Εξουσία και ανεξαρτησία: δώστε στα παιδιά σας τη σωστή ισορροπία

Εξουσία και ανεξαρτησία: δώστε στα παιδιά σας τη σωστή ισορροπία

Τρεις κανόνες μπορούν να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα!


Η επίτευξη της ανεξαρτησίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πορείας ενός παιδιού προς την ενηλικίωση. Ως μητέρες, έχουμε την τάση να ελέγχουμε τα παιδιά μας αλλά και να υποχωρούμε στις απαιτήσεις τους, ενώ αρκετές φορές προβληματιζόμαστε για την ορθότητα των επιλογών μας. Να λοιπόν τρεις κανόνες που βοηθούν να επιτύχετε την ισορροπία στους κόλπους της οικογένειας χωρίς να χάσετε τα λογικά σας!

Εμπιστευτείτε τη διαδικασία

Οι έφηβοι ξεχειλίζουν από ορμόνες. Θέλουν να εξερευνούν και να πειραματίζονται. Εμείς, ως γονείς, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για μια φυσιολογική, υγιή διαδικασία. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε ευέλικτοι και να δείχνουμε κατανόηση σε αυτή τη μεταβατική φάση.

 •  Καθοδηγήστε αλλά αντισταθείτε στον πειρασμό να ελέγξετε. Σε κανέναν δεν αρέσει να δίνει τελεσίγραφα ή να υποχρεώνεται να ενδίδει. Η ευγενική καθοδήγηση οδηγεί στη συνεργασία.

  Επιτρέψτε τους να κάνουν λάθη. Τα παραστρατήματα μπορούν να γίνουν μέσο μάθησης και για τις δυο πλευρές.

 •  Δείξτε τους ότι είστε με το μέρος τους. Εάν λέτε πάντα όχι ή διαφωνείτε μαζί τους για όσα θέλουν να κάνουν, εσείς θα χάσετε την πίστη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό σας και εκείνα θα αναζητήσουν αλλού καθοδήγηση.

Θεσπίστε σαφείς και δίκαιους οικογενειακούς κανόνες

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

   Η υγεία και η ασφάλεια προηγούνται. Μην παραβλέπετε τους πρακτικούς κανόνες που είναι απαραίτητοι για την ευεξία όλων των μελών της οικογένειας.

 • Δώστε εύλογες επιλογές. Προσπαθήστε να είστε ευέλικτες και δίκαιες. Προσφέρετε επιλογές που βοηθούν τους εφήβους να νιώσουν ότι είναι αρκετά ενήλικες ώστε να λαμβάνουν απόφάσεις μόνοι τους.

 •  Κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κανόνες. Εάν οι έφηβοι θέλουν να γυρίσουν σπίτι μετά τα μεσάνυχτα επειδή οι φίλοι τους μπορούν να το κάνουν, βεβαιωθείτε ότι τα δικά σας όρια είναι σαφή. Είτε ανησυχείτε για την ασφάλειά τους είτε δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, η απόφαση ανήκει σε εσάς και όχι στους φίλους τους.

  Οι πράξεις έχουν τις συνέπειές τους. Εάν οι έφηβοι δεν θέλουν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, για παράδειγμα να πετάξουν τα σκουπίδια, μην παραβλέψετε την άρνησή τους. Θα χάσετε την αξιοπιστία και την εξουσία σας. Έπειτα καθίστε μαζί τους και εξηγήστε τους γιατί είναι τόσο σημαντικό να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, για παράδειγμα ότι αν τα σκουπίδια μείνουν το βράδυ στο σπίτι μπορεί να προσελκύσουν τρωκτικά και έντομα.

 Δείξτε επιείκεια στον εαυτό σας

Και οι μαμάδες κάνουν λάθη. Μην αυτομαστιγώνεστε! Κάντε θετικές σκέψεις. Η δύναμη, η σταθερότητα και η ανυποχώρητη αγάπη και υποστήριξη θα οικοδομήσουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας και, εν καιρώ, την επιτυχημένη ανεξαρτησία του.

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω