Φέρε την υγεία στη ζωή σου με γιόγκα!

Φέρε την υγεία στη ζωή σου με γιόγκα!

Ανακαλύψτε τις ανοσο-ενισχυτικές ιδιότητές της με ένα ιδανικό πρόγραμμα για μαμάδες που θέλουν να διώξουν το στρες.


Εάν πιστεύετε ότι η γιόγκα έχει να κάνει μόνο με αναπνοές, διατάσεις και χαλάρωση, κάνετε λάθος. Έρευνες δείχνουν ότι η γιόγκα και ειδικότερα η επικέντρωση σε συγκεκριμένες στάσεις μπορεί να σας προστατέψει από ασθένειες.

Τι ακριβώς είναι η γιόγκα;

Η λέξη «γιόγκα» (yoga) σημαίνει «ενότητα του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής». Η γιόγκα είναι μια ολοκληρωμένη μορφή άσκησης που προάγει την πνευματική συγκέντρωση και εξισορροπεί την ενέργεια του σώματος, παράγοντες ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στα ανοσο-ενισχυτικά οφέλη της γιόγκα περιλαμβάνονται τα εξής:

• Τόνωση των φυσιολογικών συστημάτων που συνδέονται άμεσα με το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλ. του πεπτικού, του κυκλοφορικού, του ενδοκρινολογικού και του νευρικού συστήματος.

• Αποτοξίνωση και οξυγόνωση του σώματος, και αύξηση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού.

Το υγρό αυτό διατρέχει το σώμα, συλλέγει βακτηρίδια και ιούς και τα φιλτράρει μέσω των λεμφαδένων.

• Τόνωση και εξισορρόπηση της βιοχημείας του σώματος μέσω του θύμου αδένα και του θυρεοειδούς αδένα.

• Διέγερση διαφόρων σημείων πιεσοθεραπείας σε όλο το σώμα, που βοηθά στην απομάκρυνση των ιών, την αποβολή του άγχους, την τόνωση της πέψης και την ενεργοποίηση του μεταβολικού συστήματος.

• Περιορισμός του στρες και της κόπωσης, δύο παραγόντων που υπονομεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

• Υποβοήθηση της πέψης, που βελτιώνει την αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών και την αποβολή των τοξινών.

Με λίγα λόγια, η εξάσκηση της γιόγκα προσφέρει την επιθυμητή ηρεμία και συγκέντρωση, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είναι μια απασχόληση εξαιρετικά αφιερωμένη σε εμάς!

Ένα απλό πρόγραμμα ασκήσεων γιόγκα

Είστε έτοιμες να δοκιμάσετε; Αν και είναι προτιμότερο να γυμνάζεστε με εκπαιδευτή, μπορείτε ωστόσο να ξεκινήσετε στο σπίτι με αυτό το απλό πρόγραμμα:

1)    Στάση του σκύλου με το κεφάλι κάτω

Οι παλάμες πατάνε στο μπροστινό μέρος του στρώματος ακριβώς κάτω από τους ώμους, με τα δάχτυλα να δείχνουν προς τα εμπρός. Τεντώστε τα χέρια σας, ρίχνοντας το βάρος στις παλάμες. Σηκώστε τα ισχία προς τα πάνω, τεντώνοντας τα πόδια σας προς το πίσω μέρος του στρώματος, χωρίς να ενώνονται τα πέλματα.  Σχηματίστε ένα τρίγωνο από τις παλάμες ως τα ισχία (στον αέρα) και από τα πέλματα ως τα ισχία. Πάρτε παρατεταμένες, βαθιές αναπνοές από τη μύτη και χαλαρώστε λαιμό, σαγόνι και γλώσσα.

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Αυτή η πολύ απλή αλλά αποτελεσματική βασική στάση τονώνει το κυκλοφορικό, καθαρίζει τα ιγμόρεια και βοηθά στην κυκλοφορία των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα. Επίσης, απελευθερώνει την πίεση στη σπονδυλική στήλη και ανοίγει τον κορμό, ως εισαγωγική άσκηση για το υπόλοιπο πρόγραμμα.

2)      Αναπνοή της γάτας και της αγελάδας

Από τη στάση του σκύλου με το κεφάλι κάτω, ακουμπήστε στις παλάμες και τα γόνατα (παλάμες κάτω από τους ώμους, γόνατα κάτω από τα ισχία). Πάρτε βαθιές εισπνοές από τη μύτη.

Η αναπνοή της αγελάδας:

Registration

Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!

Γίνε μέλος τώρα!

Κατά την εισπνοή, ανασηκώστε και ανοίξτε το στήθος προς τα πάνω και προς τα εμπρός, τεντώστε τον λαιμό, τραβήξτε τους ώμους προς τα πίσω και κυρτώστε τη σπονδυλική στήλη προς τα κάτω, με τον κόκκυγα να κοιτά χαμηλά.

Η αναπνοή της γάτας:

Εκπνέοντας βαθιά, μαζέψτε το πιγούνι προς το λαιμό, τραβήξτε προς τα μέσα την κοιλιά και κυρτώστε τη σπονδυλική στήλη προς τα πάνω (σαν θυμωμένη γάτα), ωθώντας τους ώμους προς τα εμπρός και προς τα κάτω, και συμπιέζοντας το στήθος.

Επιστρέψτε με την εισπνοή στη στάση της αγελάδας και με την εκπνοή στη στάση της γάτας με μια συνεχόμενη κυματοειδή κίνηση της σπονδυλικής στήλης και του κορμού πάνω-κάτω. Επαναλάβετε τον κύκλο 5 φορές και επιστρέψτε στη στάση του σκύλου με το κεφάλι κάτω.

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Πρόκειται για μια σπουδαία ακολουθία στάσεων και κινήσεων γιόγκα που βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην αποσυμφόρηση των βρόγχων και των ιγμορείων. Επίσης, μιμείται την πεπτική διαδικασία και, μέσω των μυϊκών συστολών και διαστολών, διευκολύνει τη ροή αίματος και λεμφικού υγρού μέσω των θωρακικών μυϊκών ομάδων. Ταυτόχρονα, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία και συμβάλλει στην τόνωση της λειτουργίας των νεφρών, αποφορτίζοντας παράλληλα την πίεση από την περιοχή του αυχένα και των ώμων και ανοίγοντας την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

3)    Στάση του πτώματος (savasana)

Επιστρέψτε στη στάση του σκύλου με το κεφάλι κάτω και πραγματοποιήστε μια πιο βαθιά διάταση, κατά μήκος της πλάτης και των ποδιών. Σφίξτε τους μυς γύρω από τον αφαλό, παίρνοντας βαθιές και αργές αναπνοές. Περάστε στην ξαπλωτή στάση του πτώματος μετακινώντας με αργές κινήσεις τα πέλματα προς τις παλάμες, λυγίζοντας τα γόνατα και ερχόμενες πρώτα σε καθιστή στάση. Στη συνέχεια, ισιώστε αργά-αργά τη σπονδυλική στήλη μέχρι να οριζοντιοποιηθεί ολόκληρο το σώμα σας, με τα χέρια αφημένα στο πλάι του σώματος και τις παλάμες να κοιτούν προς τα πάνω.

Επιβραδύνετε τον ρυθμό της καρδιάς σας.

4)    Στάση της βάρκας (navasana)

Λυγίστε τα γόνατα, φέρνοντάς τα ενωμένα προς το στήθος και σηκώνοντας τα πέλματα από το δάπεδο, και ανασηκώστε τον θώρακα ώστε να ισορροπείτε στο κάτω μέρος των ανώνυμων οστών, με τον κορμό σε διαγώνια θέση. Στη συνέχεια, σηκώστε ψηλά τα πόδια μπροστά σας (με τα γόνατα λυγισμένα για να βελτιώσετε την ισορροπία σας). Εκτείνετε τον θώρακα και ανασηκώστε ελαφρά το πηγούνι σας, κρατώντας τα χέρια στο ύψος των ώμων και παράλληλα με το πάτωμα. Χαλαρώστε τους ώμους, τον αυχένα και το πίσω μέρος του κεφαλιού, συστέλλοντας και διαστέλλοντας παράλληλα τους βασικούς μύες για να βελτιώσετε την ισορροπία και την αντοχή σας.

Εκτελέστε 3 έως 5 κύκλους παίρνοντας βαθιές και αργές αναπνοές.

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Η στάση αυτή διεγείρει τον θύμο αδένα μέσω του ανοίγματος του θώρακα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται η έκλυση και ροή λευκών αιμοσφαιρίων.  Βελτιώνει επίσης τη μυϊκή δύναμη, υποβοηθά την πέψη και συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών.

5)    Στάση της γέφυρας

Από τη στάση της βάρκας, κατεβάστε τα πέλματα με αργές κινήσεις, κρατώντας τα γόνατα λυγισμένα και πατώντας τα πέλματα στο άνοιγμα των ισχύων. «Ξετυλίξτε» αργά-αργά τη σπονδυλική στήλη στο πάτωμα και, όταν ακουμπήσει στο έδαφος και το κεφάλι, χαλαρώστε εντελώς καθώς εκπνέετε. Εισπνέοντας, πιέστε με δύναμη στο πάτωμα και τα δύο πέλματα σηκώνοντας ψηλά την λεκάνη. Φέρτε τώρα τα χέρια πίσω από την πλάτη και πλέξτε τα δάκτυλα μεταξύ τους. Λικνιστείτε μεταφέροντας το βάρος από τη μία πλευρά στην άλλη και πάρτε βαθιές αναπνοές.

Οφέλη για το ανοσοποιητικό: Πρόκειται για ένα βαθύ αλλά ήπιο λύγισμα προς τα πίσω. Ανοίγει και διευρύνει τη θωρακική χώρα, ελευθερώνει την ένταση στη μέση, τη λεκάνη και τους ώμους, και βοηθά στην αποφόρτιση των συναισθημάτων. Μείνετε στη στάση αυτή για μερικά δευτερόλεπτα δίνοντας την ευκαιρία στην αναπνοή σας να γίνει πιο αργή και χαλαρή.

6)    Στάση του πτώματος (savasana)

Κλείστε αυτή την ακολουθία ασκήσεων γιόγκα επιστρέφοντας στη στάση του πτώματος για 1 με 2 λεπτά, έως ότου το σώμα σας «απορροφήσει» την ευχάριστη αίσθηση.

 

 

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Παρακαλώ συμπληρώστε τα πεδία με αστερίσκο για να συνεχίσετε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσαρμοσμένες προσφορές και περιεχόμενο, μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τα προαιρετικά πεδία

Πρεσβευτές Swiffer

Πρεσβευτές Swiffer

"

Το Swiffer είναι πραγματικά πολύ καλό με βοηθάει στο ξεσκόνισμα ειδικά στα ψηλά σημεία (φωτιστικά / κάδρα / κουρτινόξυλα). Επίσης σχετικά με τις τρίχες της booboos όλα είναι πολύ καλύτερα . Επίσης τα ξεσκόνισμα κρατεί πολύ περισσότερο (εξοικονόμηση χρόνου και κόπου ).

"

απο Πρεσβευτή
ΚΑργυρω