H μαμά θέλει αλλαγή

H μαμά θέλει αλλαγή!

Αποφάσεις για τη νέα χρονιά, που αλλάζουν τα πάντα προς το καλύτερο για κάθε μαμά!


Οι αποφάσεις που παίρνουμε στην αρχή της χρονιάς αντανακλούν το άτομο που θέλουμε να γίνουμε, αλλάζοντας τις συνήθειές μας από κακές σε καλές. Ως γνωστόν, όμως, είναι δύσκολο να τηρήσουμε τις αποφάσεις αυτές. Για να το επιτύχουμε, χρειάζεται να ακολουθήσουμε συγκεκριμένες στρατηγικές. Τρεις πολυάσχολες εργαζόμενες μητέρες που έχουν ανάγκη από μια αλλαγή (ή και περισσότερες από μία!) μοιράζονται μαζί μας τους στόχους τους για το 2015 και μιλούν για τις πιο σημαντικές αλλαγές που θέλουν να δουν στον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Θέστε καθημερινούς στόχους

Η Ελένη Κ. νιώθει ότι θέλει μία αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζει την καθημερινότητά της και η ίδια αλλά και η οικογένειά της. Είναι λοιπόν αποφασισμένη να ξεκινάει την κάθε ημέρα της δίνοντας στον εαυτό της την ευκαιρία για μια καινούρια αρχή! Κάθε φορά που οι κόρες της περνάνε μια άσχημη μέρα ή δεν τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, τους θυμίζει: «Πάρτε μια βαθιά ανάσα· σας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσετε από την αρχή αύριο! Γιατί πάντα πρέεπι να σκέπτεστε ότι αύριο είναι μια καινούρια μέρα και μπορεί να κρύβει υπέροχα πράγματα!».

Η Ελένη μας αποκάλυψε έναν ακόμα στόχο της: «Να σταματήσω να συμπεριφέρομαι λες και είμαι 16 ετών μένοντας ξύπνια μέχρι τη 1 π.μ.! Κάθε φορά που καταφέρνω να κοιμηθώ περισσότερες ώρες, είμαι στα καλύτερά μου!»

Ακολουθήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα

Όπως οι περισσότερες εργαζόμενες μητέρες, η Αγγελική Ν. θέλει να χαλαρώνει λίγο περισσότερο και να μην προσπαθεί να κάνει υπερπροσπάθεια κάθε μέρα για να καταφέρει τα ακατόρθωτα. Μας είπε «Έχω κουραστεί να φορτώνω τον εαυτό μου με πάρα πολλές υποχρεώσεις...Συνέχεια ασχολούμαι με δουλειές, ενώ θα ήθελα περισσότερο να απολαύσω κάποιο ποιοτικό χρόνο με τους 2 γιους μου». Αποφάσισε λοιπόν να αφιερώνει έστω και 15 λεπτά κάθε μέρα για να κάθεται μαζί με τους γιους της και να συζητάνε χωρίς ταυτόχρονα να μαγειρεύει, να καθαρίζει ή να κάνει άλλες δουλειές.

Μία άλλη απόφασή της είναι να ξεκινήσει να παίρνει μέρος σε ημιμαραθωνίους. «Είμαι μια μαμά γύρω στα 45, γι' αυτό θέλω να προσέχω τη φυσική μου κατάσταση», λέει. Προκειμένου να τηρήσει την απόφασή της, μετέτρεψε τους αγώνες δρόμου σε οικογενειακή υπόθεση. «Στους γιους μου αρέσει πολύ να με παρακολουθούν και να στέκονται στη γραμμή τερματισμού για να με δουν να τερματίζω. Με αυτόν τον τρόπο τους μεταφέρω το μήνυμα ότι η άσκηση είναι κάτι το διασκεδαστικό, σε όποια ηλικία κι αν είσαι».

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Και λίγη διασκέδαση για την ίδια; Κάποια βράδια βγαίνει έξω με τον σύζυγό της. «Βασικό στήριγμα για την οικογένειά μου είναι η σχέση που έχω με τον σύζυγό μου», λέει. Βλέποντας άλλους φίλους της να βγαίνουν συχνά, αποφάσισε να τους μιμηθεί – εντός λογικού πλαισίου. «Δεν χρειάζεται να μείνουμε έξω όλη νύχτα», λέει. «Ένα δείπνο της μιας ώρας αρκεί».

Συμπεριλάβετε την οικογένειά σας

Η Μαρία Σ. λέει ότι το πιο σημαντικό πράγμα για εκείνη είναι η ώρες που περνάει όλη η οικογένεια μαζί.  Μας εξομολογείται «είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να θέτουν στόχους και η πιο εφικτή απόφασή μου είναι να τρώμε όλοι μαζί έστω 4 φορές την εβδομάδα». 

Η Μαρία θέλει επίσης να κάνει περισσότερη yoga και διαλογισμό. «Η ηρεμία του πνεύματος με βοηθά να σκέφτομαι καλύτερα», λέει.

Τι πρέπει να θυμάστε

Οι πολυάσχολες εργαζόμενες μητέρες πρέπει να θέτουν εφικτούς στόχους και να τους μοιράζονται με τους άλλους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν καλύτερες συνήθειες για τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Γι' αυτό, μην αφήσετε άλλη μια χρονιά να πάει χαμένη – πλέον γνωρίζετε όλα όσα χρειάζεται για να τηρήσετε τις αποφάσεις σας για το 2015.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω