3 υγιεινές συνταγές για σούπες


Σπίτι
5/10/2018
Δοκιμάστε αυτές τις υγιεινές συνταγές για σούπες και ετοιμάστε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα για την οικογένειά σας.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

1. Απλή σούπα λαχανικών (4 με 6 μερίδες)


  • 2 πράσα σε κομματάκια
  • 2 πατάτες σε κομματάκια
  • 3 καρότα σε κομματάκια
  • 1 ρέβα (γογγύλι) σε κομματάκια
  • Προαιρετικά: 1 παστινάκι, ένα κομμάτι σελινόριζα, κλωναράκια σέλινου, αγκινάρα της Ιερουσαλήμ (κολοκάσι) κ.λπ.
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

2. Κολοκυθόσουπα (4 με 6 μερίδες)

  • 2 κιλά φρέσκια κολοκύθα σε κομμάτια
  • 2 μέτρια κίτρινα κρεμμύδια σε κομματάκια
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο

3. Σούπα με 5 είδη οσπρίων από την Τοσκάνη (6 με 8 μερίδες)

  • ½ φλιτζάνι φασόλια μπαρμπούνια (ξερά)
  • ½ φλιτζάνι κόκκινες φακές
  • ½ φλιτζάνι πράσινες φακές
  • ½ φλιτζάνι φάβα πράσινη
  • ½ φλιτζάνι άσπρα φασόλια
  • ½ αποφλοιωμένο κριθάρι (πτισάνη)
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο σε κυβάκια
  • 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι, δάφνη, φασκόμηλο
  • 3 λίτρα νερό
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Απλή σούπα λαχανικών

  1. Μια γρήγορη και εύκολη βασική συνταγή για τις κρύες φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες μέρες.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  3. Σοτάρετε τα πράσα για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
  4. Προσθέστε όλα τα λαχανικά.
  5. Καλύψτε με νερό, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αφήστε να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 30-45 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσετε τη σούπα.
  6. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα φύλλο δάφνης ή/και λίγο θυμάρι.

2. Κολοκυθόσουπα

Μια κλασική επιλογή για το φθινόπωρο, ιδανική για τις κρύες νύχτες δίπλα στο τζάκι ή για στιγμές χαλάρωσης!

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε την κολοκύθα.
  3. Προσθέστε νερό μέχρι να καλύψετε τη μισή κολοκύθα, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 20 λεπτά.
  4. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέστε το μπαχάρι και πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ χειρός.
  5. Αν θέλετε, προσθέστε ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος για κάθε μερίδα.

3. Σούπα με 5 είδη οσπρίων από την Τοσκάνη

Έχετε καλέσει τους φίλους σας για φαγητό και δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε; Αυτή η απλή συνταγή είναι ένα πλήρες γεύμα και μπορείτε να την ετοιμάσετε λίγες μέρες πριν για καλύτερα αποτελέσματα!

  1. Μουσκέψτε τις φακές, τα φασόλια, τη φάβα και το κριθάρι από βραδύς σε κρύο νερό.
  2. Ξεπλύνετε πολύ καλά τα φασόλια, τις φακές, τη φάβα και το κριθάρι με κρύο νερό.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά σε ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα φασόλια, τις φακές, τη φάβα και το κριθάρι.
  4. Προσθέστε ζεστό νερό, αφήστε να πάρει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε τα κλωναράκια των μυρωδικών και τα φύλλα δάφνης.
  6. Σερβίρετε με ελαιόλαδο και πιπέρι.

Συμβουλή: Για αποτελεσματικό και γρήγορο πλύσιμο των πιάτων σας με την 1η, χρησιμοποιήστε το υγρό πιάτων Fairy