Cheddar Rolls - Kitchen FAIRY Tales
by Giorgos Tsoulis


#tsoulotip:  Πριν ψήσουμε τα cheddar rolls μπορούμε να τα αλείψουμε με αυγό για να πάρουν πιο χρυσαφί χρώμα.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη

240 ml. χλιαρό νερό

1 αυγό

600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

80 γρ. λιωμένο βούτυρο

2 κ.σ. ξηρή μαγιά

60 ml. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι


Υλικά για τη γέμιση

500 γρ. Τυρί cheddar, τριμμένο


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τη γέμιση

  1. Αφού φουσκώσει η ζύμη αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 50 εκατοστών.
  2. Αφού την ανοίξουμε, απλώνουμε το τυρί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα κουτάλι ή με τα χέρια.
  3. Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά του ζυμαριού τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη και τσιμπάμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια ώστε το τελείωμα της να κλείσει καλά.
  4. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 10 – 12 ίσες κάθετες φέτες και αφήνουμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια σε κάθετη διάταξη το ένα δίπλα στο άλλο.
  5. Σκεπάζουμε το σκεύος με μία μεμβράνη και αφήνουμε τα ρολάκια να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 - 35 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Εκτέλεση για τη ζύμη

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε μέσα το βούτυρο.
  2. Όσο λιώνει το βούτυρο, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι.
  3. Μέσα σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό προσθέτουμε την ξερή μαγιά, και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό για να διαλυθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέτουμε στο μπολάκι το ελαιόλαδο και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ για να ξεκινήσουμε το ζύμωμα με το γάντζο.
  4. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα για να απορροφηθεί το βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε ένα ολόκληρο αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για δύο λεπτά ακόμη.
  5. Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας και την αδειάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρά.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ½ ώρα περίπου.
Kitchen FAIRY tales