8 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάθεστε καλύτερα στο γραφείο σας.

8 τρόποι για να έχετε σωστή στάση στο γραφείο!

Όταν κάθεστε στην ίδια στάση για οχτώ ώρες κάθε μέρα είναι το ίδιο κακό σαν να στεκόσασταν όρθιες για τόσες ώρες.


Πιο κάτω θα βρείτε μερικά μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν στο χώρο της δουλειάς.

1. Καλός φωτισμός

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως ώστε να μην κουράζονται τα μάτια σας, πράγμα που μπορεί να σας φέρει πονοκέφαλο. Αν χρειάζεται, βάλτε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό.

2. Προστατευθείτε από την αντηλιά

Αν υπάρχουν παράθυρα, χρησιμοποιήστε κουρτίνες ή περσίδες για να μην γυαλίζει η οθόνη του υπολογιστή. Η διαρρύθμιση του χώρου πρέπει να είναι τέτοια, ώστε ούτε εσείς ούτε ο υπολογιστής σας να κοιτάζει προς το παράθυρο. Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε τα παράθυρα για εξαερισμό και έλεγχο της θερμοκρασίας.

3. Τοποθετήστε το φορητό υπολογιστή σας πιο ψηλά

Η χρήση του φορητού υπολογιστή χωρίς βάση είναι από τα πιο συχνά και πιο βλαβερά εργονομικά λάθη. Όταν κάθεστε ίσια, φανταστείτε μπροστά σας μία νοητή οριζόντια γραμμή. Η οθόνη σας πρέπει αν είναι 38 εκατοστά (15'') κάτω από αυτή τη γραμμή. Ο φορητός υπολογιστής από μόνος του δεν είναι αρκετά ψηλός γι’ αυτό καταλήγετε να τεντώνετε τον αυχένα σας και να κλίνετε τους ώμους προς τα εμπρός. Η βάση ανεβάζει τον φορητό υπολογιστή ώστε να είστε στη σωστή απόσταση από την οθόνη.

 4. Κάντε αρκετά διαλείμματα

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα για να σηκώνεστε από την καρέκλα και να κινήστε. Έτσι ξεκουράζετε και τα μάτια σας από την οθόνη του υπολογιστή. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να μην τοποθετείτε τους εκτυπωτές κοντά στον υπολογιστή ώστε να είστε αναγκασμένες να περπατήσετε λίγο.

 5. Τεντώστε τα πόδια σας

Πρέπει να έχετε αρκετό χώρο κάτω από το γραφείο για να μπορείτε που και που να τεντώνετε τα πόδια σας προς τα εμπρός χωρίς να τα χτυπάτε.

 6. Η μεγάλη σημασία της καρέκλας

Προτού ξοδέψετε πολλά χρήματα για μία καρέκλα που δεν σας κάνει, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Τα κύρια χαρακτηριστικά μιας εργονομικής καρέκλας είναι η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους της, ο μηχανισμός ανάκλισης ώστε να στηρίζει ολόκληρη τη σπονδυλική σας στήλη (από την οσφυϊκή μέχρι την αυχενική μοίρα), το μαλακό κάθισμα ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία και τα ρυθμιζόμενα μπράτσα με επαγκώνια. Οι περισσότερες καρέκλες δεν έχουν μπράτσα, και αυτό είναι κακό γιατί έτσι τα χέρια μένουν χωρίς στήριξη με αποτέλεσμα να ζορίζονται οι ώμοι.

7. Στρογγυλέψτε τις άκρες του γραφείου

Οι άκρες του γραφείου δεν πρέπει να είναι αιχμηρές. Αν ο πήχης και ο καρπός σας πιέζονται πάνω στις αιχμηρές άκρες, τότε τα νεύρα στα μαλακά μόρια συμπιέζονται κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυοσκελετικές διαταραχές. Επίσης είναι σημαντικό να προμηθευτείτε ένα mouse pad με στήριγμα για τον καρπό.

8. Ευθυγραμμίστε τους αγκώνες

Όταν κάθεστε στην καρέκλα σας και δακτυλογραφείτε, το ύψος της καρέκλας πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τον αγκώνα σας. Αν όχι, προσαρμόστε ανάλογα το ύψος της καρέκλας ή του γραφείου. Βέβαια, τα περισσότερα γραφεία δεν έχουν ρυθμιζόμενο ύψος.

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω