως το λέμε. Γι’ αυτό χρησιμοποιήστε χειρονομίες, εκφράσεις του προσώπου και βαθύ τόνο φωνής που εκπέμπει ζεστασιά. Όταν ανεβαίνει ο τόνος της φωνής σας, διατρέχετε τον κίνδυνο να ακουστείτε υστερική.
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!
  • Μάθετε να νοιώθετε άνετα με τον εαυτό σας και σκεφτείτε την στάση του σώματός μας. Όταν μιλάτε, το περιεχόμενο αποτελεί το 7% του συνολικού μηνύματος που επικοινωνείτε, το ίδιο το μήνυμα το 38%, ενώ τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με την εικόνα σας.
  • Μάθετε πως προφέρονται οι λέξεις. Μπορεί να νιώσετε αμηχανία και πολύ άγχος αν δεν ξέρετε πως προφέρεται κάποιο όνομα ή μία λέξη σε ξένη γλώσσα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε πάντα καλά προετοιμασμένες.

Μιλήστε άφοβα σε:

Κοινωνικές εκδηλώσεις
Συχνά αντιμετωπίζουμε το κοινό σαν εχθρό μας και δεν καταλαβαίνουμε ότι θέλει να τα καταφέρουμε. Αν λοιπόν είστε νευρική, μην ανησυχείτε. Η νευρικότητα γίνεται πρόβλημα μόνο όταν είναι τόσο φανερή ώστε να περάσει και στο ακροατήριο. Προετοιμαστείτε καλά, εξασκηθείτε με την ομιλία σας, αλλά μην την μάθετε απέξω. Πριν από την εκδήλωση, σημειώστε σε ένα χαρτί κάποια σημεία που μπορεί να αποτελέσουν το δίχτυ ασφαλείας σας. Ακόμα, προσπαθήστε να φτιάξετε μια εικόνα της εκδήλωσης στο μυαλό σας. Αν πρόκειται για αυτοσχέδια ομιλία, πάρτε θάρρος αναπνέοντας κανονικά και μιλήστε μέσα από την καρδιά σας, με χαμηλό τόνο. Αν παγώσετε και το μυαλό σας αδειάσει, πείτε κάτι, οτιδήποτε. Όσο πιο πολύ μείνετε σιωπηλή, τόσο το άγχος σας θα αυξάνεται. Κάντε το κοινό σας να ταυτιστεί μαζί σας. Αν γελάσουν, γελάστε μαζί τους και τότε το οξυγόνο θα επιστρέψει στον εγκέφαλό σας και τις περισσότερες φορές θα θυμηθείτε πού είχατε μείνει.

Συνάντηση γονέων-δασκάλων
Εδώ τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα, γιατί από τη μία θέλετε να προστατεύσετε το παιδί σας κι από την άλλη δεν θέλετε να ψυχραθείτε με τον δάσκαλο ή την δασκάλα του. Όταν στη συνάντηση είναι παρόντες και άλλοι γονείς, η κατάσταση περιπλέκεται. Δεν θέλετε ούτε να εκνευριστεί ο δάσκαλος, ούτε οι άλλοι γονείς να αισθανθούν ότι σπαταλάτε τον χρόνο τους ή ότι μιλάτε για λογαριασμό τους. Χαλαρώστε, ελέγξτε την αναπνοή σας και μιλήστε με χαμηλό τόνο ώστε να αποπνέετε ζεστασιά, αυτοπεποίθηση και φιλικότητα. Δείξτε γεμάτες αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν δεν το αισθάνεστε.

Ομαδική συζήτηση
Συμμετέχετε σε μία ομαδική συζήτηση, αλλά διαφωνείτε με τη θέση κάποιου. Έχετε τρεις επιλογές: να μην μιλήσετε καθόλου (θα αισθανθείτε πολύ δειλή), να συμφωνήσετε (δεν θα λέτε την αλήθεια), ή να πείτε την γνώμη σας. Επειδή απλά και μόνο διαφωνείτε με κάποιον δεν σημαίνει ότι θα καβγαδίσετε κιόλας. Κάνει πάντα καλό να δέχεστε τα σχόλια του άλλου και να ολοκληρώνετε τη συζήτηση με θετικό τρόπο, όπως «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε;».

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω