Μάθετε τα πάντα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου.

Μάθετε τα πάντα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου

Προκειμένου να εντοπιστούν τα θέματα που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής, η Always και η Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος ένωσαν τις δυνάμεις τους μέσω της καμπάνιας «Μέρες Προστασίαs».


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος κ. Ι. Ζερβός απαντάει στις ερωτήσεις για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου.

Μπορεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας να αντιμετωπιστεί με ένα εμβόλιο;

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να αντιμετωπιστεί με το σχετικό εμβόλιο. Τα τελευταία 4-5 χρόνια αυτό έχει επιτευχθεί.Το εμβόλιο προκαλεί προστατευτική ανοσία στους τύπους 16 και 18 του ιού HPV αλλά και στους 6 και 11, οι οποίοι τέσσερις τύποι στο σύνολο τους προκαλούν το 90% των επικίνδυνων καταστάσεων στον τράχηλο της μήτρας. Επιπλέον, το εμβόλιο προστατεύει και από άλλους τρεις σπάνιους τύπους καρκίνου: το αδενοκαρκίνωμα του τραχήλου, τον καρκίνου του κόλπου και τον καρκίνου του αιδοίου.

Από ποια ηλικία πρέπει να εμβολιαστεί κανείς και πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;

Έρευνες απέδειξαν ότι η καλύτερη ηλικία εμβολιασμού είναι σε ηλικία 9-12 και μέχρι τα 25-26. Βέβαια, μπορεί να γίνει και αν έχει μολυνθεί η γυναίκα ήδη από τον ιό HPV. Το ηλικιακό όριο μπαίνει ώστε να γίνει εγκαίρως ο εμβολιασμός προκειμένου η γυναίκα να αποκτήσει ευκολότερη και καλύτερη ανοσία στον ιό.

Τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα εγκυμονεί και έχει ήδη προσληφθεί με τον HPV. Μπορεί να εμβολιασθεί; Είναι ασφαλής η κύηση;

Η ερώτηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική χωρίς να έχει απαντηθεί 100%. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον εμβολιασμό στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρακολουθούμε επισταμένα τον τράχηλο καθόλη την διάρκεια της κύησης, προχωρούμε στον τοκετό με καισαρική τομή και αμέσως μετά ασχολούμαστε με την μόλυνση που έχει προκληθεί στον τράχηλο.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Σερβιετάκια

Always Σερβιετάκια

Always

€0,70

έκπτωσης στο κατάστημα

Οι πληροφορίες για τα προϊόντα αυτά θα είναι διαθέσιμες σύντομα

Για να εκτυπώσετε τα κουπόνια σας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με εκτυπωτή

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω