Καταρρίπτοντας τους μύθους

Καταρρίπτοντας τους μύθους

Μπορεί να έχετε μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα της περιόδου αλλά, ως μητέρα, μπορεί να εκπλαγείτε από τις συνηθέστερες λανθασμένες αντιλήψεις που έχουν οι νεαρές ενήλικες σχετικά με την περίοδο. Αυτό είναι ένα κουίζ περιόδου που μπορείτε να μοιραστείτε με την κόρη σας ώστε να είστε σίγουρες ότι μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη μυθοπλασία.


ΠΑΙΞΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΑΣ!

 

Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου σου
ΛΑΘΟΣ. Εντάξει, δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν είναι και απίθανο να μείνεις έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου – ιδίως στα μέσα του έμμηνου κύκλου. Η ωορρηξία μπορεί να είναι απρόβλεπτη, επομένως μην το ρισκάρετε και μην ξεχνάτε ότι κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις εκτίθεστε σε μια πληθώρα σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Οι παρθένες δεν πρέπει να φοράνε ταμπόν
ΛΑΘΟΣ. Ο μόνος τρόπος να χάσεις την παρθενιά σου είναι κάνοντας σεξ. Το γεγονός αυτό δεν επηρεάζεται από τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξετε να προστατευτείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας και σίγουρα όχι από τη χρήση ταμπόν. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείτε ταμπόν προτού ξεκινήσετε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι τα ταμπόν χρησιμοποιούνται μόνον όταν έχετε περίοδο.

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (ΠΕΣ) είναι μόνο στο μυαλό
ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ. Τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου σχετίζονται με τον τρόπο που αλλάζουν οι ορμόνες του σώματος σας κατά τη διάρκεια του μηνιαίου κύκλου σας. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι συναισθηματικά (όπως ευερεθιστότητα, κατάθλιψη ή κόπωση) και σωματικά (κράμπες ή πονοκέφαλοι). 

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Δεν πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου ή να κάνεις μπάνιο κατά τη διάρκεια της περιόδου σου
ΛΑΘΟΣ. Κάποια κορίτσια ιδρώνουν περισσότερο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Δεν υπάρχει λόγος να μην παραμένετε καθαρές και φρέσκες κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Μπορείτε να έχετε μια φυσιολογική ζωή κατά τη διάρκεια της περιόδου σας
ΣΩΣΤΟ. Να ακούτε το σώμα σας και να κάνετε ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Μην σταματάτε να ασκείστε απλώς και μόνο επειδή έχετε περίοδο·στην πραγματικότητα, η ήπια γυμναστική και οι διατάσεις είναι πραγματικά αποτελεσματικές για την ανακούφιση των πόνων της περιόδου. Εάν, βεβαίως, θεωρείτε ότι η άσκηση δεν σας βοηθάει όσον αφορά τις εμμηνορροϊκές κράμπες ή επιδεινώνει τους πόνους της περιόδου, τότε θα ήταν καλό να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Η περίοδος πρέπει να διαρκεί μία εβδομάδα ακριβώς
ΛΑΘΟΣ. Κάθε περίοδος είναι διαφορετική. Είναι απολύτως φυσιολογικό μια περίοδος να διαρκεί από τρεις έως επτά ημέρες. Η περίοδός σας ενδέχεται να είναι ακανόνιστη, ειδικά κατά τον πρώτο καιρό. Εάν μετά από τον πρώτο χρόνο, η περίοδός σας διαρκεί κατά κανόνα περισσότερο ή λιγότερο από μία εβδομάδα, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Δεν μπορείς να πας για κολύμπι κατά τη διάρκεια της περιόδου σου
ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ. Δεν μπορείτε να φορέσετε σερβιέτες στο νερό. Επομένως, αν σχεδιάζετε μια βολτίτσα μέχρι την πισίνα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, φορέστε ταμπόν. Ένα ταμπόν αρκεί για αυτή τη βολτίτσα και δεν κινδυνεύετε να φανεί το κορδονάκι, οπότε δεν χρειάζεται να φορέσετε σορτς πάνω από το μαγιό σας. Αλλά αν παρ' όλα αυτά το ταμπόν δεν είναι του στυλ σας, μπορείτε να βάλετε μια σερβιέτα στο μαγιό σας αρκεί να κάνετε μόνο ηλιοθεραπεία και να μείνετε μακριά από το νερό.

Πρέπει να επισκεφτείς γιατρό όταν σου έρθει περίοδος για πρώτη φορά
ΛΑΘΟΣ. Εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως έντονος πόνος ή αιμορραγία, πιθανότατα δεν συντρέχει κανένας λόγος να επισκεφτείς γυναικολόγο απλώς και μόνο επειδή έχεις την πρώτη σου περίοδο. Κατά κανόνα, οι γυναίκες πρέπει να ξεκινήσουν να επισκέπτονται γυναικολόγο αφότου γίνουν σεξουαλικά ενεργές ή όταν συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω