Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας από το πρωί.

Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας από το πρωί.

Με μια σειρά από έξυπνα και απλά βήματα θα μπορέσετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά και παραγωγικά.


Κάποιες μέρες ξυπνάτε κακοδιάθετες και όλα σας πηγαίνουν στραβά. Δοκιμάστε μια νέα πρωινή ρουτίνα που θα διορθώσει την κατάσταση.

Κάθε πρωί είστε με το ρολόι στο χέρι και τρέχετε για να τα προλάβετε όλα; Αγωνίζεστε καθημερινά για να ετοιμάσετε τα παιδιά στη ώρα τους για το σχολείο και να μην φτάσετε αργοπορημένες στη δουλειά; Στο σπίτι επικρατεί το χάος - μια μπουκιά στο πόδι ή και καθόλου πρωινό, ντύσιμο στα γρήγορα, ξεχασμένες σχολικές εργασίες και χαμένα κλειδιά; Το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο και η κατάσταση ξεφεύγει. Όταν καθυστερείτε στο ξεκίνημα, τρέχετε και δεν φτάνετε για το υπόλοιπο της μέρας.

Φανταστείτε: Αντί για το πανδαιμόνιο που επικρατεί κάθε πρωί, τι θα συνέβαινε αν δημιουργούσατε μία ευχάριστη και ήρεμη ατμόσφαιρα στο σπίτι; Με θετική στάση μπορείτε να πετύχετε πολλά μέσα στη μέρα σας και την ίδια στιγμή να δώσετε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας. Η καλή διάθεση θα τα ωφελήσει, θα μάθουν πόσο σημαντική είναι αυτή η νοοτροπία και θα ξεκινήσουν τη μέρα τους ευχάριστα. Είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας πράγματα που θα τα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

Όπως κάποια βραδινή ρουτίνα βοηθάει εσάς και τα παιδιά σας να κοιμηθείτε ήρεμα, έτσι και μια πρωινή ρουτίνα θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα δυνατό πρωινό ξεκίνημα:

1. Ξυπνήστε λίγο πιο νωρίς

Όταν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε το πρωί από το κρεβάτι, να είστε σίγουρες ότι θα επικρατήσει τρέλα. Μην πατάτε το κουμπί του snooze. Στην πραγματικότητα δεν σας προσφέρει άλλα 15 λεπτά ύπνου, απλά σας δίνει την ψευδαίσθηση ότι κοιμηθήκατε λίγο ακόμα. Κοιμάστε ελαφρά ξέροντας μέσα σας ότι ο ύπνος σας θα διακοπεί ξανά και μάλιστα νωρίτερα απ’ ότι φαντάζεστε. Καλύτερα βάλτε το ξυπνητήρι 15 λεπτά νωρίτερα. Θα νιώσετε περισσότερη ανακούφιση.

Ο χρόνος σας πιέζει συνεχώς. Συχνά αισθάνεστε ότι οι 24 ώρες της μέρας δεν φτάνουν για όλα όσα πρέπει να κάνετε. Μοιάζει σχεδόν αδύνατο να προλάβετε τα πάντα. Γι’ αυτό βάλτε προτεραιότητες και παραλείψτε τις δουλειές που δεν είναι απαραίτητες. Για παράδειγμα, αν πρέπει να διαβάσετε τα email σας το πρωί, περιμένετε μία-δύο ώρες προτού απαντήσετε, εκτός κι αν είναι κάτι επείγον. Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου σας απαιτεί να βάζετε προτεραιότητες και να οργανώνετε τις δουλειές σας με πρακτικό τρόπο αρχίζοντας με εκείνες που πρέπει να τελειώσουν πρώτες. Χρησιμοποιήστε χρονόμετρο για να δείτε πόσο χρόνο σας παίρνει μια δουλειά ή βάλτε στον εαυτό σας κάποιο χρονικό όριο. Η εξοικονόμηση χρόνου θα χαμηλώσει τα επίπεδα του στρες.

2. Κάντε λίγη γυμναστική

Τα παιδιά σας ξεκινούν την μέρα τους κουρασμένα και με γκρίνια; Δώστε τους το καλό παράδειγμα για να μπορούν να ξυπνάνε με καλή διάθεση. Σε 15 δευτερόλεπτα μόνο μπορείτε να τεντώσετε τα χέρια σας. Όταν σηκωθούν από το κρεβάτι, μπορείτε να τους προτείνετε να κάνουν λίγη γιόγκα μαζί σας. Ακουμπήστε τα δάκτυλα των ποδιών σας και μετά τεντωθείτε προς το ταβάνι. Κάντε ένα χαιρετισμό στον ήλιο για να δουλέψετε όλους τους μυς του σώματος. Ξεκινήστε με ένα λεπτό και σταδιακά φτάστε τα πέντε λεπτά. Με την κίνηση αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και οι βαθιές αναπνοές σας δίνουν περισσότερο οξυγόνο. Ολοκληρώστε την πρωινή σας γυμναστική αναπηδώντας και ανοιγοκλείνοντας χέρια και πόδια για να γυμνάσετε και την καρδιά. Αυξάνοντας τους παλμούς της καρδιάς σας, θα έχετε αυξήσει τις στροφές σας...και η μέρα θα κυλήσει καλύτερα.

3. Ξεκινήστε με ένα καλό πρωινό

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Σκεφτείτε από πριν διάφορους συνδυασμούς για ένα υγιεινό πρωινό, ώστε να μην χρειάζεται να μαγειρεύετε και να τρώτε βιαστικά. Αρκεί να είναι απλό, γρήγορο και ελαφρύ, αλλά συγχρόνως ισορροπημένο και θρεπτικό. Το πρωινό είναι πηγή ενέργειας για ολόκληρη τη μέρα, γι’ αυτό μην το παραλείπετε.

 

  • Κουάκερ, μούσλι, ψιλοαλεσμένα δημητριακά ή κινόα με αποξηραμένα φρούτα
  • Γιαούρτι, γκρανόλα και φρούτα
  • Πίτσα πρωινού, τάκος ή πίτες αραβικές γεμιστές με αυγά και ζαμπόν ή σολωμό

Αντί να βασίζετε το πρωινό σας στα δημητριακά με πολλή ζάχαρη, τα κρουασάν και τους χυμούς φρούτων, προτιμήστε καλύτερα τα φρέσκα ολόκληρα φρούτα που αποτελούν πηγή σακχάρων και τα αναποφλοίωτα δημητριακά για τους σύνθετους υδατάνθρακες. Έτσι θα πάρετε ενέργεια που θα σας κρατήσει μέχρι το μεσημέρι. Απολαύστε το πρωινό σας όλοι μαζί στο τραπέζι και μιλήστε για τη μέρα που ξεκινάει. Μην ξεχνάτε το νερό που είναι απαραίτητο για να ενυδατωθεί ο οργανισμός σας μετά τον βραδινό ύπνο.

 Επίσης, ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν, κάνοντας απλές δουλειές που τους είναι εύκολες. Ενημερώστε τα από πριν για το ρόλο που θα αναλάβουν: μαγείρεμα, σερβίρισμα ή καθάρισμα του τραπεζιού. Κάντε το ίδιο και για το φαγητό που θα πάρουν μαζί τους στο σχολείο. Αρχίστε από τις υγιεινές επιλογές και ζητήστε τους τη βοήθειά τους.

4. Ακούστε ωραία μουσική

Η μέρα ξεκινάει όμορφα όταν ακούτε χαρούμενη μουσική με ρυθμό. Θα σας φτιάξει τη διάθεση και ίσως να χορέψετε λιγάκι καθώς φτιάχνετε το κρεβάτι ή ετοιμάζετε το πρωινό. Δεν θα χρειαστεί να λέτε συνέχεια «Κάντε γρήγορα». Η μουσική θα δίνει τον παλμό, κι όλοι χαρούμενοι θα τον ακολουθούν. Κι αν τύχει και η μουσική σας παρασύρει να τραγουδήσετε, σίγουρα ένα χαμόγελο θα φωτίσει το πρόσωπό σας.  

5. Μία λίστα θα σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε καλύτερα

Λίγη προετοιμασία μπορεί να εξαφανίσει τον πανικό από την πρωινή σας ρουτίνα. Αν έχετε διαλέξει τι θα φορέσετε από το προηγούμενο βράδι και ξέρετε τι ακριβώς θα φάτε, θα μπορέσετε να αφιερώσετε χρόνο στο παιδί σας και στα νάζια του. Για να μειώσετε τη πρωινή αναστάτωση και τρεχάλα, φτιάξτε μία λίστα με τα πράγματα που πρέπει να γίνουν προτού φύγετε από το σπίτι. Γράψτε τις δουλειές που υπάρχουν και τα ονόματα εκείνων που θα τις αναλάβουν. Με μια γρήγορη ματιά στη λίστα θα δείτε ακόμα κι εκείνες τις δουλειές που συνήθως ξεχνάτε. Όλοι θα νιώσετε πιο ήρεμοι και η μέρα σας θα κυλήσει ομαλά.

  • Στρώσιμο κρεβατιού
  • Βούρτσισμα δοντιών
  • Σχολική τσάντα, εργασίες
  • Φαγητό για το σχολείο
  • Εξωσχολικές δραστηριότητες
  • Κάτι άλλο;
  • Μην ξεχάσετε τις αγκαλιές!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω