Μικρά μυστικά διατροφής, μεγάλη διαφορά στο καθημερινό μας χαμόγελο.

Μικρά μυστικά διατροφής, μεγάλη διαφορά στο καθημερινό μας χαμόγελο.

Ο Δρ. Gary Stephenson, έγκριτος επιστήμονας σε θέματα διατροφής και υγείας, προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή σας μπορεί να κρατήσει το χαμόγελό σας αστραφτερό, κάθε μέρα.


Τροφή

Δεν είναι τόσο σημαντική η ποσότητα των τροφών και ποτών/αναψυκτικών με ζάχαρη που απολαμβάνετε, όσο η συχνότητα πρόσληψής τους.

Πρέπει να προσέχετε την κατανάλωση των κολατσιών και αναψυκτικών, αντί να σας ανησυχεί μόνο η ποσότητα των σακχάρων στα κύρια γεύματά σας.

Τα περισσότερα φρούτα είναι όξινα (ειδικά τα εσπεριδοειδή). Τα οξέα συνήθως εξουδετερώνονται από το σάλιο, αλλά όχι όταν τσιμπολογάτε από δω κι από κει, γι’ αυτό δεν πρέπει να τρώτε συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ποτά/Αναψυκτικά

Τα δόντια διαβρώνονται όταν η αδαμαντίνη των δοντιών διαλύεται από ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμούς ή ακόμα και κρασί, αφού είναι όξινα. Οι επιλογές «χωρίς ζάχαρη» προκαλούν εξίσου μεγάλη ζημιά, ειδικά για τα μπροστινά σας δόντια, όταν τα καταναλώνετε γουλιά – γουλιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέσα από ποτήρι ή κουτάκι.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Το ασβέστιο στο γάλα ή στο τυρί βοηθάει στην αναπλήρωση του ασβεστίου που χάνεται κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων με οξύ.


Η ζάχαρη σε οποιοδήποτε ποτό τροφοδοτεί συνεχώς την ανάπτυξη βακτηρίων που είναι καταστροφικά για την οδοντική πλάκα, με αποτέλεσμα την απώλεια μάζας κάτω από την επιφάνεια του δοντιού ή τη φθορά του δοντιού. 

Η τανίνη στο τσάι, στον καφέ και στο κόκκινο κρασί μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα των δοντιών σας. Ακόμα και τα τακτικά σας διαλείμματα για τσάι επηρεάζουν τη λευκότητα των δοντιών  σας.

Μοιράσου το – 3 τρόποι να καταπολεμήσεις τη δυσάρεστη αναπνοή

  1. Κατά τη διάρκεια του τακτικού βουρτσίσματος των δοντιών, βουρτσίστε και τη γλώσσα σας. Έτσι απομακρύνετε περισσότερα βακτήρια από το στόμα σας .
  2.  Η πρωινή δυσοσμία της αναπνοής είναι αποτέλεσμα της μικρότερης ποσότητας σάλιου που παράγεται για τη φυσική έκπλυση του στόματός σας κατά τον ύπνο, γι’ αυτό κάντε χρήση οδοντικού νήματος το πρωί.
  3.  Πιείτε νερό, καθώς αυτό βοηθάει στη μείωση της ποσότητας βακτηρίων που παραμένουν στο στόμα σας.

Μικρό μυστικό: είναι αλήθεια ότι, εάν μασήσετε μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη αφού φάτε κάτι, θα ενισχύσετε την παραγωγή σάλιου  και ότι το σάλιο βοηθάει στην εξουδετέρωση των οξέων στο στόμα σας. Αυτό όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σωστό πρόγραμμα βουρτσίσματος και τη χρήση οδοντικού νήματος δύο φορές την ημέρα.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Lenor Unstoppables

Πρεσβευτές Lenor Unstoppables

"

Οι μαγικές «περλίτσες» σε απογειώνουν με το φανταστικό άρωμά τους! Όταν μάλιστα σιδερώνω, δεν χρειάζομαι καν αποσμητικό χώρου, τόσο όμορφα κι ευωδιαστά μυρίζει το σπίτι μου!!

"

απο Πρεσβευτή
Φανή Μπ.708114