Και τώρα, τι τρώμε;

Και τώρα, τι τρώμε;

Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στις επιταγές της μόδας, και να επιστρέψουμε στις σταθερές αξίες της καλής υγείας.


Αν επιχειρήσουμε να ακολουθήσουμε πιστά τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συμβουλές για καλή υγεία, μάλλον θα μας πιάσει ζαλάδα. Όσο περισσότερες πληροφορίες δεχόμαστε, τόσο λιγότερη βεβαιότητα νιώθουμε για όσα πρέπει να κάνουμε και να τρώμε για να είμαστε καλά. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές και αναθεωρήστε τις απόψεις σας σχετικά με τα βασικά σημεία της διατροφής και της φυσικής κατάστασης.

Αγαπήστε ξανά το φαγητό

Όσο περισσότερο ανησυχούμε για τη διατροφή μας, τόσο λιγότερο υγιείς γινόμαστε. Αντί να εστιάζουμε στο σύνολο (στην απόλαυση που δίνει ένα υπέροχο γεύμα που μοιραζόμαστε με φίλους), δίνουμε έμφαση σε επιμέρους πτυχές (Με την τάδε τροφή παίρνω αρκετές πρωτεΐνες; Η δείνα τροφή μου δίνει αρκετή βιταμίνη C;).

Όχι άλλα συσκευασμένα γεύματα

Θεωρείτε φυσιολογικό να ανοίγετε ένα χάρτινο πακέτο, να σκίζετε ένα διαφανές κάλυμμα και να τρώτε το γεύμα σας σε έναν πλαστικό δίσκο; Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό που τρώτε δεν είναι καν φαγητό. Μήπως είναι προτιμότερο να επιλέγετε τροφές που παραμένουν, όσο πιο κοντά γίνεται, στη φυσική μορφή τους;

Η μαμά ξέρει κάτι παραπάνω

Και το «κάτι παραπάνω» σημαίνει, για παράδειγμα, μπρόκολο και σπανάκι, δύο ταπεινά και συνήθως φθηνά λαχανικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία. Πρόκειται για τροφές με εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες, και φυσικά υπάρχουν κι άλλες, όπως το πλήρες λευκό γιαούρτι, το καστανό ρύζι, τα καρύδια, η βρώμη και οι γλυκοπατάτες.

Ιδρώστε και λίγο

… όχι μόνο στη σάουνα. Όσα και να πούμε για τα οφέλη της σωματικής άσκησης είναι λίγα. Το βέβαιο είναι ότι η άσκηση είναι κάτι παραπάνω από μια απλή εξίσωση των θερμίδων που λαμβάνουμε και καταναλώνουμε. Η σημασία της καθίσταται σαφής αν σκεφτούμε ότι μόλις 20 λεπτά αερόβιας άσκησης ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Πίνετε!

Νερό. Στοιχείο απαραίτητο για οποιαδήποτε χημική αντίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, και ζωτικής σημασίας αν πίνετε υγρά που προκαλούν αφυδάτωση όπως ο καφές, τα αλκοολούχα και τα ανθρακούχα ποτά.

Μακριά από υπερβολές

Ασφαλώς μερικές επιταγές της μόδας είναι επιεικώς απαράδεκτες (για παράδειγμα, οι δίαιτες που οδηγούν στα όρια της λιμοκτονίας είναι προς αποφυγή), όμως επειδή το σώμα κάθε ανθρώπου αντιδρά με διαφορετικό τρόπο, είναι προτιμότερο να «παίξετε» με τη διατροφή σας για να βρείτε την καλύτερη για εσάς λύση. Αν τα πρωινά ξυπνάτε με πονοκέφαλο, μάλλον πρέπει να αλλάξετε το βραδινό μενού σας για μερικές εβδομάδες ώστε να εντοπίσετε το πρόβλημα. Νιώθετε καλά αφού φάτε μπριζόλα; Μήπως πρέπει να καταναλώνετε περισσότερες πρωτεΐνες για να παρατείνετε αυτό το αίσθημα ευεξίας; Πάντως, αν τηρείτε τις βασικές οδηγίες περί ορθολογικής διατροφής, δεν είναι κακό να πειραματίζεστε με τις επιμέρους πτυχές της.

Ποικιλία στη ζωή μας...

Η ενσωμάτωση διαφορετικών φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή δίαιτα είναι μάλλον το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στην υγεία μας. Τα οφέλη από την κατανάλωση αυτών των τροφών είναι πολλά. Δημιουργήστε λοιπόν μια «βεντάλια» χρωμάτων στο πιάτο σας.

Παν μέτρον άριστον

Ίσως ακούγεται βαρετό, αλλά αυτή είναι η απλούστερη απάντηση στις αναζητήσεις μας για μια υγιεινή δίαιτα, σε συνδυασμό βέβαια με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Λίγη ευελιξία δεν βλάπτει

Μήπως δεν πρέπει να παίρνουμε πάντα τόσο σοβαρά τα πράγματα; Αν το καλοσκεφτείτε, είναι λιγότερο επιζήμιο για την υγεία μας να φάμε ένα γλυκό από το να συζητάμε επί ώρες για το τι θα κάναμε σε περίπτωση που το αγόρι/ο άνδρας μας παραγγείλει επιδόρπιο στο εστιατόριο!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω