Μάθετε να συγχωρείτε και να προχωράτε μπροστά

Μάθετε να συγχωρείτε και να προχωράτε μπροστά.

Πολλές μικρές παρεξηγήσεις μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας σχέσης.Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε ένα λάθος είναι ο εξής:


 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην έχετε καν αντιληφθεί ότι έχετε πληγώσει τον άλλο. Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, ο άλλος μπορεί να πληγωθεί σοβαρά.

Με ποιον τρόπο θα μάθετε να συγχωρείτε και να αφήνετε πίσω σας ό,τι σας έχουν κάνει; Η Lori Cluff Schade είναι μητέρα 7 παιδιών. Είναι επίσης ψυχολόγος που ειδικεύεται σε θέματα γάμου και οικογένειας και μπορεί να σας δώσει εξαιρετικές συμβουλές για το πως να σταματήσετε να κρατάτε κακία ή να αισθάνεστε ότι είστε το θύμα της υπόθεσης.

Το «γινάτι» βλάπτει την υγεία σας

Όταν ένα άτομο έχει πληγωθεί, συνήθως δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το περιστατικό που τον πλήγωσε και το ξαναζεί νοερά ξανά και ξανά. «Η προσκόλληση σε συναισθήματα θυμού και εχθρότητας επηρεάζει την πίεση και τον καρδιακό ρυθμό μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συγκεκριμένα συναισθήματα σχετίζονται με περιπτώσεις ανοσοκαταστολής, όπως για παράδειγμα τραύματα που χρειάζονται περισσότερο από το συνηθισμένο χρόνο επούλωσης», υποστηρίζει η Lori και προσθέτει ότι η μεταστροφή των συναισθημάτων αυτών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, για να αισθανθείτε καλύτερα, αρκεί μόνο να χαμογελάτε. Το χαμόγελο κάνει καλό. Όπως λέει και το τραγούδι του Τσάρλι Τσάπλιν: «Smile though your heart is aching» (χαμογέλα ακόμα κι αν πονά η καρδιά σου).

Επινοήστε και εφαρμόστε μια «διαδικασία» συγχώρεσης

'Όλοι κάνουν λάθη. Είναι καλό να έχετε τον δικό σας προσωπικό τρόπο για να ζητάτε συγγνώμη. Αν δεν ζητήσετε να σας συγχωρήσουν και δεν προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα, τότε αυτό θα συνεχίσει να δηλητηριάζει τη σχέση σας. Τέτοιες καταστάσεις οδηγούν σε αποξένωση.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Η φράση «πες μου τι σε πληγώνει» έχει μεγάλη βαρύτητα, σύμφωνα με τη Lori. «Είναι σαν να έχετε ένα παιδί που έχει χτυπήσει και προσπαθείτε να φροντίσετε την πληγή.» Οι άνθρωποι αισθάνονται ντροπή όταν καταλάβουν ότι έχουν πληγώσει κάποιον. Ωστόσο, πρέπει τελικά να αντιμετωπίσουν αυτό που έχουν κάνει. Ένας άλλος ωραίος τρόπος για να ανοίξετε τη συζήτηση είναι να ζητήσετε συγγνώμη με ειλικρινή τρόπο. Η Lori προτείνει να ξεκινήσετε με την ερώτηση «Τι μπορώ να κάνω τώρα; Δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε αλλά θέλω να επανορθώσω.»

Μια άλλη καλή ερώτηση είναι «Τι είναι αυτό που νομίζεις ότι δεν αντιλαμβάνομαι όσον αφορά τον πόνο που σου προξένησα;» Αυτή η ερώτηση δείχνει στον άλλο ότι θέλετε να κατανοήσετε τα πάντα σχετικά με το ζήτημα έτσι ώστε να μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος.

Οι γονείς πρέπει να συγχωρούν τα παιδιά

Η Lori θεωρεί ότι τα παιδιά επιτρέπεται να κάνουν λάθη, διότι μαθαίνουν μέσα από αυτά. «Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν χωρίς να τα κάνουμε να αισθάνονται ντροπή, έτσι ώστε να συνεχίζουν να τολμούν να κάνουν πράγματα μαθαίνοντας από τα λάθη τους.» Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ποιες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης των παιδιών τους, προκειμένου να μην θυμώνουν, εν αγνοία τους, για μικροπράγματα που κάνουν τα παιδιά τους, τα οποία όμως είναι φυσιολογικά για την ηλικία τους.

Στους δύο τρίτος χωρεί;

Αν και μπορεί να έχετε μπει στον πειρασμό να παρέμβετε όταν βλέπετε ότι υπάρχουν προβλήματα στη σχέση μεταξύ φίλων ή μελών μιας οικογένειας, η Lori συνιστά να μην ανακατευτείτε. «Η παρέμβαση σε οποιαδήποτε σχέση δεν έχει σχεδόν ποτέ καλό αποτέλεσμα. Τα συναισθήματα είναι πολύ προσωπικά. Μπορείτε, ωστόσο, να αναγνωρίσετε τον πόνο ενός ατόμου και ίσως ακόμη και να ενθαρρύνετε τη συναισθηματική ταύτιση με τον άλλο ή να τον ρωτήσετε με ποιον τρόπο σκοπεύει να διαχειριστεί τον πόνο που νιώθει.»

Αν χορέψετε με κάποιον, σίγουρα θα σας πατήσει. Αυτό είναι το αλατοπίπερο των σχέσεων των ζευγαριών, αλλά και των οικογενειακών σχέσεων. Όταν ο σύζυγος σας λέει ότι θα πλύνει αυτός τα πιάτα, αλλά μετά ξεχνά να το κάνει και σηκώνεται και φεύγει για να πάει κάπου αλλού, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Σύμφωνα με την Lori, όμως, αν βιώνετε χρόνια αδιαφορία από πλευράς του συντρόφου σας ή σας κάνει να νιώθετε συχνά προδομένη, ίσως είναι καιρός να αφήσετε πίσω σας αυτή τη σχέση.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω