Kαλά ή υπέροχα

«Kαλά» ή «υπέροχα»;

Αν η ζωή σας δεν έχει ανατροπές και εκπλήξεις, και περιγράφετε τη δουλειά σας με λέξεις όπως «καλούτσικη» ή «έτσι κι έτσι», ήρθε η ώρα για δράση.


Συχνά οι άνθρωποι αναζητούν αλλού τις λύσεις για τα προβλήματά τους ή σπεύδουν να κατηγορήσουν άλλους για τις συνθήκες της ζωής τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι καθένας είναι υπεύθυνος για τη δική του μοίρα.

Υπευθυνότητα σημαίνει ελευθερία και δύναμη. Προτού αλλάξουμε κάτι, θα πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι’ αυτό. Το αίσθημα της υπευθυνότητας μας δίνει τη δυνατότητα να αντιδρούμε στα πράγματα.

Μια καλή αρχή είναι να σημειώσουμε τα πράγματα που μας ενοχλούν στους άλλους και να εντοπίσουμε αυτά τα γνωρίσματα στον εαυτό μας. Αν βρούμε τον τρόπο να αποδεχθούμε αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα μας, δεν θα εκνευριζόμαστε κάθε φορά που τα συναντούμε σε άλλους. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για το εργασιακό περιβάλλον, όπου ο αυτοέλεγχος και η εστίαση στη συνολική εικόνα είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωσή μας στον επαγγελματικό στίβο.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να δίνουμε περισσότερα απ’ όσα θέλουμε για να παίρνουμε αυτά που επιθυμούμε. Αν, για παράδειγμα, θέλουμε από τον συνεταίρο ή τον συνάδελφό μας να είναι πιο υποστηρικτικοί απέναντί μας, πρέπει κι εμείς να είμαστε πιο υποστηρικτικοί απέναντί τους. Αν θέλουμε να έχουμε περισσότερους φίλους, πρέπει κι εμείς να είμαστε πιο φιλικοί με τους άλλους.

Γνωρίστε τον εαυτό σας και μόλις συμβεί αυτό, προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Βρείτε τον πραγματικό σκοπό της ζωής σας

Ένα βασικό βήμα για να πετύχετε τους στόχους σας είναι να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν. Κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο, ιδίως αν η δουλειά σας είναι πολύ συγκεκριμένη και αυστηρά δομημένη. Ωστόσο, περιθώρια υπάρχουν πάντοτε, αρκεί να δώσετε έμφαση στα πράγματα που σας έκαναν να επιλέξετε αυτή τη δουλειά. Αν, για παράδειγμα, εργάζεστε ως γραμματέας, αλλά νιώθατε ανέκαθεν την ανάγκη να μεγαλουργήσετε στη διοργάνωση εκδηλώσεων, ζητήστε από τον προϊστάμενό σας να σάς αναθέσει περισσότερες αρμοδιότητες και δώστε μερικά λαμπρά δείγματα του πάθους σας για το αντικείμενο. Οι δεξιότητές σας θα γίνουν σύντομα αντιληπτές από τον εργοδότη σας – και όχι μόνο – και θα λειτουργήσουν προς όφελός σας ώστε να βρείτε μια θέση αντάξιά σας και σχετική με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Ο φόβος αποτελεί πάντοτε το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων μας – και ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο είναι να αναλάβουμε δράση και να προχωρήσουμε μπροστά.

Το πρώτο βήμα είναι η καταγραφή των στόχων με τη μορφή προθέσεων. Δώστε στις προθέσεις σας πολυεπίπεδη και ευρεία μορφή. Έτσι, θα γίνουν πιο εφικτές.

Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα πίνακα επιθυμιών όπου εικόνες και λέξεις αντιπροσωπεύουν τις προθέσεις σας και τα πράγματα που θέλετε να βγάλετε προς τα έξω.

Πρέπει να είστε αυτό που επιθυμείτε να είστε. Αν δεν μπορείτε να οραματιστείτε τον εαυτό σας με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή σε κάποια συγκεκριμένη κατάσταση, δεν θα μπορέσετε να είστε κύριος ολόκληρου του εαυτού σας. Θα πρέπει να αρκεστείτε σ’ ένα μόνο στοιχείο του εαυτού σας.

Ασφαλώς το να εντοπίσετε τις επιθυμίες σας είναι σημαντικός παράγοντας για την πραγματοποίηση των στόχων σας. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε έμφαση και στο αίτιο κάθε επιθυμίας. Σημειώστε τα πράγματα που σας βοηθούν να συνεχίζετε την προσπάθεια. Τα πράγματα στα οποία αφιερώνετε χρόνο και όσα έχουν πραγματικά νόημα για σας.

Μπείτε στη διαδικασία να ψάξετε τον εαυτό σας – μην περιμένετε να έρθει επιφοίτηση. Όταν αρχίσετε να κάνετε αυτό για το οποίο προορίζεστε, η ζωή σας θα αποκτήσει νόημα.

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

ποσο σωστο!!!!!!!

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω