7 χρήσιμες συμβουλές για αλλεργικά παιδιά

7 χρήσιμες συμβουλές για αλλεργικά παιδιά

Ανακαλύψτε δοκιμασμένες μεθόδους που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να νιώθουν ασφαλή.


Τα πρησμένα μάτια, η μπουκωμένη μύτη και ο ερεθισμένος λαιμός είναι κλασσικά συμπτώματα εποχικής αλλεργίας. Αλλά και όταν ένα παιδί εκδηλώνει εξανθήματα, ναυτία και πρησμένη γλώσσα, μπορεί να πρόκειται για προειδοποιητικές ενδείξεις τροφικής αλλεργίας. Το περιβάλλον μας είναι γεμάτο από φαινομενικά ακίνδυνους παράγοντες, από το γρασίδι ως το γάλα, που μπορούν εντούτοις να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας, που αντιμετωπίζει αλλεργίες, να διαχειριστεί καλύτερα αυτά τα χρόνια προβλήματα υγείας.

Όταν οι αλλεργικές αντιδράσεις του είναι σε έξαρση, ακολουθήστε το θεραπευτικό σχήμα που θα σας υποδείξει ο γιατρός σας και πάρτε προληπτικά μέτρα για να περιορίσετε τους κινδύνους. Ακόμη όμως κι αν δεν μπορείτε να σταματήσετε την αλλεργία, ως γονιός θέλετε να περιορίσετε τα δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα και να προστατέψετε το παιδί σας από την ψυχική επιβάρυνση.

Όλα ξεκινούν από εσάς!

Όταν το παιδί σας αντιμετωπίζει τροφικές αλλεργίες χρειάζεται τη βοήθειά σας. Το πόσο καλά θα χειριστεί το παιδί σας το πρόβλημα εξαρτάται από το πόσο καλά θα το χειριστείτε εσείς. Μην αφήσετε το πρόβλημά του να σας πάρει από κάτω. Αντίθετα, αντιμετωπίστε την αλλεργία του κατάματα και υποστηρίξτε το παιδί σας, όσο καλύτερα γίνεται.

Δώστε στο παιδί σας σωστές κατευθύνσεις με σωστές απαντήσεις

Ενημερωθείτε όσο γίνεται καλύτερα και εξηγήστε την κατάσταση στα παιδιά σας με κατανοητό τρόπο. Προετοιμάστε τα ώστε να μπορούν να δίνουν εύκολες απαντήσεις σε ερωτήσεις φίλων και συμμαθητών τους ώστε να μαθαίνουν κι αυτοί περισσότερα για το θέμα της υγείας τους.

Η ζωή δεν σταματά λόγω μιας αλλεργίας

Δημιουργήστε ένα υγιεινό και διασκεδαστικό τρόπο ζωής για την οικογένειά σας με δραστηριότητες που δεν περιστρέφονται γύρω από το θέμα της αλλεργίας.  Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας έχει μια «φυσιολογική» ζωή. Οι αλλεργίες είναι πρόβλημα υγείας και όχι στοιχείο της προσωπικότητάς μας. 

Συζήτηση και εξωτερίκευση συναισθημάτων

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Συζητάτε τρόπους με τους οποίους μπορούν τα παιδιά να είναι καλύτερα πληροφορημένα και προετοιμασμένα σε σχέση με την κατάστασή τους, ώστε να αμβλύνουν την αβεβαιότητα και το άγχος που βιώνουν. Ένα συχνό πρόβλημα είναι ότι νιώθουν διαφορετικά από τους άλλους ή περιθωριοποιημένα. Προσπαθήστε λοιπόν να τα βοηθήσετε να καταλάβουν ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Είναι σημαντικό να δίνουμε βαρύτητα στα κοινά ενδιαφέροντα με τους άλλους. Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια ρόλων ώστε να γνωρίζουν πώς να αντιδρούν σε ανάλογες καταστάσεις.

Αλληλοβοήθεια και αλληλοϋποστήριξη

Είναι πολύ σημαντικό να συναναστρέφεστε με άλλους που καταλαβαίνουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί σας, αλλά και τις συναισθηματικές προεκτάσεις του. Το παιδί χρειάζεται υποστήριξη και πλήρη επίγνωση της κατάστασής του.

Αλληλοδιδακτική μέθοδος

Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση τους. Παίξτε μαζί τους το παιχνίδί: «βλέπω, κάνω, δείχνω». Για παράδειγμα, δείξτε στα παιδιά σας πώς να χρησιμοποιούν τις συσκευές εισπνοής σε περίπτωση που έχουν άσθμα. Έπειτα, αφήστε τα να σας δείξουν και αυτά τον σωστό τρόπο χρήσης της συσκευής. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ενίσχυση μιας επιθυμητής συμπεριφοράς, είτε πρόκειται για τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, τον περιορισμό περιβαλλοντικών επιβαρυντικών παραγόντων, όπως π.χ. με το ξεσκόνισμα, ή τη θαρραλέα αντιμετώπιση όποιου επιχειρήσει να τα κοροϊδέψει για το πρόβλημά τους.

Επιλογή της κατάλληλης προσέγγισης ανάλογα με την ηλικία

Προσαρμόστε την προσέγγιση που ακολουθείτε στο στάδιο ανάπτυξης που βρίσκεται το κάθε παιδί. Όταν το παιδί βρίσκεται στην εφηβεία νιώθει ότι είναι άτρωτος, οπότε είναι σημαντικό σ΄αυτές τις ηλικίες να παίρνετε σωστές αποφάσεις και να ενεργείτε με υπευθυνότητα. Τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να αναλαμβάνουν μόνα τους την ευθύνη της φαρμακευτικής τους αγωγής και να φροντίζουν για τις ανάγκες τους.

Καλό είναι λοιπόν ως γονείς να επικεντρώνετε την προσοχή σας σε δεξιότητες αυτοδιαχείρισης, είτε αυτές σχετίζονται με την αλλεργία είτε γενικότερα με την πειθαρχία που πρέπει να έχετε στην καθημερινότητά σας. Το να γνωρίζετε το σώμα σας και να ξέρετε πώς να το φροντίζετε αποτελεί απαραίτητο εφόδιο στη ζωή σας.

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω