Εμμηνόρροια

Εμμηνόρροια

Ακόμα και αν έχετε μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα της περιόδου, ως μητέρα μπορεί να εκπλαγείτε από τις συνηθέστερες λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν σχετικά με την περίοδο. Αυτός είναι ο οδηγός σας για να διαψεύσετε τους μύθους που επικρατούν και να είστε σίγουρες πως η κόρη σας μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη μυθοπλασία.


Οι 10 πιο συνηθισμένοι μύθοι για την περίοδο

 

Μύθος 1: Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου σου
Δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν είναι και απίθανο. Η ωορρηξία μπορεί να είναι απρόβλεπτη, όπως ακριβώς και ο έμμηνος κύκλος.

Μύθος 2: Το να κάνεις μπάνιο ή να λούζεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της περιόδου θα αυξήσει τη ροή σου
Πρόκειται για έναν παλιό μύθο ο οποίος είναι αναληθής. Μπορείς ελεύθερα να διατηρείσαι καθαρή και φρέσκια χωρίς να «ανοίξουν οι βρύσες».

Μύθος 3: Καθόλου άσκηση· θα πρέπει πάντα να ξεκουράζεσαι κατά τη διάρκεια της περιόδου σου
Εάν έχεις όρεξη για γυμναστική, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνεις. Είναι αντίθετα ένας καλός τρόπος να ελέγξεις το ΠΕΣ και τις κράμπες, διότι αυξάνεται η παροχή οξυγόνου στους μύες. Μάθετε περισσότερα για το πώς να διατηρήσετε τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα και την αυτοπεποίθησή σας κατά τη διάρκεια της περιόδου σας (άρθρο 7).

Μύθος 4: Πρέπει να επισκεφτείς γιατρό όταν σου έρθει περίοδος για πρώτη φορά
Εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως έντονος πόνος ή αιμορραγία, πιθανότατα δεν συντρέχει κανένας λόγος να επισκεφτείς γυναικολόγο απλώς και μόνο επειδή έχεις την πρώτη σου περίοδο. Κατά κανόνα, οι γυναίκες πρέπει να ξεκινήσουν να επισκέπτονται γυναικολόγο αφότου γίνουν σεξουαλικά ενεργές ή όταν συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Μύθος 5: Η περίοδος πρέπει να διαρκεί μία εβδομάδα ακριβώς
Κάθε περίοδος είναι διαφορετική. Είναι απολύτως φυσιολογικό μια περίοδος να διαρκεί από τρεις έως επτά ημέρες. Η περίοδός σας ενδέχεται να είναι ακανόνιστη, ειδικά κατά τον πρώτο καιρό. Εάν μετά από τον πρώτο χρόνο, η περίοδός σας διαρκεί κατά κανόνα περισσότερο ή λιγότερο από μία εβδομάδα, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Μύθος 6: Οι παρθένες δεν πρέπει να φοράνε ταμπόν
Ο μύθος λέει πως για τις γυναίκες που δεν έχουν κάνει σεξ το να φορέσουν ταμπόν είναι επώδυνο. Δεν είναι αλήθεια, αν και το κατά πόσο είναι βολικό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για παράδειγμα, κάποια κορίτσια προτιμούν τα ταμπόν με πλαστικούς εφαρμοστές επειδή γλιστρούν απαλά. Μια άλλη ανησυχία είναι ότι τα ταμπόν μπορούν κατά κάποιον τρόπο να σε κάνουν «να χάσεις την παρθενιά σου». Επίσης αναληθές. Ο μόνος τρόπος να χάσεις την παρθενιά σου είναι κάνοντας σεξ. Κάποιες μητέρες προτιμούν οι κόρες τους να περιμένουν μέχρι να χρησιμοποιήσουν ταμπόν, οπότε αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, βεβαιωθείτε ότι θα μιλήσετε πρώτα με τη μητέρα σας προτού τα χρησιμοποιήσετε. 

Μύθος 7: Μην κολυμπάτε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας
Δεν μπορείτε να φορέσετε σερβιέτες στο νερό. Επομένως, αν σχεδιάζετε μια βολτίτσα μέχρι την πισίνα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, φορέστε ταμπόν. Ένα ταμπόν αρκεί για αυτή τη βολτίτσα και δεν κινδυνεύετε να φανεί το κορδονάκι, οπότε δεν χρειάζεται να φορέσετε σορτς πάνω από το μαγιό σας. Αλλά αν παρ' όλα αυτά το ταμπόν δεν είναι του στυλ σας, μπορείτε να βάλετε μια σερβιέτα στο μαγιό σας αρκεί να κάνετε μόνο ηλιοθεραπεία και να μείνετε μακριά από το νερό.

Μύθος 8: Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (ΠΕΣ) είναι μόνο στο μυαλό
Τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου σχετίζονται με τον τρόπο που αλλάζουν οι ορμόνες του σώματος σας κατά τη διάρκεια του μηνιαίου κύκλου σας.  Τα συμπτώματα μπορεί να είναι συναισθηματικά (όπως ευερεθιστότητα, κατάθλιψη ή κόπωση) και σωματικά (κράμπες ή πονοκέφαλοι).  Μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε τρώγοντας πιο υγιεινά και προσθέτοντας συμπληρώματα στη διατροφή σας, με ξεκούραση και άσκηση και ζητώντας βοήθεια και στήριξη. Μάθετε πώς να απαλλαγείτε από το ΠΕΣ τώρα (άρθρο 1).

Μύθος 9: Η συζήτηση με την κόρη σας προτού της έρθει περίοδος απλώς θα την τρομάξει
Είναι πάντα μια καλή ιδέα να είστε ανοιχτή και ειλικρινής με την κόρη σας. Επειδή η έμμηνος ρύση αρχίζει κατά κανόνα στα κορίτσια όταν βρίσκονται στην ηλικία των 9-16 ετών (για τα περισσότερα κορίτσια είναι μεταξύ 11 και 13), είναι δύσκολο ένας γονιός να γνωρίζει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να θίξει αυτό το θέμα. Καλό θα ήταν να ψάξετε για σημάδια ανάπτυξης της κόρης σας, όπως αύξηση του στήθους, περισσότερη εφίδρωση, σπυράκια και τριχοφυΐα στη μασχάλη. Αυτά είναι δείγματα που σας δείχνουν ότι έχει μπει στην εφηβεία και πως θα πρέπει να συνεχίσετε (ή να ξεκινήσετε) τον διάλογο μαζί της. Εάν δεν της έχετε μιλήσει πρώτα εσείς, μπορεί να φοβηθεί όταν δει ότι αιμορραγεί. Ανακαλύψτε πώς να μιλήσετε στην έφηβη κόρη σας για την εφηβεία (άρθρο 18) και πώς να προετοιμάσετε την κόρη σας για την πρώτη της περίοδο (άρθρο 19). Μάθετε επίσης πώς μπορεί μια μητέρα να βοηθήσει την έφηβη κόρη της να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα της (άρθρο 20) και πώς να βοηθήσετε την κόρη σας να καταλάβει τι συμβαίνει στο μυαλό της (άρθρο 23).

Μύθος 10: Οι κόρες πάντα λένε στη μητέρα τους πότε είχαν την πρώτη τους περίοδο
Μπορεί να το πουν, μπορεί όμως και όχι. Τα κορίτσια μπορεί να ντρέπονται ή να αισθάνονται αμήχανα να συζητήσουν για την περίοδό τους με τη μητέρα τους. Κάθε μητέρα θα πρέπει να κάνει την κόρη της να καταλάβει ότι τέτοιου είδους συζητήσεις και ερωτήσεις σχετικά με γυναικολογικά θέματα είναι ευπρόσδεκτες. Είναι σημαντικό η κόρη να μπορεί να εμπιστεύεται στη μητέρα της τόσο προσωπικές πληροφορίες. Εάν δεν το κάνει, εδώ θα βρείτε μερικές από τις συμβουλές μας για το πώς να παροτρύνετε την κόρη σας να ανοιχτεί σε έναν έμπιστο ενήλικα για την εφηβεία (άρθρο 24). 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού

Δοσομετρητής απορρυπαντικού. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο 1 κάθε 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Έχετε ήδη παραγγείλει το δείγμα
Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω