Το γνωρίζατε ότι μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον διαβήτη τύπου 2;

Κι όμως, ο διαβήτης μπορεί να προληφθεί!

Το γνωρίζατε ότι μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον διαβήτη τύπου 2;


Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από διαβήτη, κάτι που τον καθιστά ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας. Σήμερα – που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) – είναι μια ευκαιρία να μάθουμε τι ακριβώς είναι και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αναπτύσσεται όταν το σώμα μας δεν χρησιμοποιεί σωστά την παραγόμενη ινσουλίνη ή όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ποσότητα ινσουλίνης. Η έλλειψη ινσουλίνης αυξάνει την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας (νεφροπάθεια, καρδιαγγεικά προβλήματα, νευροπάθειες, οφθαλμοπάθεια κ.λπ.).

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι διαβήτη

Διαβήτης τύπου 1: συναντάται σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες και – δυστυχώς – δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης, όμως έχει μεγάλη σημασία η έγκαιρη διάγνωσή του.

Διαβήτης τύπου 2: Εδώ, η πρόληψη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 μπορούν να αντιμετωπίσουν την πάθησή τους με άσκηση και σωστή διατροφή. Αν ανήκετε στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 (κληρονομικότητα, παχυσαρκία, κάπνισμα, υπέρταση, ηλικία άνω των 45 ετών) πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Άσκηση: Εντάξτε την ήπια άσκηση στην καθημερινότητά σας (μισή ώρα περπάτημα την ημέρα).

Μείωση σωματικού βάρους: Προσπαθήστε με σωστή διατροφή και άσκηση να μειώσετε το βάρος σας 5 με 10%.

Διατροφή: Εντάξτε στη διατροφή σας τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια και ελαττώστε την κατανάλωση αλκοόλ, κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφών που περιέχουν τρανς λιπαρά.

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας μπορεί να έχουν μεγάλη διαφορά στην υγεία σας. Ξεκινήστε την πρόληψη του διαβήτη σήμερα κιόλας!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω