6 τρόποι για να προστατευτείτε από την οσφυαλγία.

6 τρόποι για να προστατευτείτε από την οσφυαλγία.

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να προστατευτείτε από τον πόνο της μέσης, να τεστάρετε τις βασικές γνώσεις σας για τις πρώτες βοήθειες ή να βρείτε μια άμεση λύση για τους σφιγμένους ώμους; Διαβάστε τις συμβουλές μας.


Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι υποφέρουν κάποια στιγμή της ζωής τους από πόνους στη μέση. Μπορείτε να προστατευτείτε με τους εξής τρόπους: 

  • Μην σταματάτε. Κολύμπι, περπάτημα, ποδήλατο: τρεις σπουδαίοι τρόποι για να δυναμώσετε τους μυς της μέσης και να αποτρέψετε τους τραυματισμούς.
  • Υιοθετήστε μια καλή στάση. Μην βουλιάζετε στο κάθισμά σας και μην σκύβετε πάνω από το γραφείο την ώρα που δουλεύετε. Επιλέξτε ένα κάθισμα με καλή στήριξη χαμηλά στο ύψος της μέσης, μπράτσα και περιστρεφόμενη βάση.
  • Ελαφρύνετε το φορτίο σας. Οι μεγάλες τσάντες είναι της μόδας όμως δυστυχώς όταν κρεμάτε μια βαριά τσάντα στον ώμο το βάρος πέφτει στην πλάτη. Προτιμήστε ένα σακίδιο, και φορέστε το κανονικά στην πλάτη, ώστε το βάρος να κατανέμεται ομοιόμορφα.
  • Επιλέξτε το σωστό στρώμα, δηλαδή ένα στρώμα που ταιριάζει στο ύψος και στο βάρος σας.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Όσο πιο σωματώδεις είστε, τόσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο που πρέπει να φέρει η σπονδυλική στήλη σας.
  • Κάντε ένα διάλειμμα από τα τακούνια. Αναμφίβολα, τα ψηλά τακούνια χαρίζουν στιλ, ύψος και μακριά, κομψά πόδια. Από την άλλη, μετατοπίζουν το βάρος του σώματος προς τα εμπρός, αναγκάζοντας τους μυς της μέσης να δουλεύουν υπερωρίες ως αντιστάθμισμα.
Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Κουνιστές λυγιστές- Η ενσωμάτωση της άσκησης στο καθημερινό πρόγραμμα δεν αποτελεί πλέον ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Θυμάστε το χούλα χουπ; Αυτό το απλό παιδικό παιχνίδι επανέρχεται στη μόδα. Είναι ελαφρύ, διασκεδαστικό και φθηνό, και μπορείτε να το παίζετε με τα παιδιά σας. Και, το καλύτερο απ’ όλα, είναι μια σπουδαία άσκηση για όλο το σώμα αφού γυμνάζει τους μυς της μέσης, τους γλουτούς και τους γοφούς!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία