Η «κρυμμένη» σουκρόζη… ή αλλιώς ζάχαρη

Η «κρυμμένη» σουκρόζη… ή αλλιώς ζάχαρη

Η σουκρόζη –όπως είναι η επιστημονική της ονομασία- ή αλλιώς ζάχαρη είναι ένα από τα συστατικά της καθημερινότητας μας. Μας γλυκαίνει την ημέρα!


 Τα οφέλη της ζάχαρης είναι πολλά, μας δίνει ενέργεια και τόνωση, οπότε είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνεται στο πρωινό μας έτσι ώστε να μας «κρατάει» κατά την διάρκεια της ημέρας ή να την προσλαμβάνουμε όταν είμαστε κουρασμένοι και έχουμε στρες ή όταν δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε. Εκτός αυτού, βοηθάει ώστε να αυξάνονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, πράγμα που οδηγεί στην καλή λειτουργία των μυών και του εγκεφάλου. Οι διαιτολόγοι λένε πως για μια ισορροπημένη διατροφή το 10% των ημερήσιων θερμίδων του οργανισμού πρέπει να καλύπτονται από ζάχαρη, μέλι και φρούτα.

Τα τελευταία χρόνια μετά από μελέτες ειδικών η ζάχαρη έχει απενοχοποιηθεί, δηλαδή δε θεωρείται υπεύθυνη για ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς σύμφωνα με έρευνες είναι μια νόσος που έχει να κάνει με πολλούς άλλους παράγοντες ή τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί σε υγιείς ενήλικους παρά μόνο σε άτομα που είχαν προδιάθεση για καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, δεν ευθύνεται για τα περιττά κιλά, καθώς η ζάχαρη δεν έχει παχυντικές ιδιότητες αλλά ούτε περισσότερες θερμίδες από τους υπόλοιπους υδατάνθρακες (4 θερμίδες ανά γραμμάριο). Υπάρχει, βέβαια, κάτι που σίγουρα επηρεάζει η ζάχαρη, κι αυτό είναι τα δόντια μας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ή το πλύσιμο των δοντιών αμέσως όταν τρώμε ζάχαρη.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Καλά όλα αυτά, αλλά καλύπτεται όντως το 10% των ημερήσιων θερμίδων του οργανισμού μας από ζάχαρη, μέλι και φρούτα ή μήπως είναι παραπάνω; Καταναλώνουμε πολλές φορές τροφές που δεν πολυσκεφτόμαστε ή δεν γνωρίζουμε τα συστατικά τους. Αν για παράδειγμα πιούμε ένα αναψυκτικό τύπου κόλα είναι σα να καταναλώνουμε οκτώ κουταλάκια ζάχαρη. Ένα επιδόρπιο γιαουρτιού έχει περίπου επτά κουταλάκια ζάχαρη. Οι μπάρες δημητριακών, επίσης, περιέχουν ζάχαρη. Κρύβεται, λοιπόν, εκεί που δε φανταζόμαστε σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από τις επιθυμητές. Άρα είναι σημαντικό για την υγεία μας να προσέχουμε τη διατροφή μας προκειμένου να μην ξεπερνάμε τα επιτρεπτά όρια.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Συγγνώμη, αλλά τι κακές ανακρίβιες είναι αυτές που γράφετε; Για ποια ζάχαρη και ποιες έρευνες λέτε; Γνωρίζετε τις διαφορές των ονομαζομένων ''ζαχαρων''; Υπάρχουν μονοσακχαρίτες, όπως η γλυκόζη, φρουκτόζη και γαλακτόζη. Η επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη πρόκειται για σακχαρόζη που αποτελεί τύπο δισακχαρίτων, όπως και η μαλτόζη και λακτόζη. Στη ζάχαρη λοιπόν που αναφέρεστε και που λέτε ότι μέχρι και οι επιστήμονες στηρίζουν, σίγουρα δεν περιλαμβάνεται η επεξεργασμένη η οποία μόνο κακό κάνει στην υγεία!

  • Αναφορά
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω