5 συμβουλές για σωστή διαχείριση των παιδικών συναισθημάτων

5 συμβουλές για σωστή διαχείριση των παιδικών συναισθημάτων

Βοηθήστε τα μικρά παιδιά σας στις δύσκολες στιγμές τους ώστε να τις διαχειριστούν σωστά και να μην χρειαστεί να βγουν εκτός ελέγχου!


Το να μεγαλώνει κανείς δεν είναι εύκολο, ίσως μάλιστα η μεγαλύτερη δυσκολία είναι τα περίπλοκα συναισθήματα που είναι σύμφυτα με το ανθρώπινο είδος. Οι «θεραπευτικές» συμβουλές μας μπορούν να σας βοηθήσουν στις περιπτώσεις όπου τα παιδιά δυσκολεύονται να πλοηγηθούν στον εσωτερικό τους κόσμο.

 1. Κλάμα

 Όλα τα παιδιά κλαίνε και συχνά υπάρχει ένας καλός λόγος. Τουλάχιστον για τα ίδια τα παιδιά. Επομένως, λέγοντας στα παιδιά να μην κλαίνε το μόνο που καταφέρνετε είναι να ρίχνετε λάδι στη συναισθηματική τους φωτιά. Συμβουλή: προσφέρετε στα παιδιά μια εύκολη, διασκεδαστική διέξοδο όπως «Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα!» Αυτό σπάει τον δακρύβρεχτο φαύλο κύκλο και σας δίνει χρόνο για ανασύνταξη. Έπειτα βοηθήστε το παιδί να λύσει το πρόβλημά του ρωτώντας τι είναι αυτό που το κάνει να κλαίει.

 2. Κοροϊδία

 Ο ταχύτερος ίσως τρόπος για να αποτρέψετε το παιδί σας από το να κοροϊδεύει άλλα παιδιά είναι να αντιστρέψετε την κατάσταση και να του ζητήσετε να σας πει πώς νιώθει το ίδιο για τους νταήδες. Αν το παιδί που κοροϊδεύει συνειδητοποιήσει ότι στην ουσία ασκεί εκφοβισμό, και ότι κανείς δεν συμπαθεί τους νταήδες, θα δει τα πράγματα με άλλα μάτια.

 3.  Θυμός

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

 Ο φυσιολογικός, υγιής θυμός είναι συχνά ένα δυσνόητο μίγμα πολλαπλών συναισθημάτων. Για να βοηθήσετε το παιδί σας να διαλευκάνει τι πραγματικά συμβαίνει, δημιουργήστε ένα «λεξιλόγιο συναισθημάτων». Όταν το παιδί εκφράζει θυμό, καθίστε μαζί του και προτείνετε λέξεις που αντιπροσωπεύουν άλλα συναισθήματα τα οποία συχνά εκδηλώνονται ως θυμός. Μαθαίνοντας τη διαφορά ανάμεσα στον «εκνευρισμό», στην «απογοήτευση» ή στη «διάψευση», τα παιδιά καταφέρνουν να διαχειρίζονται την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων τους και να διατηρούν τον έλεγχο.

 4. Λύπη

 Όταν ένα παιδί αισθάνεται λυπημένο, ο λόγος είναι συγκεκριμένος, για παράδειγμα η απώλεια ενός στενού συγγενικού προσώπου ή ενός αγαπημένου κατοικίδιου, ή ακόμη η απόρριψη από κάποιον φίλο. Όταν τα παιδιά αισθάνονται «λυπημένα χωρίς λόγο», οι γονείς θα πρέπει να μιλούν ανοιχτά για όλα όσα κάνουν τους ενήλικες να νιώθουν λύπη. Να είστε σαφείς. Αφηγηθείτε προσωπικές ιστορίες. Προσδιορίστε τα αίτια της λύπης και βοηθήστε τα παιδιά σας να συνειδητοποιήσουν πως η λύπη τους μπορεί να έχει όρια, να είναι περιστασιακή και πως σύντομα θα νιώσουν καλύτερα.

 5.Φόβος

 Όταν το παιδί σας φοβάται, προσπαθήστε να «επαναπροσδιορίσετε» την πηγή του φόβου. Μιλήστε στο παιδί για αυτό που το τρομάζει, και έπειτα αναδείξτε τα θετικά στοιχεία του. Ο στόχος είναι να προτάξετε την ιδέα ότι ο κόσμος είναι όμορφος, γεμάτος ενδιαφέροντα που καλείται να ανακαλύψει, και όχι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζει με φόβο.

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω