Γεμάτη ενέργεια μέσα σε 5 λεπτά, με το πρόγραμμα ασκήσεων γιόγκα

Γεμάτη ενέργεια μέσα σε 5 λεπτά, με το πρόγραμμα ασκήσεων γιόγκα!

Τα πρωινά ξυπνάτε κουρασμένες και χωρίς ενέργεια; Έχετε έλλειψη συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της μέρας; Φορτίστε τις μπαταρίες σας και αποκτήστε και πάλι συγκέντρωση με ένα εύκολο πρόγραμμα ασκήσεων γιόγκα που θα σας γεμίσει ενέργεια!


Όταν «πνιγόμαστε» καθημερινά από ατέλειωτες υποχρεώσεις, ένα μικρό διάλειμμα μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Η παραλλαγή αυτή των ασκήσεων του κλασικού «χαιρετισμού στον ήλιο»  της γιογκα έχει μερικές επιπλέον ασκήσεις, όπως π.χ. τη «στάση της σανίδας» που αυξάνει την αντοχή. Άλλα οφέλη αυτής της ακολουθίας ασκήσεων είναι ότι αδειάζει το μυαλό και χαρίζει μια αίσθηση ηρεμίας. Θα σας φτιάξει τη μέρα σε μόλις πέντε λεπτά!

«Στάση του βουνού»

Η αναπνοή είναι αναπόσπαστο τμήμα της γιόγκα. Καθώς περνάτε από τη μια στάση στην άλλη, φροντίστε να εισπνέετε και να εκπνέετε. Σταθείτε στην άκρη του στρώματος με τα χέρια δίπλα στο σώμα. Ισιώστε το σώμα, εκτείνετε τη σπονδυλική στήλη και κλείστε τα μάτια. Πάρτε μερικές αναπνοές και χαλαρώστε. Αυτή η άσκηση συμβάλλει στην ενδυνάμωση, την ευθυγράμμιση και τη σωστή στάση του σώματος.

Όρθια πρόσθια κάμψη κορμού

Ανοίξτε τα μάτια, εισπνεύστε και τεντώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Οι ώμοι σας πρέπει να είναι κάτω. Ανοίξτε τα χέρια στο πλάι (σαν φτερά) και, ενώ εκπνέετε, ρίξτε το σώμα προς τα εμπρός λυγίζοντας τη μέση. Κρατήστε τα πόδια τεντωμένα ή λυγίστε τα ελαφρώς αν νιώθετε τράβηγμα στους οπίσθιους μηριαίους. Αγγίξτε το στρώμα με τα δάχτυλα των χεριών και κοιτάξτε ψηλά. Τεντώστε και ισιώστε την πλάτη σας.

Προβολή

Ακουμπήστε προσεκτικά τα χέρια στο έδαφος και μετακινήστε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και φροντίστε το δεξί σας πόδι να πατάει σταθερά.

«Στάση της σανίδας»

Περάστε στη στάση της σανίδας φέρνοντας το αριστερό πόδι σε παράλληλη θέση με το δεξί. Φροντίστε η πλάτη σας να είναι ίσια, οι κοιλιακοί σας να είναι σφιγμένοι και να χρησιμοποιείτε όλο το σώμα. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές.

«Στάση του σκύλου» με το κεφάλι πάνω

Ακουμπήστε τα γόνατα στο στρώμα και κινηθείτε προς τα εμπρός στη στάση του σκύλου με το κεφάλι πάνω. Λυγίστε την πλάτη, τεντώστε το στήθος μπροστά, κρατήστε τα χέρια ίσια δίπλα στα πλευρά και τους ώμους κάτω και μακριά από τα αυτιά. Αναπνεύστε!

Αυτή η άσκηση ξεκλειδώνει τα ενεργειακά κέντρα του σώματος και μειώνει την ένταση και την κούραση.

«Στάση του σκύλου» με το κεφάλι κάτω

Σηκώστε τα ισχία προς τα πάνω, φέρνοντας το στήθος απέναντι από τα γόνατα. Πιέστε τις φτέρνες προς τα κάτω και κοιτάξτε τα δάχτυλα των ποδιών. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές. Χαλαρώστε τον αυχένα και κρατήστε σφιγμένους τους κοιλιακούς. Αυτή η άσκηση είναι μια από τις πιο αναζωογονητικές ασκήσεις της γιόγκα. Ανοίγει και ισιώνει την πλάτη και ανακουφίζει το πνεύμα.

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

«Στάση της ημισελήνου»

Φέρτε το δεξί πόδι μπροστά σε βαθιά προβολή. Πάρτε βαθιά εισπνοή, σηκώστε τα χέρια και χαλαρώστε τους ώμους. Κρατήστε την κοιλιά και τα πλευρά προς τα μέσα. Φροντίστε το δεξί γόνατο να είναι λυγισμένο σχηματίζοντας ορθή γωνία και να βρίσκεται στην ευθεία του αστραγάλου και το τεντωμένο αριστερό πόδι να πατάει σταθερά και να μην είναι κοντά στο έδαφος. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές.

Περιστροφή του κορμού, δεξιά πλευρά

Βάλτε το αριστερό σας χέρι στην εσωτερική πλευρά του δεξιού ποδιού. Στρέψτε τον κορμό προς τα δεξιά, ανοίγοντας τα χέρια και το στήθος. Η στάση αυτή συμβάλει στην ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που βοηθά στην τόνωση του σώματος. Φροντίστε οι κοιλιακοί σας να είναι σφιγμένοι και το πόδι που είναι τεντωμένο πίσω να είναι σταθερό. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές. Συνεχίστε με την αριστερή πλευρά φέρνοντας και τα δυο χέρια προς τα κάτω ώστε να αγγίξουν το στρώμα. Μετακινήστε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω ώστε να έρθει σε παράλληλη θέση με το αριστερό και μείνετε στη «στάση της σανίδας» για μία αναπνοή. Λυγίστε τα γόνατα προς το στρώμα και κινηθείτε προς τα εμπρός στη στάση του σκύλου με το κεφάλι πάνω. Ακουμπήστε τα πέλματα στο στρώμα και σπρώξτε το σώμα προς τα πίσω για να έρθετε στη στάση του σκύλου με το κεφάλι κάτω.

«Στάση της ημισελήνου», αριστερή πλευρά

Φέρτε το αριστερό πόδι μπροστά σε βαθιά προβολή. Παίρνοντας βαθιά εισπνοή, σηκώστε τα χέρια ψηλά για να έρθετε στη στάση, χαλαρώστε τους ώμους, σφίξτε την κοιλιά και κρατήστε τα πλευρά προς τα μέσα. Φροντίστε το τεντωμένο δεξί πόδι να πατάει σταθερά και να μην είναι κοντά στο έδαφος. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές.

Περιστροφή του κορμού, αριστερή πλευρά

Βάλτε το δεξί σας χέρι στην εσωτερική πλευρά του αριστερού ποδιού. Στρέψτε τον κορμό προς τα αριστερά, ανοίγοντας τα χέρια και το στήθος. Φροντίστε οι κοιλιακοί σας να είναι σφιγμένοι και το πόδι που είναι τεντωμένο πίσω να είναι σταθερό. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές. Ακουμπήστε και τα δύο χέρια κάτω, μετακινήστε το αριστερό σας πόδι προς τα πίσω ώστε να έρθει σε παράλληλη θέση με το δεξί και μείνετε στη «στάση της σανίδας» για μία αναπνοή. Σπρώξτε το σώμα προς τα πίσω για να έρθετε στη στάση του σκύλου με το κεφάλι κάτω. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές. Μετακινήστε τα πόδια προς την μπροστινή άκρη του στρώματος, χαλαρώστε τα γόνατα και ανεβείτε αργά σπόνδυλο-σπόνδυλο.

«Στάση της καρέκλας»

Εισπνεύστε και σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Καθώς εκπνέετε, λυγίστε τα γόνατα σαν να προσπαθείτε να καθίσετε σε καρέκλα. Προσπαθήστε να φέρετε τους μηρούς σας παράλληλα στο έδαφος, συγκεντρώνοντας το βάρος στις φτέρνες. Φέρτε την ωμοπλάτη προς τα κάτω. Τα χέρια πρέπει να είναι στον αέρα με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα μέσα. Κρατήστε τον κόκκυγα προς τα κάτω για να μην πιέζεται η σπονδυλική στήλη. Αναπνέετε ήρεμα και σταθερά, ενώ κοιτάτε προς τα εμπρός, και μείνετε για 5 αναπνοές. Ενώ εισπνέετε, ισιώστε τα πόδια και κατεβάστε τα χέρια στη στάση του βουνού.  Αυτή η στάση ενδυνάμωσης δυναμώνει τα πόδια, ανοίγει τους ώμους και το στήθος και ζεσταίνει όλο το σώμα. Νιώθετε την ενέργεια να διοχετεύεται σε κάθε αναπνοή.

«Στάση του δέντρου»

Σταθείτε στην άκρη του στρώματος. Λυγίστε το αριστερό γόνατο, φέρνοντας το πέλμα του αριστερού ποδιού ψηλά στο εσωτερικό του δεξιού μηρού. Φροντίστε ώστε τα ισχία να είναι ευθυγραμμισμένα και να κοιτούν προς τα εμπρός. Αν μπορείτε να μείνετε στη στάση αυτή χωρίς να κρατάτε το αριστερό πόδι, ενώστε τις παλάμες μπροστά από το στήθος σε στάση προσευχής. Διαφορετικά, βάλτε το ένα χέρι μπροστά στην καρδιά ενώ με το άλλο κρατήστε το πόδι σας. Κοιτάξτε ευθεία μπροστά και ισορροπήστε. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές. Έπειτα, αφήστε αργά το πόδι στο έδαφος και επαναλάβετε με το δεξί πόδι. Αυτή η στάση ισορροπίας δυναμώνει το κάτω μέρος του σώματος και ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση.

«Στάση ανάκλισης»

Ολοκληρώστε τις ασκήσεις με αυτή τη στάση ανάκλισης. Ξαπλώστε ανάσκελα, ανοίξτε χέρια και πόδια στο πλάι και αφήστε τα χαλαρά. Οι παλάμες πρέπει να κοιτάζουν προς τα επάνω. Κλείστε τα μάτια και νιώστε την ενέργεια να διοχετεύεται στο σώμα σας, καθώς αυτοσυγκεντρώνεστε. Μετά από μερικές αναπνοές, γυρίστε στη δεξιά πλευρά σας και σηκωθείτε. Αυτό το πρόγραμμα ασκήσεων γιόγκα είναι ο ιδανικός τρόπος να αρχίσετε τη μέρα σας ή να κάνετε ένα διάλειμμα όποτε χρειάζεστε μια δόση ενέργειας. Η οικογένειά σας θα λατρέψει τη νέα σας ζωντάνια!

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Η καλλυτερη ενδιναμωση μυαλου και σωματοσ

  • Αναφορά