Τρία αθλήματα για να ξεκινήσεις με ορμή τη νέα χρονιά


Ευ Ζην
18/12/2019
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια!

Για τις περισσότερες γυναίκες η έλευση της νέας χρονιάς συνοδεύεται από πολλές προσδοκίες, υποσχέσεις και φυσικά στόχους. Η επαγγελματική μας εξέλιξη και η βελτίωση της προσωπικής μας ζωής, έρχονται συνήθως σε πρώτο πλάνο. Ωστόσο, ένας από τους βασικούς στόχους που συνήθως κάθε χρονιά θέτουμε, είναι εκείνος που αφορά τη σωματική μας ευεξία.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείς να υποδεχθείς με «ορμή» τη νέα χρονιά και να είσαι σίγουρη πως φέτος θα μείνεις πιστή στον fitness στόχο που θα θέσεις, ιδού τρία αθλήματα που αξίζει να δοκιμάσεις! Γιατί; Διότι όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να βρεις ξανά τη φόρμα σου αλλά παράλληλα να διασκεδάσεις και να αποβάλεις το στρες της καθημερινότητας.

Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν, όποια μέρα του μήνα κι αν είναι! Διότι με τους κατάλληλους «συμμάχους» στην τσάντα και το backpack σου, θα αισθάνεσαι έτοιμη για όλα!

Tabata

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη αυτό το εκπληκτικό και σίγουρα έντονο workout, αξίζει να το κάνεις. Τι είναι η tabata; Πρόκειται για ένα υψηλής έντασης προπονητικό πρόγραμμα το οποίο γυμνάζει όλο το κορμί και συμβάλλει στην απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην αύξηση της μυϊκής αντοχής. Ουσιαστικά, είναι ένα πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης στο οποίο περίοδοι έντονης άσκησης εναλλάσσονται με σύντομα διαλείμματα. Περιλαμβάνει 20 δευτερόλεπτα άσκησης και 10 δευτερόλεπτα διαλείμματος, με την κάθε άσκηση του προγράμματος να διαρκεί συνήθως τέσσερα λεπτά. Η tabata διαθέτει επίσης και τη δική της μουσική! Δοκίμασε, λοιπόν, να ανακαλύψεις την κορυφαία tabata playlist για το 2020 και το πιθανότερό είναι πως θα θέλεις να ξεκινήσεις μαθήματα άμεσα!

Είτε γυμνάζεσαι συχνά, είτε τώρα κάνεις τις πρώτες σου προσπάθειες στο γυμναστήριο, σίγουρα θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις όλο το πρόγραμμα με επιτυχία και μάλιστα, ακόμη και… εκείνες τις μέρες του μήνα. Αρκεί να έχεις στην τσάντα σου τους κατάλληλους συμμάχους, δηλαδή ένα μπουκάλι νερό και τα ταμπόν Tampax Pearl Compak με το απλικατέρ που κάνει τη διαφορά. Θα έχεις την άνεση, την προστασία και τη διακριτικότητα που χρειάζεται χάρη στην τεχνολογία FormFit που μεγεθύνεται απαλά για να προσαρμόζεται στο μοναδικό σχήμα του σώματός σου!

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, εν έτει 2020, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μείνεις στον καναπέ!

Τρία αθλήματα για να ξεκινήσετε

Kangoo Jumps

Αν θέλεις να ξεκινήσεις με ορμή τη νέα χρονιά, τότε τα Kangoo Jumps συνιστούν την ιδανική και σίγουρα πιο διασκεδαστική επιλογή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γυμναστικής που βασίζεται σε αλματώδεις κινήσεις που θυμίζουν κάτι από τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα καγκουρό -όπως μπορείς, άλλωστε, να διαπιστώσεις από την ονομασία του συγκεκριμένου είδους άθλησης. Για να γυμναστείς με τα Kangoo Jumps, θα χρειαστεί απλώς να φορέσεις τις ειδικές μπότες που έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένα για το εν λόγω πρόγραμμα γυμναστικής.

Η συγκριμένη προπόνηση θα σε διασκεδάσει και θα σε γυμνάσει εξαιρετικά, διότι συνδυάζει πολλές και διαφορετικές ασκήσεις που συμβάλλουν στο κάψιμο λίπους και στη μυϊκή ενδυνάμωση. Αξίζει να τη δοκιμάσεις και σίγουρα μπορείς να την επιλέξεις και να την κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου!

Τρία αθλήματα για να ξεκινήσετε

Yoga HIIT

Τέλος, στην περίπτωση που λατρεύεις τη γιόγκα ή θέλεις να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το συγκεκριμένο είδος άσκησης, ο παράγοντας HIIT μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα που θα δεις στο σώμα σου. Τι ακριβώς είναι το HIIT; Πρόκειται για τα αρχικά του όρου High-Intensity Interval Training και αφορά ουσιαστικά την έντονη άσκηση που εναλλάσσεται με μικρά διαλείμματα. Η tabata είναι ένα είδος HIIT προπόνησης και με μερικές εναλλαγές, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το αγαπημένο σου yoga πρόγραμμα.

Μπορείς να κάνεις εύκολα yoga HIIT στο σπίτι σου με τη βοήθεια ενός βίντεο στο YouTube ή ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές: Δοκίμασε να κάνεις την κάθε άσκηση με πιο αργούς ρυθμούς για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, ακολούθησε πιο γρήγορο ρυθμό για 20 δευτερόλεπτα και ακόμη πιο έντονο για τα επόμενα 10! Κάνε ένα διάλειμμα για μερικά δευτερόλεπτα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο, πάντα εισπνέοντας και εκπνέοντας με όσο πιο σταθερό ρυθμό μπορείς!

Τρία αθλήματα για να ξεκινήσετε

Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις να γυμναστείς φέτος, προσπάθησε να μείνεις πιστή στους στόχους σου και μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια με την πρώτη δυσκολία. Το 2020 φέρνει νέες επιλογές σε ό,τι αφορά την ευεξία σου και αξίζουν τουλάχιστον μία δοκιμή.

Το σίγουρο είναι πως φέτος δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην είσαι fit και να μην φροντίσεις για την υγεία σου. Με όρεξη, θετική διάθεση και τα ταμπόν Tampax Pearl Compak στην τσάντα σου, θα νιώθεις την απαραίτητη άνεση και σιγουριά για να ακολουθήσεις ακόμη και το πιο απαιτητικό fitness πρόγραμμα, ανεξαρτήτως συνθηκών ή… ροής!